• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fedtfattig ovnret med koteletter

Fedtfattig ovnret med koteletter

Fedtfattig ovnret
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. december 2024 - Udgivet: 30. marts 2022

Fedtfattig ovnret er en virkelig lækker og anderledes ret med kartofler, rodfrugter og pærer sammen med marinerede koteletter. Alt i et fad.

En fedtfattig ovnret, hvor vi ligefrem har et helt måltid i et fad, er virkelig værd at kaste sig over. Både til hverdag og til gæster.

Her bliver koteletter marineret i en citron, hvidløgs- og rosmarinmarinade, så de suger en masse smag til sig.

Efter marineringen hældes de i et fad med kartofler, rodfrugter og pærer, og så skal hele herligheden i ovnen i 45 minutter.

Opskrift på fedtfattig ovnret

Fedtfattig ovnret
Karen SenecaKaren Seneca

Fedtfattig ovnret med koteletter

4.50 fra 2 stemmer
Fedtfattig ovnret er en virkelig lækker og anderledes ret med kartofler, rodfrugter og pærer sammen med marinerede koteletter. Alt i et fad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Marinering 1 time t
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 505
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stk svinekoteletter
  • 3 stk pærer - i kvarte
  • 3 stk pastinakker - i både
  • 1 kg kartofler - tykke skiver
  • 0,5 dl pinjekerner - ristet
Marinade
  • 3 stk citroner - saft og skal i store stykker
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld rosmarin - friske kviste
  • 1 tsk timian - stødt
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Marinering
  1. Pres hvidløgsfed og riv de tykkeste stilke af de friske rosmarinkviste. Bank rosmarinen med enden af en kniv eller en træske, så duften frigives.
  2. Bland med citronsaft, citronskal, olivenolie peber. Masser blandingen ind i koteletterne, og læg dem på kød i en time.
Koteletter med i ovn
  1. Skær pærer og pastinakker i både.
  2. Skyl kartoflerne og skær dem i tynde både eller skiver.
  3. Læg nu koteletter, pærer, pastinakker og kartofler i et fad. Hæld marinaden med de store citronskaller over. Drys med timian, salt og peber.
  4. Bages for 220 grader - 200 varmluft - i ovnen i ca. tre kvarter, og så har du en lækker fedtfattig ovnret.
  5. Rist pinjekernerne og drys ud over retten før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 46gProtein: 7gFedt: 34gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 1mgNatrium: 599mgKalium: 1150mgKostfibre: 6gSukker: 3gVitamin A: 41IUVitamin C: 51mgCalcium: 41mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Dette er en fedtfattig ovnret med masser af smag. Vil du have ekstra smag, kan du servere retten med fintrevet citronskal samt lidt revet parmesan.

Du kan også servere en god, grøn salat med en klassisk vinaigrette-dressing til.

Se andre opskrifter på kalorielet mad:

Sund aftensmad - syv skønne opskrifter

Vegetariske kåldolmere

Fedtfattig mørbrad med grøntsager

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required