• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Efterårsfad

Efterårsfad

billede med efterårsfad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  17. september 2024

God opskrift på efterårsfad, der både er mættende og nem at lave. Retten er blandt andet med græskar, blomkål, squash og hakket kylling.

Prøv min opskrift på efterårsfad, der er både nem at lave, mættende og som smager virkelig godt.

Fadet indeholder blandt andet en række grøntsager i sæson som squash, græskar og blomkål, og her får du en komplet ret med masser af smag. Og så er den børnevenlig.

Jeg bruger hakket kylling, men du kan sagtens skifte den ud med en hakket oksekød, og grøntsagerne kan også erstattes med andre.

I det hele taget er det en god ret til at få ryddet lidt ud i køleskabet, så rigtig god fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Shepherds pie
  • Alt i et fad med oksekød
  • Millionbøf i fad i ovn
  • Retter i fad

Opskrift på efterårsfad

Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer. Rester gemmes på køl til dagen efter.

billede med efterårsfad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Efterårsfad

5 fra 2 stemmer
God opskrift på efterårsfad, der både er mættende og nem at lave. Retten er blandt andet med græskar, blomkål, squash og hakket kylling.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 416
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kylling
  • rapsolie - til stegning
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g squash - i små tern
  • 1 dåse kidney bønner - ca. 240 gram
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • 4 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning hønsebouillon
  • 3 spsk tomatpasta
  • citronsaft - friskpresset
Låg
  • 300 g hokkaido græskar - i mindre tern
  • 400 g blomkål - i mindre buketter
  • 0,5 dl mælk - måske lidt mere alt efter konsistens
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet.
  2. Brun så 400 gram hakket kylling i lidt rapsolie i en meget varm sauterpande eller stor gryde. Kom derefter 1 løg og 4 fed hvidløg ved og lad det svitse lidt mere, men uden at løget tager farve.
  3. Kom 250 gram gulerødder ved sammen med 250 gram squash og 1 dåse kidney bønner, der er hældt i en sigte og skyllet grundigt under den kolde hane. Lad det stege et par minutter mere.
  4. Kom så 2 teskefulde paprika, 1 teskefuld timian og 4 deciliter vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon, 3 spiseskefulde tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber.
  5. Vend godt rundt, skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad det simre mens du laver mosen til retten.
    fyld til efterårsfad
  6. Til mosen (låget) på efterårsfadet skæres 300 gram hokkaido græskar i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med 400 gram blomkål i mindre buketter.
  7. Fyld vand i, så det netop dækker, og kog grøntsagerne møre. Det tager ca. 10 minutter.
  8. Hæld vandet fra, lad det dampe lidt af, og mos det sammen med lidt mælk og evt. en klat smør. Kom mælken gradvist i, til du har en god konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  9. Smør et ovnfast fad på ca. 30 gange 20 centimeter, og fordel først kødsaucen i bunden af fadet. Derpå fordeles mosen i et tyndt lag.
    mosen fordeles ovenpå fyldet i efterårsfadet
  10. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft, så mosen får lidt sprødhed.

Næringsindhold

Kalorier: 416kcalKulhydrater: 41gProtein: 29gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 89mgNatrium: 1586mgKalium: 1918mgKostfibre: 11gSukker: 12gVitamin A: 11917IUVitamin C: 83mgCalcium: 150mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Det færdige efterårsfad kan serveres uden yderligere tilbehør.

Du kan dog med fordel lade retten stå 10 minutter inden servering, da den er meget varm. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per sommer

    september 25, 2024 at 1:21 pm

    Kan varmt anbefales

    Svar
  2. Hanne Lodberg

    september 22, 2024 at 11:24 am

    Kan man lave den klar dagen før, og så lave den færdig næste aften.

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    september 17, 2024 at 11:41 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og du er meget velkommen til at skrive din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required