• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær

Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær

billede med flødebollekage
4.7 fra 163 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  5. august 2023

Opskriften på flødebollekage er beregnet som dessert til otte personer, og den er super nem at lave.

Her får du en lækker dessertkage, der ikke skal bages, og den laves med masser af bær og frugt.

Kan dog sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, så der er dessert til fire personer i to dage.

Oversigt
  • Flødebollekage - den bedste opskrift
  • Tips
  • Kiksekage
  • Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos
  • Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv
  • Flødebolle brownies
  • Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær
  • Bedstefars skæg
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med flødebollekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flødebollekage - den bedste opskrift

4.70 fra 163 stemmer
Min opskrift på flødebollekage med masser af friske bær. En nem og lækker no-bake kage, der er perfekt som dessert. Sikkert din nye favoritkage og ren mums.
Forb. tid 10 minutter min
På køl 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 480
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 20 makroner
  • 8 flødeboller
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g mørk chokolade
  • jordbær
  • hindbær
  • blåbær

Fremgangsmåde
 

  1. Find et fad frem - gerne i en størrelse, så der er plads til otte flødeboller ved siden af hinanden. Mit fad her er cirka 25 gange 15 centimeter, og det er bare vigtigt, at der ikke er for meget plads rundt om flødeboller. De skal stå nogenlunde tæt - gerne i to rækker med fire i hver.
  2. Knus makroner let i hånden og fordel dem nederst i fadet.
  3. Pres flødeboller ned i makronerne, så klemmes let sammen uden at smatte helt ud. Flødebollerne skal have bunden opad.
  4. Pisk piskefløden stiv med flormelis og vaniljesukker.
  5. Fordel flødeskummet ovenpå flødebollerne. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den flot ud over bundene på flødebollerne.
  6. Riv mørk chokolade på - eller hak den fint og drys over din flødebollekage.
  7. Slut af med masser af friske bær. Her har anvendt jordbær, hindbær, blåbær, ribs og kiwi. Men brug hvad du synes.
  8. Stil fadet med din flødebollekage på køl i mindst et par timer.

Næringsindhold

Kalorier: 480kcalKulhydrater: 39gProtein: 7gFedt: 34gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.001gKolesterol: 85mgNatrium: 113mgKalium: 248mgKostfibre: 1gSukker: 24gVitamin A: 1100IUVitamin C: 15mgCalcium: 112mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Voksentip: Skal din flødebollekage kun serveres til voksne, kan du eventuelt dryppe dine makroner i bunden af fadet med lidt Cointreau.

Jeg synes opskriften fungerer bedst med almindelige flødeboller uden kokos, men det er selvfølgelig en smagssag. Så brug hvad du synes.

Udover de nævnte bær kan du også anvende blandt andet kirsebær. Husk dog at udstene dem først.

Appelsinbåde og bananskiver er også fremragende som pynt, så brug hvad du har eller synes bedst om.

Flere inspirerende opskrifter:

Kiksekage

4.8 fra 118 stemmer
Nem og lækker opskrift på kiksekage. En dansk klassiker med kiks og chokolade, som kan laves med eller uden palmin eller med kondenseret mælk.
Gå til opskrift
billede med kiksekage

Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos

4.7 fra 9 stemmer
Se hvordan du laver de bedste og hjemmelavede flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.
Gå til opskrift
Billede resultat for hjemmelavede flødeboller

Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv

5 fra 12 stemmer
Her er opskriften på flødeboller med jordbær. Nemme og uimodståelige flødeboller, der har et helt jordbær i midten. Nem opskrift med udførlig vejledning.
Gå til opskrift
billede med flødeboller med jordbær

Flødebolle brownies

4.9 fra 10 stemmer
Sådan laver du lækre flødebolle brownies. En god og nem opskrift på brownie med flødebolleguf på toppen, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede til flødebolle brownies

Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær

4.5 fra 29 stemmer
Opskrift på lækker sommerdessert i glas, som kan laves på under fem minutter. Med Tuc saltkiks, en flødebolle, flødeskum og jordbær.
Gå til opskrift
sommerdessert med flødebolle, tuc kiks og jordbær

Bedstefars skæg

4.8 fra 148 stemmer
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Gå til opskrift
bedstefars skæg

FAQ

Kan man lave flødebollekage dagen før?

Du kan sagtens lave flødebollekagen dagen før, da den har en holdbarhed på et par dage. Opbevares på køl.

Er flødebolle en kage?

Man kan godt kalde en flødebolle for en kage. Det er jo en vaffelbund med sprøjtet og luftigt hvidt skum af æggehvide og sukker. Til overtrækkes med chokolade, så det er en ubagt kage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sven Gladov

    maj 10, 2024 at 10:05 pm

    Hvor er print muligheden blevet af?
    Gælder både denne og andre opskrifter.
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    maj 10, 2024 at 8:22 am

    Novra 🤗 den skal være min nye dessert til Sankt Hans aften. Der er der jo friske danske jordbær. Så vil jeg også bruge hindbær og blåbær (måske plukke dem selv i skoven) jeg vil pynte med blå og grønne druer og spiselige blomster. Jeg vil købe Spangsberg flødeboller - vi må godt, når der er midsommer 😁

    Svar
  3. Sus

    august 25, 2022 at 9:06 pm

    Har du set mit spørgsmål? 🙂 Sus

    Svar
  4. Sus

    august 19, 2022 at 3:34 pm

    Halløj 🙂
    Bliver det ikke for tørt, hvis man ikke drypper lidt likør eller juice over makronerne?
    Lyder ellers som en vildt lækker kage/dessert 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 22, 2023 at 7:31 am

      Hej Sus
      Nej, det synes jeg ikke. Men lidt likør eller juice skader heller ikke, og tilfører også lidt ekstra smag. Men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mona

    august 02, 2022 at 4:36 pm

    hvordan printer jeg opskriften

    Svar
  6. Lonnie

    juli 17, 2021 at 1:18 pm

    Kan den laves dagen før og stadig beholde knas, eller er den bedst på dagen? Måske vente med at putte bær på til dagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 17, 2021 at 6:19 pm

      Hej Lonnie
      Jeg ville helt klart lave den på dagen. Netop for - som du skriver - at beholde noget knas i den. Og noget friskhed.
      Og det tager heldigvis ikke lang tid at lave en flødebollekage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Blip

    oktober 18, 2020 at 8:03 pm

    Hvad med frugt fra dåse - kan det bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 19, 2024 at 8:22 am

      Hejsa
      Sagtens - men jeg synes den er bedst med frisk frugt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required