• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Fetakartofler

Fetakartofler

billederesultat for fetakartofler
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.1k
SHARES
FacebookMessenger3.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  29. juni 2022

Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.

Fetakartofler kan bruges til alt fra grillet laks til lammefrikadeller og kylling. Det er især smart, hvis du i forvejen skal have en fisk eller steg i ovnen.

Her vil du kunne sætte kartoflerne i ovnen sammen med det kød eller den fisk, du nu vælger, og så har du tid til at lave noget andet imens.

Egentlig består fetakartofler ofte blot af persille og feta, som smuldres over ovnbagte kartofler. Men jeg tilføjer lidt revet citronskal og hvidløg, fordi det giver en ekstra lækker og frisk smag.

Se også de populære opskrifter på:

  • Tilbehør til svinekød
  • Bagt feta med tomater og pasta
  • Vegetartærte med feta
  • Cremet fetadressing

Opskrift på sprøde fetakartofler

billederesultat for fetakartofler
Karen SenecaKaren Seneca

Nemme fetakartofler

4.84 fra 18 stemmer
Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Græsk
Kalorier: 360
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg kartofler - små, halveret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 100 g feta - i tern
  • 1 tsk citronskal - revet
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 varmluft.
  2. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Bruger du store kartofler, skæres de i både.
  3. Vend dem med salt, peber og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad og bag i 30-35 minutter.
  4. Blend persille, citronskal, hvidløg og fetaost hurtigt sammen. Alternativt kan du smuldre fetaosten og vende den med de andre ingredienser.
  5. Når kartoflerne er bagt, drysser du fetablandingen ud over dem og serverer dine fetakartofler.

Næringsindhold

Kalorier: 360kcalKulhydrater: 54gProtein: 10gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 22mgNatrium: 885mgKalium: 1281mgKostfibre: 7gSukker: 2gVitamin A: 133IUVitamin C: 60mgCalcium: 161mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan selv vælge, om du vil blende ingredienserne sammen, eller om du blot vil drysse dem ud over kartoflerne.

Smagen er den samme, men konsistensen bliver forskellig. Det er smag og behag.

De færdige fetakartofler serveres straks, og de er gode som tilbehør til de fleste retter med kød eller for eksempel vegetarfrikadeller.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Gade Christensen

    maj 28, 2023 at 7:03 pm

    Er det grøn peber der også er i? Der er noget på fadet som ikke er omtalt i opskriften, kan ikke lige umiddelbart se hvad det er.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required