Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Efterårsfad

Efterårsfad

billede med efterårsfad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook38PinterestSMSEmailMessenger
38
DELINGER

God opskrift på efterårsfad, der både er mættende og nem at lave. Retten er blandt andet med græskar, blomkål, squash og hakket kylling.

Prøv min opskrift på efterårsfad, der er både nem at lave, mættende og som smager virkelig godt.

Fadet indeholder blandt andet en række grøntsager i sæson som squash, græskar og blomkål, og her får du en komplet ret med masser af smag. Og så er den børnevenlig.

Jeg bruger hakket kylling, men du kan sagtens skifte den ud med en hakket oksekød, og grøntsagerne kan også erstattes med andre.

I det hele taget er det en god ret til at få ryddet lidt ud i køleskabet, så rigtig god fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Shepherds pie
  • Alt i et fad med oksekød
  • Millionbøf i fad i ovn
  • Retter i fad

Opskrift på efterårsfad

Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer. Rester gemmes på køl til dagen efter.

Efterårsfad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
God opskrift på efterårsfad, der både er mættende og nem at lave. Retten er blandt andet med græskar, blomkål, squash og hakket kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • rapsolie (til stegning)
  • 1 løg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 250 g gulerødder (i små tern)
  • 250 g squash (i små tern)
  • 1 dåse kidney bønner (ca. 240 gram)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 4 dl vand (gerne kogende)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 3 spsk tomatpasta
  • citronsaft (friskpresset)
Låg
  • 300 g hokkaido græskar (i mindre tern)
  • 400 g blomkål (i mindre buketter)
  • 0,5 dl mælk (måske lidt mere alt efter konsistens)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet.
  2. Brun så 400 gram hakket kylling i lidt rapsolie i en meget varm sauterpande eller stor gryde. Kom derefter 1 løg og 4 fed hvidløg ved og lad det svitse lidt mere, men uden at løget tager farve.
  3. Kom 250 gram gulerødder ved sammen med 250 gram squash og 1 dåse kidney bønner, der er hældt i en sigte og skyllet grundigt under den kolde hane. Lad det stege et par minutter mere.
  4. Kom så 2 teskefulde paprika, 1 teskefuld timian og 4 deciliter vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon, 3 spiseskefulde tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber.
  5. Vend godt rundt, skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad det simre mens du laver mosen til retten.
    fyld til efterårsfad
  6. Til mosen (låget) på efterårsfadet skæres 300 gram hokkaido græskar i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med 400 gram blomkål i mindre buketter.
  7. Fyld vand i, så det netop dækker, og kog grøntsagerne møre. Det tager ca. 10 minutter.
  8. Hæld vandet fra, lad det dampe lidt af, og mos det sammen med lidt mælk og evt. en klat smør. Kom mælken gradvist i, til du har en god konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  9. Smør et ovnfast fad på ca. 30 gange 20 centimeter, og fordel først kødsaucen i bunden af fadet. Derpå fordeles mosen i et tyndt lag.
    mosen fordeles ovenpå fyldet i efterårsfadet
  10. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft, så mosen får lidt sprødhed.

Næringsindhold

Kalorier416kcalKulhydrater41gProtein29gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol89mgNatrium1586mgKalium1918mgKostfibre11gSukker12gVitamin A11917IUVitamin C83mgCalcium150mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Det færdige efterårsfad kan serveres uden yderligere tilbehør.

Du kan dog med fordel lade retten stå 10 minutter inden servering, da den er meget varm. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per sommer skriver

    september 25, 2024 at 1:21 pm

    Kan varmt anbefales

    Svar
  2. Hanne Lodberg skriver

    september 22, 2024 at 11:24 am

    Kan man lave den klar dagen før, og så lave den færdig næste aften.

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    september 17, 2024 at 11:41 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og du er meget velkommen til at skrive din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required