Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Flødebolle brownies - brownie med flødebolleguf

Flødebolle brownies - brownie med flødebolleguf

billede til flødebolle brownies
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
93
SHARES
FacebookMessenger93PinterestEmailSMS

Sådan laver du lækre flødebolle brownies. En god og nem opskrift på brownie med flødebolleguf på toppen, og den smager himmelsk godt.

Flødebolle brownies er super lækre kager, der er en perfekt krydsning mellem den klassiske brownie og flødeboller.

Her får du den lidt tunge chokoladekage i bunden, mens toppen består af det lækreste flødebolleguf.

Se også: Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær

Du får 12 kager ud af denne opskrift, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.

Her er de udstukket i en diameter på 5 centimeter, men de kan godt laves en smule større.

Opskrift på flødebolle brownies

Flødebolle brownies

Ellen Jensen
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Sådan laver du lækre flødebolle brownies. En god og nem opskrift på brownie med flødebolleguf på toppen, og den smager himmelsk godt.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Brownie kage
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 150 g mørk chokolade grofthakket
  • 150 g hvedemel
  • 25 g kakao usødet
  • 0,5 tsk salt
Sukkermasse
  • 125 g sukker
  • 60 g glukosesirup
  • 50 g vand
Flødebolleskum
  • 75 g æggehvider gerne pasturiserede
  • 1 spsk sukker
Pynt
  • 50 g mørk chokolade smeltes
  • Lidt guldstøv eller lignende

Fremgangsmåde

  1. Browniekage
  2. Til browniekagen starter du med at smelte smør i en gryde. Tag gryden af kogepladen, og rør chokolade i indtil den er rørt helt ud. Lad det køle lidt af.
  3. Pisk så æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Brug en elpisker til det.
  4. I en anden skål vendes hvedemel sammen med kakao og lidt salt, hvorefter det sigtes ned i æggesnapsen.
  5. Kom også chokolademassen i, og vend det hele forsigtigt sammen.
  6. En form eller fad på ca. 30 gange 20 centimeter beklædes med bagepapir,. og dejen fordeles i fadet.
  7. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  8. Tag browniekagen ud af ovnen, og lad den køle af. Derefter udstikkes små kager på med en diameter på ca. 5 centimeter. Du skal lave 12 af dem.
  9. Flødebolleskum laver du ved, at koge sukkermassen bestående af sukker, glukosesirup og vand op til en temperatur på 117 grader.Brug gerne et termometer. Tag til side.
  10. Pisk æggehvider og sukker til en luftig stiv masse.
  11. I en tynd stråle hældes sukkermassen nu forsigtigt ned i de piskede æggehvider, og her er det vigtigt, at du hele tiden pisker ved høj hastighed. Det tager mindst 5 minutter at piske en god flødebolleskum til den rette konsistens, hvor den er både fast og sej.
  12. Kom flødebolleskummet i sprøjtepose med tyl, og sprøjt smukke toppe på de afkølede browniebunde.
  13. Smelt mørk chokolade, kom i en sprøjtepose med et lille hul, og pynt dine flødebolle brownies med lidt chokolade og glimmer eller guldstøv.

Næringsindhold

Kalorier469kcalKulhydrater56gProtein6gFedt26gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol100mgNatrium273mgKalium200mgKostfibre3gSukker39gVitamin A606IUCalcium31mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De færdiglavede flødebolle brownies kan opbevares på køl indtil de skal serveres.

Kagerne kan sagtens serveres som en lækker dessertkage.

Se også: Alletiders mumse chokoladekage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Cathrine Henriksen skriver

    maj 05, 2023 at 2:09 pm

    Kan chokolade kagen fryses og så tø op og pyntes?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required