Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flammkuchen

Flammkuchen

flammkuchen opskrift
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS

Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.

Flammkuchen stammer fra grænselandet mellem Tyskland og Frankrig. Det er en brødret a la pizza, men i modsætning til pizzaer er der ikke faste oste i eller på.

I stedet påfører man et tyndt lag kvark eller creme fraiche blandet op med fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Se også: Italiensk pizzadej - hjemmelavet og nem dej til pizza

Da retten er fra grænselandet, laver franskmændene også denne pizza eller tærte. Her bliver den kaldt Tarte Flambée.

Princippet er den samme: En ekstrem tynd dej påføres et lag kvark og fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Bemærk, at opskriften på Tarte Flambée er beregnet til to personer. Find mange flere pizzaopskrifter her.

Opskrift på Flammkuchen

Flammkuchen

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk, Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0.5 dl olie
  • 1,5 dl vand
  • 2 løg (i skiver)
  • 120 g bacon
  • 20 g smør
  • 100 g kvark (el creme fraiche)
  • 100 g piskefløde
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, lidt salt og olie.
  2. Hæld langsomt det lune vand i. Rør rundt og ælt, indtil du får en elastisk dej.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  4. Forvarm ovnen til 280 grader over- og undervarme.
  5. Skær løgene i ringe. Steg dem i smør i fem minutter. De skal blive bløde, men må ikke blive brune.
  6. Steg hurtigt bacon I en anden pande.
  7. Bland creme fraiche (eller kvark) sammen med piskefløde, smag til med salt, peber og muskat.
  8. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen meget tyndt ud. Den skal ikke være meget tykkeere end et par millimeter.
  9. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Bred fløde-blandingen ud over dejen, drys med løg, bacon og dryp en spiseskefuld olie udover.
  11. Bag Flammkuchen i ovnen i 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1148kcalKulhydrater110gProtein33gFedt64gMættet fedt24gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt30gTransfedt0.3gKolesterol78mgNatrium2517mgKalium348mgKostfibre5gSukker9gVitamin A988IUVitamin C8mgCalcium85mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Flammkuchen bages traditionelt over flammer - deraf navnet - men mindre kan også gøre det. Derfor skal den i ovnen på 280 grader.

Du kan servere den med en lækker salat, for eksempel vores salat med edamamebønner, æbler og spidskål.

Se også: Pizza Margherita - nem opskrift på pizza i bradepande

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    august 07, 2024 at 4:32 pm

    Hvorfor hæve når der ingen gær er brugt?

    Svar
  2. Søren Rasmussen skriver

    juli 26, 2024 at 3:56 pm

    Du skriver dejen sættes til hævning, det kræver jo gær.
    Måske der skal stå til hvile i stedet.

    Den bliver bedre med en halv teske bagepulver.

    Svar
  3. Lene skriver

    august 24, 2022 at 8:14 pm

    Skal der slet ikke noget gær eller bagepulver i?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required