Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Fetakartofler

Fetakartofler

billederesultat for fetakartofler
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMS

Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.

Fetakartofler kan bruges til alt fra grillet laks til lammefrikadeller og kylling. Det er især smart, hvis du i forvejen skal have en fisk eller steg i ovnen.

Her vil du kunne sætte kartoflerne i ovnen sammen med det kød eller den fisk, du nu vælger, og så har du tid til at lave noget andet imens.

Egentlig består fetakartofler ofte blot af persille og feta, som smuldres over ovnbagte kartofler. Men jeg tilføjer lidt revet citronskal og hvidløg, fordi det giver en ekstra lækker og frisk smag.

Se også de populære opskrifter på:

  • Tilbehør til svinekød
  • Bagt feta med tomater og pasta
  • Vegetartærte med feta
  • Cremet fetadressing

Opskrift på sprøde fetakartofler

Nemme fetakartofler

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler (små, halveret)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 100 g feta (i tern)
  • 1 tsk citronskal (revet)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 varmluft.
  2. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Bruger du store kartofler, skæres de i både.
  3. Vend dem med salt, peber og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad og bag i 30-35 minutter.
  4. Blend persille, citronskal, hvidløg og fetaost hurtigt sammen. Alternativt kan du smuldre fetaosten og vende den med de andre ingredienser.
  5. Når kartoflerne er bagt, drysser du fetablandingen ud over dem og serverer dine fetakartofler.

Næringsindhold

Kalorier360kcalKulhydrater54gProtein10gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol22mgNatrium885mgKalium1281mgKostfibre7gSukker2gVitamin A133IUVitamin C60mgCalcium161mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan selv vælge, om du vil blende ingredienserne sammen, eller om du blot vil drysse dem ud over kartoflerne.

Smagen er den samme, men konsistensen bliver forskellig. Det er smag og behag.

De færdige fetakartofler serveres straks, og de er gode som tilbehør til de fleste retter med kød eller for eksempel vegetarfrikadeller.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Gade Christensen skriver

    maj 28, 2023 at 7:03 pm

    Er det grøn peber der også er i? Der er noget på fadet som ikke er omtalt i opskriften, kan ikke lige umiddelbart se hvad det er.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required