Fedtfattig mørbrad er en sund opskrift på nem slankemad. Se her hvordan du laver en svinemørbrad med tilbehør uden alt for mange kalorier.
Her kan du se, hvordan du laver en fedtfattig svinemørbrad, og det vil sige en svinemørbrad a la slankemad.
En del brugere efterspørger løbende opskrifter på god mad uden for mange kalorier, og dette er et godt bud på, hvodan du kan lave svinemørbrad som aftensmad, og stadig nyde en dansk klassiker uden for stort et kalorieindtag. Slankekur eller ej.
Samtidig er denne slankeret både velsmagende, nem og hurtig at lave, så måske bliver det en ny livret, som du er nødt til at gemme på din egen huskeliste her på Madens Verden.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbrad i slankeversion
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudses for sølvsene og fedt
- olie - til bruning af mørbrad
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte timian
Grøntsager
- 1 lille squash - i mundrette stykker
- 3 rødløg - i kvarte
- 3 peberfugter - rød, gul og grøn, i mundrette stykker
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 teskefulde majsstivelse - udrøres i en smule koldt vand
- 1 potte persille
Ris
- ris - til fire personer
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast frem. Smøres med lidt olivenolie.
- Afpuds svinemørbrad med en skarp kniv, og varm en pande op. Pensl mørbraden med lidt olie og brun den hurtigt hele vejen rundt ved en god varme. Læg den i fadet.
- Hæld vand på panden sammen med en bouillonterning, kog op og jævn med lidt Maizena. Smag til med salt og friskkværnet peber, og kom lidt hakket timian ved. Skyen skal ikke være for tyk, og du kan evt. tilsætte en smule mere vand.
- Gør squash, rødløg og de farvede peberfrugter klar. Fordeles rundt om svinemørbraden i fadet.
- Hæld bouillonskyen over grøntsager, og drys lidt hakket persille over kød og grøntsager.
- Fadet med fedtfattig mørbrad stilles i ovnen, og skal have 20 minutter.
- Imens koges ris som anvist på pakken.
Næringsindhold
Note
Fadet med fedtfattig mørbrad og grøntsager tages ud af ovnen.
Svinemørbraden tages op på et skærebræt, og skæres derefter i passende skiver.
Læg kødet tilbage i fadet og servér med de kogte ris til.
Se også disse opskrifter:

Joanna
Ja jeg må sige Du gør dig virkelig umage alt smager så godt
Jeg må tit undlade eller bytte ud da min krop er kronisk inflammatorisk alligevel bruger jeg dine madplaner da jeg så kan spise noget der ikke hører til i en gruppe/diet osv
Som jeg tænker Mad der ikke hedder noget andet end
God Mad
Tak