• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Eggs Benedict

Eggs Benedict

eggs benedict
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. maj 2024 - Udgivet:  18. februar 2022

Indhold

  1. Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
  2. Opskrift på Eggs Benedict
  3. Eggs Benedict
  4. Tips

Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.

Eggs Benedict er egentlig bare et stykke brød, skinke, æg og sauce. Det lyder måske ikke så spændende. Så hvorfor er det, at denne ret smager så fantastisk?

Svaret er, at konsistensen på de forskellige lag kombineret med smag er den rene fest for ganen.

Retten opstod i 1830'ernes New York. Det var gyldne tider for dem , der tjente styrtende med penge under industrialiseringen.

Der er flere historier om den første servering. Den mest pålidelige handler om rigmandssønnen Lemuel Benedict, der kom ind på Waldorf Hotels restaurant en formiddag med tømmermænd.

Han bad om få serveret ristet brød med smør, to pocherede æg, sprødt bacon og en kæmpe klat hollandaisesauce. Og det skulle altså være fødslen af den dejlige ret.

Opskrift på Eggs Benedict

eggs benedict
Karen SenecaKaren Seneca

Eggs Benedict

4.86 fra 7 stemmer
Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 802
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 2 engelske muffins
  • 4-8 skiver skinke
Hollandaisesauce
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin - eller eddike
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær fire tykke skiver skinke - eller otte tynde stykker. Rist de engelske muffins.
  2. Pocher æggene, før du begynder på saucen: Slå et æg ud i en lille skål. Hæld ca. fem cm. vand i en gryde og bring det i kog. Hæld forsigtigt ægget i vandet, så tæt på overfladen som muligt. Læg låg på, og pocher i tre minutter.
  3. Smelt smørret og stil det til side, når det er flydende og gult.
  4. Kom æggeblommer i en lille gryde sammen med hvidvinen.
  5. Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  6. Tilsæt smørret gradvist. Du begynder med at piske en smule af smørret ind i æggeblommerne. Derefter kan du hælde smørret ned i æggemassen i en tynd stråle, i mens du pisker. Du må ikke hælde for hurtigt. Saucen skal hele tiden hænge sammen.
  7. Når smørret er samlet med æggeblommerne til en sauce, smager du den til med citronsaft, salt og peber.
  8. Nu samler du dine Eggs Benedict: Halver de engelske muffins, smør sauce på hvert stykke muffin, kom skinke på saucen, placer et pocheret æg på skinken og hæld saucen henover hele herligheden som et cremet låg.
  9. Pynt eventuelt med purløg og server med salat, hvis I har brug for noget friskt til at ledsage denne herlige ret.

Næringsindhold

Kalorier: 802kcalKulhydrater: 25gProtein: 32gFedt: 64gMættet fedt: 34gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 2gKolesterol: 664mgNatrium: 1328mgKalium: 446mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 1988IUVitamin C: 3mgCalcium: 241mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan godt bruge almindeligt brød til Eggs Benedict, men retten bliver bedst med engelske muffins. Her er opskriften: English muffins.

Du kan lave saucen over et vandbad, hvis du vil være sikker på, at saucen ikke skiller.

Skinken kan udskiftes med laks og spinat, her hedder retten så Eggs Florentine - eller blot med laks, se Eggs Royale.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Larsen

    august 25, 2022 at 10:11 pm

    Hej Madens Verden.

    Vil bare rose jeres side , den er hel igennem meget veludført, jeg har rigtig meget glæde af den. 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required