• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Eton mess

Eton mess

eton mess opskrift
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
130
SHARES
FacebookMessenger130PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2024 - Udgivet: 14. juni 2020

Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.

Eton mess er en utrolig populær dessert, der oprindelig stammer fra England.

Mere præcist er sommerdesserten blevet opfundet på Eton college, der ligger i den vestlige udkant af London, og siden har den skønne dessert gået sin sejrsgang verden rundt.

Denne nemme løsning er at købe marengs kys i supermarkedet, og det fungerer udemærket. Du kan dog også nemt lave din egen marengs med denne opskrift.

Opskriften er beregnet som dessert til fire personer, men afhængig af hvor store portioner du laver, kan du sagtens få flere glas/portioner ud af denne mængde.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pavlova
  • Roulade dessert
  • Jordbær med chokolade

Opskrift på Eton mess

eton mess opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Eton mess

4.70 fra 13 stemmer
Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Kalorier: 547
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g jordbær - skyllede, nippede og delt i kvarte
  • 5 dl piskefløde - pisket til flødeskum
  • 2 tsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 12 marengskys - købte eller hjemmelavede
  • mørk chokolade - revet på toppen af din Eton mess

Fremgangsmåde
 

  1. Find fire passende glas frem. Jeg synes glas er bedst at anrette en Eton mess i, da man så kan se de forskellige lag i desserten.
  2. Klargør 500 gram jordbær som skylles og nippes. Derefter skæres bærrene i kvarte - små jordbær dog i halve.
  3. Pisk 5 deciliter piskefløde til flødeskum sammen med lidt 2 teskefuld flormelis og 1 teskefuld vaniljesukker. Smag dig gerne frem. Måske ønsker du endnu mere vaniljesmag i flødeskummet.
  4. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stor stjernetyl - eller fordel den bare med en ske.
  5. Sprøjt lidt flødeskum nederst i hvert glas og fordel derpå lidt jordbær.
  6. Knus 1 marengs kys i hvert glas, så marengsen lægger sig over jordbærrene. Du skal i alt bruge 12 marengskys.
  7. Derefter endnu et lag flødeskum, jordbær og knust marengs,
  8. Slut af øverst med lidt flødeskum, nogle jordbær og et helt marengs kys.
  9. Du kan også rive lidt mørk chokolade over, men dette er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 547kcalKulhydrater: 21gProtein: 5gFedt: 51gMættet fedt: 32gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.003gKolesterol: 142mgNatrium: 38mgKalium: 399mgKostfibre: 4gSukker: 15gVitamin A: 1857IUVitamin C: 74mgCalcium: 112mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Eton mess serveres gerne straks, så den sprøde marengs ikke når at blive blød.

Derfor er denne lækre dessert ikke så velegnet til at blive lavet i forvejen - til gengæld er den altså nem og hurtig at anrette når den skal serveres.

Du kan jo i forvejen gøre jordbær klar og piske flødeskummet.

Andre udgaver

Bemærk, at Eton mess laves i en del forskellige versioner. Denne opskrift har altid været min måde at gøre det på, og den synes jeg fungerer fint, fordi den er så nem og ren i udtryk og smag.

Men jeg har også set andre udgaver af den populære sommerdessert.

Blandt andet hvor man hakker halvdelen af jordbærrene helt fint (eller blender dem), og derefter vender dem i flødeskummet.

Du kan også vende de delte jordbær i flødeskummet, og på den måde bygge desserten op med lag af flødeskum med jordbær og marengs.

Ja, der er såmænd også udgaver, hvor både jordbær og marengs vendes sammen med flødeskum, og så derefter anrettes i glas eller dessertskåle.

Hvilken udgave af Eton mess du foretrækker, ja det er selvfølgelig op til dig. Rigtig god fornøjelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina

    marts 13, 2021 at 7:26 am

    Dejlig dessert med søde danske jordbær. Ikke de syrlige eller smagsløse spanske

    Svar
  2. Hanna

    marts 13, 2021 at 7:26 am

    Ja, når vi kan få friske danske solmodne jordbær.

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required