Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.

Figentærte med gedeost smager sødt fra de modne figner og salt fra den kraftige gedeost.

Sammen bliver de to smage balanceret på den lækreste måde, som gør det helt umuligt ikke at tage mindst to stykker.

Selve tærten er super nem at lave. Hele opskriften kræver kun få ingredienser, og så kan du vælge at tilberede hvert element i god tid.

Du kan også sagtens lave opskriften dagen før, den skal serveres.

Faktisk kan du spise den både varm eller kold, begge udgaver er lige gode, det er helt op til din egen præferencer.

Opskrift på figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost

Rakel Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bunden
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk vand
  • 1 knivspids salt
Fyldet
  • 120 g gedeost
  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl fløde
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 drys salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 spsk rosmarin (frisk )
  • 5 stk figner (friske )
  • 2 spsk valnødder
  • 2 spsk honning

Fremgangsmåde

Tærtebund
  1. Start med at lave tærtebunden. Tag koldt smør og skær det i små firkanter, kom dem i en skål og tilføj hvedemel og salt. Brug dine hænder til at smuldre det sammen.
  2. Tilføj nu en lille smule vand og saml dejen sammen. Rul den flad, så den passer til din tærteform og dæk den til. Lad den nu stå i køleskabet i 30 minutter. Brug derefter en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen.
  3. Bag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, tag den derefter ud.
Tærtefyld
  1. Lav fyldet ved at komme gedeost i en skål, rør osten, så den bliver blød.
  2. Tilføj derefter æggeblomme og fløde. Rør det godt sammen og tilføj citronsaft, citronskal, sort peber, salt og rosmarin.
  3. Rør det rigtigt godt sammen og hæld det henover tærtebunden. Skær nu figner i halve og fordel dem i fyldet.
  4. Skru ovnen ned til 180 grader og put tærten ind. Lad den bage i cirka 25 minutter. Knus derefter valnødderne og drys henover tærten, bag den derefter i fem minutter mere, så nødderne bliver ristet.
  5. Når tærten er taget ud af ovnen, hælder du lidt honning udover tærten og pynter med mere rosmarin, så er din figentærte med gedeost klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Prøv at dryppe lidt balsamicoeddike henover din figentærte med gedeost lige før servering. Det giver en lækker syre til smagen.

Tærten kan serveres som del af et ostebord, til en brunch og som hovedret med en frisk salat til.

Se også andre skønne madtærter:

Vegetartærte med feta, spinat og kartofler

Porretærte

Tærte med kylling og bacon

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required