• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Flammkuchen

Flammkuchen

flammkuchen opskrift
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. november 2023 - Udgivet: 26. oktober 2020

Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.

Flammkuchen stammer fra grænselandet mellem Tyskland og Frankrig. Det er en brødret a la pizza, men i modsætning til pizzaer er der ikke faste oste i eller på.

I stedet påfører man et tyndt lag kvark eller creme fraiche blandet op med fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Se også: Italiensk pizzadej - hjemmelavet og nem dej til pizza

Da retten er fra grænselandet, laver franskmændene også denne pizza eller tærte. Her bliver den kaldt Tarte Flambée.

Princippet er den samme: En ekstrem tynd dej påføres et lag kvark og fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Bemærk, at opskriften på Tarte Flambée er beregnet til to personer. Find mange flere pizzaopskrifter her.

Opskrift på Flammkuchen

flammkuchen opskrift
Karen SenecaKaren Seneca

Flammkuchen

4.75 fra 8 stemmer
Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk, Tysk
Kalorier: 1148
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0.5 dl olie
  • 1,5 dl vand
  • 2 løg - i skiver
  • 120 g bacon
  • 20 g smør
  • 100 g kvark - el creme fraiche
  • 100 g piskefløde
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bland mel, lidt salt og olie.
  2. Hæld langsomt det lune vand i. Rør rundt og ælt, indtil du får en elastisk dej.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  4. Forvarm ovnen til 280 grader over- og undervarme.
  5. Skær løgene i ringe. Steg dem i smør i fem minutter. De skal blive bløde, men må ikke blive brune.
  6. Steg hurtigt bacon I en anden pande.
  7. Bland creme fraiche (eller kvark) sammen med piskefløde, smag til med salt, peber og muskat.
  8. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen meget tyndt ud. Den skal ikke være meget tykkeere end et par millimeter.
  9. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Bred fløde-blandingen ud over dejen, drys med løg, bacon og dryp en spiseskefuld olie udover.
  11. Bag Flammkuchen i ovnen i 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1148kcalKulhydrater: 110gProtein: 33gFedt: 64gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 0.3gKolesterol: 78mgNatrium: 2517mgKalium: 348mgKostfibre: 5gSukker: 9gVitamin A: 988IUVitamin C: 8mgCalcium: 85mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Flammkuchen bages traditionelt over flammer - deraf navnet - men mindre kan også gøre det. Derfor skal den i ovnen på 280 grader.

Du kan servere den med en lækker salat, for eksempel vores salat med edamamebønner, æbler og spidskål.

Se også: Pizza Margherita - nem opskrift på pizza i bradepande

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    august 07, 2024 at 4:32 pm

    Hvorfor hæve når der ingen gær er brugt?

    Svar
  2. Søren Rasmussen

    juli 26, 2024 at 3:56 pm

    Du skriver dejen sættes til hævning, det kræver jo gær.
    Måske der skal stå til hvile i stedet.

    Den bliver bedre med en halv teske bagepulver.

    Svar
  3. Lene

    august 24, 2022 at 8:14 pm

    Skal der slet ikke noget gær eller bagepulver i?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required