Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Dumle muffins

Dumle muffins (med blød karamel og chokolade)

billederesultat for dumle muffins
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Dumle muffins
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Dumle muffins
  • Tips
  • Indhold i Dumle
  • Næringsindhold i Dumle
  • Kommentarer

Dumle muffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på verdens bedste Dumle muffins. Det er lækre kager med chokolade og blød karamel. Og selvfølgelig den skønne Dumle.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 5 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade (60%)
  • 150 g smør (smeltet )
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 12 stk. Dumle

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Du skal bruge to skåle. I den ene blandes hvedemel godt sammen med kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker, et nip salt og hakket chokolade.
  3. I den anden skål røres smeltet smør sammen med sukker og æg.
  4. Vend nu den flydende del sammen med den tørre, og anvend eventuelt en dejskraber. Fortsæt indtil der er ikke mere er klumper af mel i muffins dejen.
  5. Kom en god spiseskefuld dej i 12 muffins forme, og læg derefter en Dumle i hver.
  6. Kom derefter en stor spiseskefuld dej ovenpå Dumlen, og fordel eventuelt resten af dejen i formene. Mængden plejer at passe med 12 muffinsforme, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene.
  7. Kom dine Dumle muffins ind i ovnen, og her skal de have cirka 20 minutter. Dejen skal selvfølgelig ikke være rå, men du må heller ikke overbage kagerne, så de bliver tørre. Stik eventuelt en strikkepind i dem for at se om de er færdige.

Næringsindhold

Kalorier316kcalKulhydrater44gProtein4gFedt14gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol55mgNatrium335mgKalium109mgKostfibre2gSukker26gVitamin A361IUVitamin C0.1mgCalcium25mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Dumle muffins

Dumle muffins er skønne og nemme kager, der får en blød indre med karamel og chokolade.

Dejen er let og luftigt, og de vidunderlige chokolademuffins bages med en Dumle i midten.

Man bliver let afhængig af disse muffins med Dumle, og længere ned kan du i øvrigt se hvad Dumle er lavet af.

Opskriften giver 12 store muffins med Dumle.

Se også mine opskrifter på:

  • Bananmuffins
  • Drømmemuffins
  • Citronmåne muffins

Tips

Tag de færdigbagte Dumle muffins ud af ovnen, og lad dem afkøle/sætte sig i mindst 15 minutter før de spises.

Indhold i Dumle

De populære Dumle karameller er lavet af følgende ingredienser:

Glukosesirup, sukker, vegetabilsk fedt (palme), sødmælkspulver, kakaosmør, vallepulver (fra mælk), kakaomasse,, mælk, skummetmælkspulver, salt, emulgeringsmiddel, aromaer. Choklade indeholder minst 30% kakao/kakaotørstof.

Næringsindhold i Dumle

Indhold pr. 100 gram Dumle

Kalorier: 474
Fedt: 21 gram
Kulhydrater: 66 gram
Protein: 3,4 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Diana skriver

    marts 13, 2022 at 8:26 pm

    Hvilken konsistens har Dumle i kagerne når de er bage? “Hårde” som en helt almindelig Dumle-karamel? Eller blødt?? Mvh Diana

    Svar
  2. Maria skriver

    juli 05, 2020 at 5:50 pm

    Mangler der ikke væske i opskriften?

    Svar
  3. Nynne skriver

    december 09, 2019 at 9:42 pm

    Kan de fryses ned ? 🙏🏼
    Vh. nynne dam

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 10, 2019 at 8:29 am

      Hej Nynne
      Jeg har ikke prøvet, men det burde de sagtens kunne 🙂
      Tø dem op ved stuetemperatur - eller lun dem forsigtigt i mikroovn.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Erik skriver

    september 05, 2019 at 5:32 pm

    Hej Holger
    En god skefuld skriver du ! Det må da være en Barneske 🙂
    Efter 12 "gode" skefulde var skålen tom, så ingen "stor" skefuld bagefter. Hmmmm
    Så Dumle blev "mast" i formen.
    Men 1000 tak for dine opskrifter, det "kogebog" for Dummie's
    Venligst Erik "Bryrup"
    PS ! ! ! Har ikke smagt dem da de skal bruges i morgen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 05, 2019 at 7:31 pm

      Hej Erik

      Tak for det. Du må have nogle meget store skeer i huset 🙂

      Spøg til side - du kan sagtens bare trykke stykker af Dumle ned i dejen, det er såmænd ganske fint.

      God fornøjelse - og de bedste hilsner herfra

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required