• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Farserede porrer - indbagt porre til pande og ovn

Farserede porrer - indbagt porre til pande og ovn

Billede resultat for farserede porrer
4.8 fra 63 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
255
SHARES
FacebookMessenger255PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. november 2023 - Udgivet:  13. april 2023

Når vi taler mormormad, ja så kommer man hurtigt i tanke om farserede porrer eller indbagte porrer.

Porrer, der pakkes ind i hakket svinekød (du kan også bruge hakket oksekød), og derefter paneres i rasp, inden de steges færdige.

Jeg bruner dem først på panden, inden de steges færdige i ovnen. Det giver en fantastisk sprød og lækker farseret porre.

Opskriften her er til fire personer. Længere kan du se hvordan du nemt renser porrerne.

Se også disse opskrifter:

  • Farsbrød med porrer
  • Farseret blomkål
  • Farserede rosenkål

Opskrift

Billede resultat for farserede porrer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farserede porrer - nem opskrift

4.77 fra 63 stemmer
Farserede porrer er porrer, der pakkes ind i en lækker fars, og derefter på pande og i ovn. En nem opskrift på denne klassiske ret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Fars på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 2 porrer
  • rasp

Fremgangsmåde
 

  1. Rør først farsen grundigt med salt - det er vigtigt! Brug gerne røremaskine, og ellers er det i gang med grydeske og skål. Det tager mindst fem minutter at røre en god fars - og helst ti!
  2. Tilsæt så løgpulver, æg og hvedemel - inden du gradvist rører mælken ind i farsen. Giv den også lidt friskkværnet peber.
  3. Sæt så farsen til hvile i køleskabet - her skal den samle sig i 30 minutter.
  4. Rengør i mellemtiden porrer. Fjern roden og det øverste af porren, og del hver porre i stykker på cirka 4-5 centimeter.
  5. Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog porrerne i et minut. Ikke længere. Hæld dem i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand fra hanen så kogningen stopper. Sæt til side.
  6. Hæld rasp op i en dyb tallerken.
  7. Del farsen i otte dele - vi laver to farserede porrer til hver person.
  8. Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og fordel en klump fars på den. Den skal være lidt større end porre-stykket, så du får pakket porren helt ind i fars.
  9. Brug filmen til at samle farsen om porren, og rul den derefter over i raspen. Her skal den farserede porre rulles hele vejen rundt i rasp. Læg dem til side efterhånden, og gør det på samme måde de resterende syv.
  10. Kom en god klat smør på panden sammen med lidt olivenolie, og brun nu de farserede porrer. Tag fire ad gangen, og når de er brunet hele vejen rundt, lægger du dem op i et ildfast fast, som du har smurt med lidt smør.
  11. Når du har styr på alle otte, stiller du dem i ovnen, hvor de skal steges færdig i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 17gProtein: 27gFedt: 30gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.01gKolesterol: 178mgNatrium: 711mgKalium: 564mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 950IUVitamin C: 6mgCalcium: 123mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

De farserede porrer serveres straks.

Tag dem ud af ovnen og servér med nykogte kartofler, frillice salat og en hjemmelavet brun sovs.

Rensning af porrer

Det er vigtigt at rense porrerne grundigt, så du ikke får jord i munden, når du spiser den færdige ret. Især er der ofte jord oppe hvor porren rigtig begynder at få sin grønne farve, så her skal du kigge ekstra godt efter.

Jeg har et godt trick til at rense porrerne ordentligt, Først skærer den den allerøverste del af porren fra, den skal ikke bruges. Lav så et snit i porren fra den grønne del og næsten ned til den hvide del.

Kom vand i en skål, og brug nu porren som et piskeris i vandet, så du får skyllet al jord ud af porren. Tjek lige efter at du har fået det hele med.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Harly B

    oktober 01, 2023 at 2:47 pm

    Hej det er de bedste farserede porrer jeg har fået og siger ikke så lidt

    Svar
  2. Birgit Hansen

    oktober 06, 2022 at 7:40 pm

    Jeg laver sjældent farserede porrer, fordi jeg synes, at det er så besværligt. Den her metode med husholdningsfilm er super god og nem. Så der bliver helt sikkert serveret den ret igen. Tak for det gode tip.

    Svar
  3. Henning Nielsen

    februar 04, 2022 at 2:34 pm

    Hvor er mine opskrifter blevet

    Svar
    • Charlotte Jensen

      september 08, 2022 at 5:49 pm

      Alle mine gemte opskrifter er også væk, der står log ind og se dem, men jeg er logget ind hmm, det er faktisk mega irriterende da jeg mange.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        september 08, 2022 at 7:08 pm

        Hej Charlotte
        Tak for din besked - og det lyder irriterende. Vær opmærksom på, at man både kan logge ind som medlem - men desuden også for at være sikker på, at de gemte opskrifter faktisk også bliver gemt. Det lyder lidt besværligt, men det er simpelthen for at undgå, at din og andre brugeres browser smider nulstiller din liste. Klik ind her: https://madensverden.dk/#list/my-favorites - og klik derefter oppe i højre hjørne. De to logins har ikke noget med hinanden at gøre. Sig til hvis der er brug for yderligere hjælp 🙂
        Alt det bedste
        Holger

      • Pia Merete Lilja Andersen

        april 21, 2025 at 1:25 pm

        Hej Charlotte
        Jeg havde selv, samme problem, og skrev derfor til Holger, som venligt skrev tilbage, at app stadig var under start, og mine favoritter ville komme tilbage. Nu i dag var jeg så inde efter en ny opskrift, og så til min store glæde, at alle mine favoritter, var kommet tilbage. Glæden var stor ❤️
        Jeg bruger Madens Verden meget, og så dejligt, man kan lave sin helt egen liste.
        Hilsen Pia 😊

  4. Anders

    juli 17, 2016 at 6:51 am

    Tak for opskriften. Det fungerer rigtig god at bage farserede porrer i ovnen. Var bange for de skulle blive tørre. Men tværtimod.
    Vh Anders

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required