• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2022 - Udgivet: 25. april 2022

Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.

Figentærte med gedeost smager sødt fra de modne figner og salt fra den kraftige gedeost.

Sammen bliver de to smage balanceret på den lækreste måde, som gør det helt umuligt ikke at tage mindst to stykker.

Selve tærten er super nem at lave. Hele opskriften kræver kun få ingredienser, og så kan du vælge at tilberede hvert element i god tid.

Du kan også sagtens lave opskriften dagen før, den skal serveres.

Faktisk kan du spise den både varm eller kold, begge udgaver er lige gode, det er helt op til din egen præferencer.

Opskrift på figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost
Rakel Seneca

Figentærte med gedeost

4.67 fra 3 stemmer
Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bunden
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk vand
  • 1 knivspids salt
Fyldet
  • 120 g gedeost
  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl fløde
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 drys salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 spsk rosmarin - frisk
  • 5 stk figner - friske
  • 2 spsk valnødder
  • 2 spsk honning

Fremgangsmåde
 

Tærtebund
  1. Start med at lave tærtebunden. Tag koldt smør og skær det i små firkanter, kom dem i en skål og tilføj hvedemel og salt. Brug dine hænder til at smuldre det sammen.
  2. Tilføj nu en lille smule vand og saml dejen sammen. Rul den flad, så den passer til din tærteform og dæk den til. Lad den nu stå i køleskabet i 30 minutter. Brug derefter en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen.
  3. Bag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, tag den derefter ud.
Tærtefyld
  1. Lav fyldet ved at komme gedeost i en skål, rør osten, så den bliver blød.
  2. Tilføj derefter æggeblomme og fløde. Rør det godt sammen og tilføj citronsaft, citronskal, sort peber, salt og rosmarin.
  3. Rør det rigtigt godt sammen og hæld det henover tærtebunden. Skær nu figner i halve og fordel dem i fyldet.
  4. Skru ovnen ned til 180 grader og put tærten ind. Lad den bage i cirka 25 minutter. Knus derefter valnødderne og drys henover tærten, bag den derefter i fem minutter mere, så nødderne bliver ristet.
  5. Når tærten er taget ud af ovnen, hælder du lidt honning udover tærten og pynter med mere rosmarin, så er din figentærte med gedeost klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv at dryppe lidt balsamicoeddike henover din figentærte med gedeost lige før servering. Det giver en lækker syre til smagen.

Tærten kan serveres som del af et ostebord, til en brunch og som hovedret med en frisk salat til.

Se også andre skønne madtærter:

Vegetartærte med feta, spinat og kartofler

Porretærte

Tærte med kylling og bacon

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required