God opskrift på efterårsfad, der både er mættende og nem at lave. Retten er blandt andet med græskar, blomkål, squash og hakket kylling.
Prøv min opskrift på efterårsfad, der er både nem at lave, mættende og som smager virkelig godt.
Fadet indeholder blandt andet en række grøntsager i sæson som squash, græskar og blomkål, og her får du en komplet ret med masser af smag. Og så er den børnevenlig.
Jeg bruger hakket kylling, men du kan sagtens skifte den ud med en hakket oksekød, og grøntsagerne kan også erstattes med andre.
I det hele taget er det en god ret til at få ryddet lidt ud i køleskabet, så rigtig god fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på efterårsfad
Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer. Rester gemmes på køl til dagen efter.
Efterårsfad
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- rapsolie - til stegning
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 250 gram gulerødder - i små tern
- 250 gram squash - i små tern
- 1 dåse kidney bønner - ca. 240 gram
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld timian - tørret
- 4 deciliter vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- citronsaft - friskpresset
Låg
- 300 gram hokkaido græskar - i mindre tern
- 400 gram blomkål - i mindre buketter
- 0,5 deciliter mælk - måske lidt mere alt efter konsistens
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet.
- Brun så 400 gram hakket kylling i lidt rapsolie i en meget varm sauterpande eller stor gryde. Kom derefter 1 løg og 4 fed hvidløg ved og lad det svitse lidt mere, men uden at løget tager farve.
- Kom 250 gram gulerødder ved sammen med 250 gram squash og 1 dåse kidney bønner, der er hældt i en sigte og skyllet grundigt under den kolde hane. Lad det stege et par minutter mere.
- Kom så 2 teskefulde paprika, 1 teskefuld timian og 4 deciliter vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon, 3 spiseskefulde tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber.
- Vend godt rundt, skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad det simre mens du laver mosen til retten.
- Til mosen (låget) på efterårsfadet skæres 300 gram hokkaido græskar i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med 400 gram blomkål i mindre buketter.
- Fyld vand i, så det netop dækker, og kog grøntsagerne møre. Det tager ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra, lad det dampe lidt af, og mos det sammen med lidt mælk og evt. en klat smør. Kom mælken gradvist i, til du har en god konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Smør et ovnfast fad på ca. 30 gange 20 centimeter, og fordel først kødsaucen i bunden af fadet. Derpå fordeles mosen i et tyndt lag.
- Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft, så mosen får lidt sprødhed.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Det færdige efterårsfad kan serveres uden yderligere tilbehør.
Du kan dog med fordel lade retten stå 10 minutter inden servering, da den er meget varm. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Per sommer
Kan varmt anbefales
Hanne Lodberg
Kan man lave den klar dagen før, og så lave den færdig næste aften.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og du er meget velkommen til at skrive din mening om den her.