Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Fetakartofler

Fetakartofler

billederesultat for fetakartofler
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMS

Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.

Fetakartofler kan bruges til alt fra grillet laks til lammefrikadeller og kylling. Det er især smart, hvis du i forvejen skal have en fisk eller steg i ovnen.

Her vil du kunne sætte kartoflerne i ovnen sammen med det kød eller den fisk, du nu vælger, og så har du tid til at lave noget andet imens.

Egentlig består fetakartofler ofte blot af persille og feta, som smuldres over ovnbagte kartofler. Men jeg tilføjer lidt revet citronskal og hvidløg, fordi det giver en ekstra lækker og frisk smag.

Se også de populære opskrifter på:

  • Tilbehør til svinekød
  • Bagt feta med tomater og pasta
  • Vegetartærte med feta
  • Cremet fetadressing

Opskrift på sprøde fetakartofler

Nemme fetakartofler

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler små, halveret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 100 g feta i tern
  • 1 tsk citronskal revet
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 varmluft.
  2. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Bruger du store kartofler, skæres de i både.
  3. Vend dem med salt, peber og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad og bag i 30-35 minutter.
  4. Blend persille, citronskal, hvidløg og fetaost hurtigt sammen. Alternativt kan du smuldre fetaosten og vende den med de andre ingredienser.
  5. Når kartoflerne er bagt, drysser du fetablandingen ud over dem og serverer dine fetakartofler.

Næringsindhold

Kalorier360kcalKulhydrater54gProtein10gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol22mgNatrium885mgKalium1281mgKostfibre7gSukker2gVitamin A133IUVitamin C60mgCalcium161mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan selv vælge, om du vil blende ingredienserne sammen, eller om du blot vil drysse dem ud over kartoflerne.

Smagen er den samme, men konsistensen bliver forskellig. Det er smag og behag.

De færdige fetakartofler serveres straks, og de er gode som tilbehør til de fleste retter med kød eller for eksempel vegetarfrikadeller.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Gade Christensen skriver

    maj 28, 2023 at 7:03 pm

    Er det grøn peber der også er i? Der er noget på fadet som ikke er omtalt i opskriften, kan ikke lige umiddelbart se hvad det er.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required