Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Fiskegratin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.

Fiskegratin er en god hverdagsret, når du gerne vil spise sundt og lækkert. Denne ret er faktisk ret nem at lave trods de mange elementer i opskriften. Den består af torsk, en hvid sauce og kartoffelmos.

Du kan i princippet bruge lige præcis den slags fisk, du bedst kan lide, dog vil jeg anbefale at vælge en hvid art så som torsk eller kulmule.

Retten smager mildt, så alle kan spise med, selv hvis man ellers ikke er fan af fisk.

Jeg har tilføjet masser af frisk persille, da jeg synes, det smager godt og giver en dejlig friskhed. Du kan gøre ligesom mig eller prøv at bruge dild eller koriander, begge dele smager skønt.

Opskrift på fiskegratin

Fiskegratin med kartoffelmos

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk salt
Fisk
  • 500 g torsk (fillet)
  • 1 stk bouillonterning (fisk)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,5 dl sødmælk
  • 0,5 dl persille (friskhakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kartoffelmos. Vask kartoflerne og kom dem i en gryde, dæk dem til med vand og sæt dem over kog. Lad dem koge i cirka 20 minutter, eller indtil de er møre.
  2. Si vandet fra og pil skrællen af kartoflerne. Tilføj smør, mælk og salt, og mos det hele godt sammen til kartoffelmos.
  3. Rør bouillonterning og to deciliter vand sammen, kom fisken i en pande og tilføj bouillonvandet. Lad det nu simre sammen og tilføj oregano og citronsaft.
  4. Lad fisken simre i cirka fem minutter. Tag nu et ovnfast fad og tilføj torsk. Hæld al væsken i en separat skål og gem den, vi skal bruge det senere.
  5. Kom smør på en pande, lad det smelte og tilføj hvedemel, brun melet af i et halv minuts tid. Tilføj nu væsken fra fisken langsomt, i mens du pisker det sammen, lad saucen tykne en smule og tilføj derefter sødmælk langsomt, i mens du forsat pisker det sammen.
  6. Smag til med sort peber og citronsaft.
  7. Hak nu persille og put det henover fisken, hæld derefter saucen udover fisken. Tilføj kartoffelmos rundt i kanten.
  8. Lad nu din fiskegratin bage i cirka 15 minutter ved 220 grader.
  9. Server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Prøv også at udskifte halvdelen af vandet med hvidvin. Det smager rigtig godt og løfter retten til en god gæstemiddag.

Se også vores andre opskrifter på fisk her:

Hjemmelavede fiskefingre

Torsk med savoykål og pasta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required