Fedtfattig mørbrad er en sund opskrift på nem slankemad. Se her hvordan du laver en svinemørbrad med tilbehør uden alt for mange kalorier.
Her kan du se, hvordan du laver en fedtfattig svinemørbrad, og det vil sige en svinemørbrad a la slankemad.
En del brugere efterspørger løbende opskrifter på god mad uden for mange kalorier, og dette er et godt bud på, hvodan du kan lave svinemørbrad som aftensmad, og stadig nyde en dansk klassiker uden for stort et kalorieindtag. Slankekur eller ej.
Samtidig er denne slankeret både velsmagende, nem og hurtig at lave, så måske bliver det en ny livret, som du er nødt til at gemme på din egen huskeliste her på Madens Verden.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbrad i slankeversion
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt
- olie til bruning af mørbrad
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte timian
Grøntsager
- 1 lille squash i mundrette stykker
- 3 rødløg i kvarte
- 3 peberfugter rød, gul og grøn, i mundrette stykker
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 teskefulde majsstivelse udrøres i en smule koldt vand
- 1 potte persille
Ris
- ris til fire personer
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast frem. Smøres med lidt olivenolie.
- Afpuds svinemørbrad med en skarp kniv, og varm en pande op. Pensl mørbraden med lidt olie og brun den hurtigt hele vejen rundt ved en god varme. Læg den i fadet.
- Hæld vand på panden sammen med en bouillonterning, kog op og jævn med lidt Maizena. Smag til med salt og friskkværnet peber, og kom lidt hakket timian ved. Skyen skal ikke være for tyk, og du kan evt. tilsætte en smule mere vand.
- Gør squash, rødløg og de farvede peberfrugter klar. Fordeles rundt om svinemørbraden i fadet.
- Hæld bouillonskyen over grøntsager, og drys lidt hakket persille over kød og grøntsager.
- Fadet med fedtfattig mørbrad stilles i ovnen, og skal have 20 minutter.
- Imens koges ris som anvist på pakken.
Note
Fadet med fedtfattig mørbrad og grøntsager tages ud af ovnen.
Svinemørbraden tages op på et skærebræt, og skæres derefter i passende skiver.
Læg kødet tilbage i fadet og servér med de kogte ris til.
Se også disse opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.