Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Eggs Benedict

Eggs Benedict (klassisk toast med æg, skinke og hollandaise)

eggs benedict
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Eggs Benedict
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Eggs Benedict
  • Tips
  • Kommentarer

Eggs Benedict

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 engelske muffins
  • 4-8 skiver skinke
Hollandaisesauce
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin eller eddike
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær fire tykke skiver skinke - eller otte tynde stykker. Rist de engelske muffins.
  2. Pocher æggene, før du begynder på saucen: Slå et æg ud i en lille skål. Hæld ca. fem cm. vand i en gryde og bring det i kog. Hæld forsigtigt ægget i vandet, så tæt på overfladen som muligt. Læg låg på, og pocher i tre minutter.
  3. Smelt smørret og stil det til side, når det er flydende og gult.
  4. Kom æggeblommer i en lille gryde sammen med hvidvinen.
  5. Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  6. Tilsæt smørret gradvist. Du begynder med at piske en smule af smørret ind i æggeblommerne. Derefter kan du hælde smørret ned i æggemassen i en tynd stråle, i mens du pisker. Du må ikke hælde for hurtigt. Saucen skal hele tiden hænge sammen.
  7. Når smørret er samlet med æggeblommerne til en sauce, smager du den til med citronsaft, salt og peber.
  8. Nu samler du dine Eggs Benedict: Halver de engelske muffins, smør sauce på hvert stykke muffin, kom skinke på saucen, placer et pocheret æg på skinken og hæld saucen henover hele herligheden som et cremet låg.
  9. Pynt eventuelt med purløg og server med salat, hvis I har brug for noget friskt til at ledsage denne herlige ret.

Næringsindhold

Kalorier802kcalKulhydrater25gProtein32gFedt64gMættet fedt34gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt21gTransfedt2gKolesterol664mgNatrium1328mgKalium446mgKostfibre4gSukker5gVitamin A1988IUVitamin C3mgCalcium241mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Eggs Benedict

Eggs Benedict er egentlig bare et stykke brød, skinke, æg og sauce. Det lyder måske ikke så spændende. Så hvorfor er det, at denne ret smager så fantastisk?

Svaret er, at konsistensen på de forskellige lag kombineret med smag er den rene fest for ganen.

Retten opstod i 1830'ernes New York. Det var gyldne tider for dem , der tjente styrtende med penge under industrialiseringen.

Der er flere historier om den første servering. Den mest pålidelige handler om rigmandssønnen Lemuel Benedict, der kom ind på Waldorf Hotels restaurant en formiddag med tømmermænd.

Han bad om få serveret ristet brød med smør, to pocherede æg, sprødt bacon og en kæmpe klat hollandaisesauce. Og det skulle altså være fødslen af den dejlige ret.

Tips

Du kan godt bruge almindeligt brød til Eggs Benedict, men retten bliver bedst med engelske muffins.

Du kan lave saucen over et vandbad, hvis du vil være sikker på, at saucen ikke skiller.

Skinken kan udskiftes med laks og spinat, her hedder retten så Eggs Florentine - eller blot med laks, se Eggs Royale.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Larsen skriver

    august 25, 2022 at 10:11 pm

    Hej Madens Verden.

    Vil bare rose jeres side , den er hel igennem meget veludført, jeg har rigtig meget glæde af den. 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required