Fedtfattig ovnret er en virkelig lækker og anderledes ret med kartofler, rodfrugter og pærer sammen med marinerede koteletter. Alt i et fad.
En fedtfattig ovnret, hvor vi ligefrem har et helt måltid i et fad, er virkelig værd at kaste sig over. Både til hverdag og til gæster.
Her bliver koteletter marineret i en citron, hvidløgs- og rosmarinmarinade, så de suger en masse smag til sig.
Efter marineringen hældes de i et fad med kartofler, rodfrugter og pærer, og så skal hele herligheden i ovnen i 45 minutter.
Opskrift på fedtfattig ovnret
Fedtfattig ovnret med koteletter
Ingredienser
- 8 stk svinekoteletter
- 3 stk pærer - i kvarte
- 3 stk pastinakker - i både
- 1 kg kartofler - tykke skiver
- 0,5 dl pinjekerner - ristet
Marinade
- 3 stk citroner - saft og skal i store stykker
- 5 fed hvidløg
- 1 håndfuld rosmarin - friske kviste
- 1 tsk timian - stødt
- 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Marinering
- Pres hvidløgsfed og riv de tykkeste stilke af de friske rosmarinkviste. Bank rosmarinen med enden af en kniv eller en træske, så duften frigives.
- Bland med citronsaft, citronskal, olivenolie peber. Masser blandingen ind i koteletterne, og læg dem på kød i en time.
Koteletter med i ovn
- Skær pærer og pastinakker i både.
- Skyl kartoflerne og skær dem i tynde både eller skiver.
- Læg nu koteletter, pærer, pastinakker og kartofler i et fad. Hæld marinaden med de store citronskaller over. Drys med timian, salt og peber.
- Bages for 220 grader - 200 varmluft - i ovnen i ca. tre kvarter, og så har du en lækker fedtfattig ovnret.
- Rist pinjekernerne og drys ud over retten før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Dette er en fedtfattig ovnret med masser af smag. Vil du have ekstra smag, kan du servere retten med fintrevet citronskal samt lidt revet parmesan.
Du kan også servere en god, grøn salat med en klassisk vinaigrette-dressing til.
Se andre opskrifter på kalorielet mad:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: