• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Flagesalt - fakta, forskelle og gode tips

Flagesalt - fakta, forskelle og gode tips

Flagesalt
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 13. april 2021

Flagesalt har en fin konsistens, som vi især holder af til kolde retter. Her kan du se, hvordan det fremstilles, og om der er smagsforskelle.

Flagesalt har en helt særlig konsistens, der gør, at man kan høre lyden indeni sit eget hoved, når det knaser mellem tænderne.

Det er supergodt til et blødkogt æg, da vi kan nulre saltet, så vi får den størrelse saltkorn, vi bedst kan lide.

Og når du ser vores opskrifter på Madens Verden, har du temmelig sikkert også stødt på ordet en hel del gange.

Flagesalt er nemlig en dejlig salttype at bruge til for eksempel salater og kartoffelmadder - eller når man skal drysse salt ud over en ret.

Da der ikke er den store smagsforskelle på billigt, groft køkkensalt og flagesalt, er det mest af alt struktur og konsistens, det handler om her.

Det betyder blandt andet, at det er spild af penge at komme flagesalt i kogevandet til pasta eller lignende.

Sådan fremstilles flagesalt

Salt består af natriumklorid. Meget af det salt, vi bruger, er udvundet i miner eller af havvand, og smagen kan variere en lillebitte smule afhængigt af, om der er andre mineraler i. 

Flagesalt er rent salt, som ifølge Smag For Livet er inddampet og høstet i store krystalflager.

Afhængigt af metode og temperatur opstår der fine saltkrystaller som de pyramideformede saltkrystaller i den kendte flagesalt Maldon Sea Salt Flakes.

Læs også vores fødevareeksperts artikel om forskellige salttyper her: Salt - det store overblik.

Næringsindhold

Da salt er et mineral, som hovedsageligt består af natriumklorid, er der hverken kulhydrater, fedt eller protein i. Endsige kalorier.

Vi får den rene - eller næsten rene - vare, som vores kroppe også har brug for i nogen grad. Faktisk har vi brug for 1,5 gram salt dagligt, hvilket er langt mindre, end de fleste mennesker indtager.

Hjerteforeningen anbefaler, at vi kun får maksimum en teskefuld salt om dagen - uanset om det er køkkensalt, sydesalt eller flagesalt.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevar saltet tørt og køligt. Men får det fugt eller klumper, er der ingen grund til alarm. Du kan sagtens spise det alligevel.

Salt i sig selv virker konserverende, og det vi spiser, har mange millioner år på bagen. Derfor er det ikke så mærkeligt, at det kan holde for evigt.

Alligevel vil du kunne læse på mange saltpakkers indholdsdeklaration, at de højst kan holde i to år.

Det skyldes et krav om at angive holdbarhedsdato, men glem blot denne dato, da din flagesalt ikke bliver for gammel. Nogensinde.

Her kan du se, hvordan du selv laver din egen kryddersalt:

Opskrift på to forskellige kryddersalt

4.9 fra 9 stemmer
Kryddersalt ser flot ud, og så giver det maden et ekstra pift. Her er opskrifterne på to forskellige slags - en med chiliblanding og en flot, grøn urtesalt.
Gå til opskrift
Kryddersalt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.