Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farserede porrer

Farserede porrer (indbagt porre til pande og ovn)

Billede resultat for farserede porrer
4.8 fra 63 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
260
SHARES
FacebookMessenger260PinterestEmailSMS
Indhold
  • Farserede porrer - nem opskrift
  • Opskrift på farserede porrer
  • Tilbehør
  • Rensning af porrer
  • FAQ
  • Kommentarer

Farserede porrer - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 63 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Fars på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Opskrift på farserede porrer, der er porrer pakket ind i en lækker fars, og derefter steges på pande og i ovn. Farseret porre er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver eller et finthakket løg
  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 2 porrer
  • rasp

Fremgangsmåde

  1. Rør først farsen grundigt med salt - det er vigtigt! Brug gerne røremaskine, og ellers er det i gang med grydeske og skål. Det tager mindst fem minutter at røre en god fars - og helst ti!
  2. Tilsæt så løgpulver, æg og hvedemel - inden du gradvist rører mælken ind i farsen. Giv den også lidt friskkværnet peber.
  3. Sæt så farsen til hvile i køleskabet - her skal den samle sig i 30 minutter.
  4. Rengør i mellemtiden porrer. Fjern roden og det øverste af porren, og del hver porre i stykker på cirka 4-5 centimeter.
  5. Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog porrerne i et minut. Ikke længere. Hæld dem i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand fra hanen så kogningen stopper. Sæt til side.
  6. Hæld rasp op i en dyb tallerken.
  7. Del farsen i otte dele - vi laver to farserede porrer til hver person.
  8. Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og fordel en klump fars på den. Den skal være lidt større end porre-stykket, så du får pakket porren helt ind i fars.
  9. Brug filmen til at samle farsen om porren, og rul den derefter over i raspen. Her skal den farserede porre rulles hele vejen rundt i rasp. Læg dem til side efterhånden, og gør det på samme måde de resterende syv.
  10. Kom en god klat smør på panden sammen med lidt olivenolie, og brun nu de farserede porrer. Tag fire ad gangen, og når de er brunet hele vejen rundt, lægger du dem op i et ildfast fast, som du har smurt med lidt smør.
  11. Når du har styr på alle otte, stiller du dem i ovnen, hvor de skal steges færdig i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier455kcalKulhydrater17gProtein27gFedt30gMættet fedt11gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.01gKolesterol178mgNatrium711mgKalium564mgKostfibre1gSukker4gVitamin A950IUVitamin C6mgCalcium123mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på farserede porrer

Når vi taler mormormad, ja så kommer man hurtigt i tanke om farserede porrer eller indbagte porrer.

Porrer, der pakkes ind i hakket svinekød (du kan også bruge hakket oksekød), og derefter paneres i rasp, inden de steges færdige.

Jeg bruner dem først på panden, inden de steges færdige i ovnen. Det giver en fantastisk sprød og lækker farseret porre. Opskriften her er til fire personer. Længere kan du se hvordan du nemt renser porrerne.

Se flere opskrifter:

  • Farseret blomkål med bacon (opskrift på indbagt blomkål)
  • Farserede peberfrugter - opskrift på fyldte peberfrugter
  • Gammeldags frikadeller (få slagterens bedste opskrift)

Tilbehør

De farserede porrer serveres straks.

Tag dem ud af ovnen og servér med nykogte kartofler, frillice salat og en hjemmelavet brun sovs.

Rensning af porrer

Det er vigtigt at rense porrerne grundigt, så du ikke får jord i munden, når du spiser den færdige ret. Især er der ofte jord oppe hvor porren rigtig begynder at få sin grønne farve, så her skal du kigge ekstra godt efter.

Jeg har et godt trick til at rense porrerne ordentligt, Først skærer den den allerøverste del af porren fra, den skal ikke bruges. Lav så et snit i porren fra den grønne del og næsten ned til den hvide del.

Kom vand i en skål, og brug nu porren som et piskeris i vandet, så du får skyllet al jord ud af porren. Tjek lige efter at du har fået det hele med.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Farsbrød med porrer - nem og velsmagende opskrift
  • Farserede rosenkål (opskrift på rosenkål pakket ind i fars)
  • Forloren hare med bacon (opskrift på en klassiker med vildtsovs)

FAQ

Hvad er farserede porrer?

Farserede porrer er en klassisk dansk ret, hvor porrer fyldes med fars, typisk en mild svine- eller kalv/flæskefars, og tilberedes i ovn eller gryde. Det er varm, mormor-agtig komfortmad, ofte serveret med kartofler og opbagt hvid sovs.

Kan man fryse farserede porrer?

Ja - både rå og tilberedte farserede porrer kan fryses. Hvis de er tilberedte, så afkøl dem først. Fryses i tætsluttende beholder. Optø i køleskab og varm i ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Harly B skriver

    oktober 01, 2023 at 2:47 pm

    Hej det er de bedste farserede porrer jeg har fået og siger ikke så lidt

    Svar
  2. Birgit Hansen skriver

    oktober 06, 2022 at 7:40 pm

    Jeg laver sjældent farserede porrer, fordi jeg synes, at det er så besværligt. Den her metode med husholdningsfilm er super god og nem. Så der bliver helt sikkert serveret den ret igen. Tak for det gode tip.

    Svar
  3. Henning Nielsen skriver

    februar 04, 2022 at 2:34 pm

    Hvor er mine opskrifter blevet

    Svar
    • Charlotte Jensen skriver

      september 08, 2022 at 5:49 pm

      Alle mine gemte opskrifter er også væk, der står log ind og se dem, men jeg er logget ind hmm, det er faktisk mega irriterende da jeg mange.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        september 08, 2022 at 7:08 pm

        Hej Charlotte
        Tak for din besked - og det lyder irriterende. Vær opmærksom på, at man både kan logge ind som medlem - men desuden også for at være sikker på, at de gemte opskrifter faktisk også bliver gemt. Det lyder lidt besværligt, men det er simpelthen for at undgå, at din og andre brugeres browser smider nulstiller din liste. Klik ind her: https://madensverden.dk/#list/my-favorites - og klik derefter oppe i højre hjørne. De to logins har ikke noget med hinanden at gøre. Sig til hvis der er brug for yderligere hjælp 🙂
        Alt det bedste
        Holger

      • Pia Merete Lilja Andersen skriver

        april 21, 2025 at 1:25 pm

        Hej Charlotte
        Jeg havde selv, samme problem, og skrev derfor til Holger, som venligt skrev tilbage, at app stadig var under start, og mine favoritter ville komme tilbage. Nu i dag var jeg så inde efter en ny opskrift, og så til min store glæde, at alle mine favoritter, var kommet tilbage. Glæden var stor ❤️
        Jeg bruger Madens Verden meget, og så dejligt, man kan lave sin helt egen liste.
        Hilsen Pia 😊

  4. Anders skriver

    juli 17, 2016 at 6:51 am

    Tak for opskriften. Det fungerer rigtig god at bage farserede porrer i ovnen. Var bange for de skulle blive tørre. Men tværtimod.
    Vh Anders

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required