Farserede porrer er porrer, der pakkes ind i en lækker fars, og derefter på pande og i ovn. En nem opskrift på denne klassiske ret.
Når vi taler mormormad, ja så kommer man hurtigt i tanke om farserede porrer eller indbagte porrer.
Porrer, der pakkes ind i hakket svinekød (du kan også bruge hakket oksekød), og derefter paneres i rasp, inden de steges færdige.
Jeg bruner dem først på panden, inden de steges færdige i ovnen. Det giver en fantastisk sprød og lækker farseret porre.
Opskriften her er til fire personer. Længere kan du se hvordan du nemt renser porrerne.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på farserede porrer
Farserede porrer - nem opskrift
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 1 tsk salt
- 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
- 2 æg
- 5 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- friskkværnet peber
- 2 porrer
- rasp
Fremgangsmåde
- Rør først farsen grundigt med salt - det er vigtigt! Brug gerne røremaskine, og ellers er det i gang med grydeske og skål. Det tager mindst fem minutter at røre en god fars - og helst ti!
- Tilsæt så løgpulver, æg og hvedemel - inden du gradvist rører mælken ind i farsen. Giv den også lidt friskkværnet peber.
- Sæt så farsen til hvile i køleskabet - her skal den samle sig i 30 minutter.
- Rengør i mellemtiden porrer. Fjern roden og det øverste af porren, og del hver porre i stykker på cirka 4-5 centimeter.
- Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog porrerne i et minut. Ikke længere. Hæld dem i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand fra hanen så kogningen stopper. Sæt til side.
- Hæld rasp op i en dyb tallerken.
- Del farsen i otte dele - vi laver to farserede porrer til hver person.
- Læg et stykke husholdningsfilm på et skærebræt, og fordel en klump fars på den. Den skal være lidt større end porre-stykket, så du får pakket porren helt ind i fars.
- Brug filmen til at samle farsen om porren, og rul den derefter over i raspen. Her skal den farserede porre rulles hele vejen rundt i rasp. Læg dem til side efterhånden, og gør det på samme måde de resterende syv.
- Kom en god klat smør på panden sammen med lidt olivenolie, og brun nu de farserede porrer. Tag fire ad gangen, og når de er brunet hele vejen rundt, lægger du dem op i et ildfast fast, som du har smurt med lidt smør.
- Når du har styr på alle otte, stiller du dem i ovnen, hvor de skal steges færdig i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør
De farserede porrer serveres straks.
Tag dem ud af ovnen og servér med nykogte kartofler, frillice salat og en hjemmelavet brun sovs.
Rensning af porrer
Det er vigtigt at rense porrerne grundigt, så du ikke får jord i munden, når du spiser den færdige ret. Især er der ofte jord oppe hvor porren rigtig begynder at få sin grønne farve, så her skal du kigge ekstra godt efter.
Jeg har et godt trick til at rense porrerne ordentligt, Først skærer den den allerøverste del af porren fra, den skal ikke bruges. Lav så et snit i porren fra den grønne del og næsten ned til den hvide del.
Kom vand i en skål, og brug nu porren som et piskeris i vandet, så du får skyllet al jord ud af porren. Tjek lige efter at du har fået det hele med.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Harly B
Hej det er de bedste farserede porrer jeg har fået og siger ikke så lidt
Birgit Hansen
Jeg laver sjældent farserede porrer, fordi jeg synes, at det er så besværligt. Den her metode med husholdningsfilm er super god og nem. Så der bliver helt sikkert serveret den ret igen. Tak for det gode tip.
Henning Nielsen
Hvor er mine opskrifter blevet
Charlotte Jensen
Alle mine gemte opskrifter er også væk, der står log ind og se dem, men jeg er logget ind hmm, det er faktisk mega irriterende da jeg mange.
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Tak for din besked - og det lyder irriterende. Vær opmærksom på, at man både kan logge ind som medlem - men desuden også for at være sikker på, at de gemte opskrifter faktisk også bliver gemt. Det lyder lidt besværligt, men det er simpelthen for at undgå, at din og andre brugeres browser smider nulstiller din liste. Klik ind her: https://madensverden.dk/#list/my-favorites - og klik derefter oppe i højre hjørne. De to logins har ikke noget med hinanden at gøre. Sig til hvis der er brug for yderligere hjælp 🙂
Alt det bedste
Holger
Anders
Tak for opskriften. Det fungerer rigtig god at bage farserede porrer i ovnen. Var bange for de skulle blive tørre. Men tværtimod.
Vh Anders