Sådan laver du lækre flødebolle brownies. En god og nem opskrift på brownie med flødebolleguf på toppen, og den smager himmelsk godt.
Flødebolle brownies er super lækre kager, der er en perfekt krydsning mellem den klassiske brownie og flødeboller.
Her får du den lidt tunge chokoladekage i bunden, mens toppen består af det lækreste flødebolleguf.
Se også: Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær
Du får 12 kager ud af denne opskrift, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.
Her er de udstukket i en diameter på 5 centimeter, men de kan godt laves en smule større.
Opskrift på flødebolle brownies
Flødebolle brownies
Ingredienser
Brownie kage
- 4 æg
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 150 g mørk chokolade - grofthakket
- 150 g hvedemel
- 25 g kakao - usødet
- 0,5 tsk salt
Sukkermasse
- 125 g sukker
- 60 g glukosesirup
- 50 g vand
Flødebolleskum
- 75 g æggehvider - gerne pasturiserede
- 1 spsk sukker
Pynt
- 50 g mørk chokolade - smeltes
- Lidt guldstøv - eller lignende
Fremgangsmåde
- Browniekage
- Til browniekagen starter du med at smelte smør i en gryde. Tag gryden af kogepladen, og rør chokolade i indtil den er rørt helt ud. Lad det køle lidt af.
- Pisk så æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Brug en elpisker til det.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med kakao og lidt salt, hvorefter det sigtes ned i æggesnapsen.
- Kom også chokolademassen i, og vend det hele forsigtigt sammen.
- En form eller fad på ca. 30 gange 20 centimeter beklædes med bagepapir,. og dejen fordeles i fadet.
- Bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Tag browniekagen ud af ovnen, og lad den køle af. Derefter udstikkes små kager på med en diameter på ca. 5 centimeter. Du skal lave 12 af dem.
- Flødebolleskum laver du ved, at koge sukkermassen bestående af sukker, glukosesirup og vand op til en temperatur på 117 grader.Brug gerne et termometer. Tag til side.
- Pisk æggehvider og sukker til en luftig stiv masse.
- I en tynd stråle hældes sukkermassen nu forsigtigt ned i de piskede æggehvider, og her er det vigtigt, at du hele tiden pisker ved høj hastighed. Det tager mindst 5 minutter at piske en god flødebolleskum til den rette konsistens, hvor den er både fast og sej.
- Kom flødebolleskummet i sprøjtepose med tyl, og sprøjt smukke toppe på de afkølede browniebunde.
- Smelt mørk chokolade, kom i en sprøjtepose med et lille hul, og pynt dine flødebolle brownies med lidt chokolade og glimmer eller guldstøv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdiglavede flødebolle brownies kan opbevares på køl indtil de skal serveres.
Kagerne kan sagtens serveres som en lækker dessertkage.
Se også: Alletiders mumse chokoladekage
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Cathrine Henriksen
Kan chokolade kagen fryses og så tø op og pyntes?