Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Flødebollekage

Flødebollekage (no-bake kage med flødeboller og jordbær)

billede med flødebollekage
4.7 fra 163 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Flødebollekage - den bedste opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på flødebollekage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Flødebollekage - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 163 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
På køl: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 10 minutter min
Min opskrift på flødebollekage med masser af friske bær. En nem og lækker no-bake kage, der er perfekt som dessert. Sikkert din nye favoritkage og ren mums.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 20 makroner
  • 8 flødeboller
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g mørk chokolade
  • jordbær
  • hindbær
  • blåbær

Fremgangsmåde

  1. Find et fad frem - gerne i en størrelse, så der er plads til otte flødeboller ved siden af hinanden. Mit fad her er cirka 25 gange 15 centimeter, og det er bare vigtigt, at der ikke er for meget plads rundt om flødeboller. De skal stå nogenlunde tæt - gerne i to rækker med fire i hver.
  2. Knus makroner let i hånden og fordel dem nederst i fadet.
  3. Pres flødeboller ned i makronerne, så klemmes let sammen uden at smatte helt ud. Flødebollerne skal have bunden opad.
  4. Pisk piskefløden stiv med flormelis og vaniljesukker.
  5. Fordel flødeskummet ovenpå flødebollerne. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den flot ud over bundene på flødebollerne.
  6. Riv mørk chokolade på - eller hak den fint og drys over din flødebollekage.
  7. Slut af med masser af friske bær. Her har anvendt jordbær, hindbær, blåbær, ribs og kiwi. Men brug hvad du synes.
  8. Stil fadet med din flødebollekage på køl i mindst et par timer.

Næringsindhold

Kalorier480kcalKulhydrater39gProtein7gFedt34gMættet fedt17gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.001gKolesterol85mgNatrium113mgKalium248mgKostfibre1gSukker24gVitamin A1100IUVitamin C15mgCalcium112mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flødebollekage

Opskriften på flødebollekage er beregnet som dessert til otte personer, og den er super nem at lave.

Her får du en lækker dessertkage, der ikke skal bages, og den laves med masser af bær og frugt.

Kan dog sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, så der er dessert til fire personer i to dage.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags kiksekage med eller uden palmin
  • Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos
  • Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv

Tips

Voksentip: Skal din flødebollekage kun serveres til voksne, kan du eventuelt dryppe dine makroner i bunden af fadet med lidt Cointreau.

Jeg synes opskriften fungerer bedst med almindelige flødeboller uden kokos, men det er selvfølgelig en smagssag. Så brug hvad du synes.

Udover de nævnte bær kan du også anvende blandt andet kirsebær. Husk dog at udstene dem først.

Appelsinbåde og bananskiver er også fremragende som pynt, så brug hvad du har eller synes bedst om.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Flødebolle brownies - brownie med flødebolleguf
  • Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær
  • Bedstefars skæg (nem og lækker opskrift på en klassiker)

FAQ

Kan man lave flødebollekage dagen før?

Du kan sagtens lave flødebollekagen dagen før, da den har en holdbarhed på et par dage. Opbevares på køl.

Er flødebolle en kage?

Man kan godt kalde en flødebolle for en kage. Det er jo en vaffelbund med sprøjtet og luftigt hvidt skum af æggehvide og sukker. Til overtrækkes med chokolade, så det er en ubagt kage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    juni 06, 2025 at 4:28 pm

    Med jordbær og ananas smager det også godt.

    Svar
  2. Sven Gladov skriver

    maj 10, 2024 at 10:05 pm

    Hvor er print muligheden blevet af?
    Gælder både denne og andre opskrifter.
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    maj 10, 2024 at 8:22 am

    Novra 🤗 den skal være min nye dessert til Sankt Hans aften. Der er der jo friske danske jordbær. Så vil jeg også bruge hindbær og blåbær (måske plukke dem selv i skoven) jeg vil pynte med blå og grønne druer og spiselige blomster. Jeg vil købe Spangsberg flødeboller - vi må godt, når der er midsommer 😁

    Svar
  4. Sus skriver

    august 25, 2022 at 9:06 pm

    Har du set mit spørgsmål? 🙂 Sus

    Svar
  5. Sus skriver

    august 19, 2022 at 3:34 pm

    Halløj 🙂
    Bliver det ikke for tørt, hvis man ikke drypper lidt likør eller juice over makronerne?
    Lyder ellers som en vildt lækker kage/dessert 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 22, 2023 at 7:31 am

      Hej Sus
      Nej, det synes jeg ikke. Men lidt likør eller juice skader heller ikke, og tilfører også lidt ekstra smag. Men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Mona skriver

    august 02, 2022 at 4:36 pm

    hvordan printer jeg opskriften

    Svar
  7. Lonnie skriver

    juli 17, 2021 at 1:18 pm

    Kan den laves dagen før og stadig beholde knas, eller er den bedst på dagen? Måske vente med at putte bær på til dagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 17, 2021 at 6:19 pm

      Hej Lonnie
      Jeg ville helt klart lave den på dagen. Netop for - som du skriver - at beholde noget knas i den. Og noget friskhed.
      Og det tager heldigvis ikke lang tid at lave en flødebollekage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Blip skriver

    oktober 18, 2020 at 8:03 pm

    Hvad med frugt fra dåse - kan det bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 19, 2024 at 8:22 am

      Hejsa
      Sagtens - men jeg synes den er bedst med frisk frugt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required