Her får du min opskrift på verdens bedste Dumle muffins. Det er lækre kager med chokolade og blød karamel. Og selvfølgelig den skønne Dumle.
Dumle muffins er skønne og nemme kager, der får en blød indre med karamel og chokolade.
Dejen er let og luftigt, og de vidunderlige chokolademuffins bages med en Dumle i midten.
Man bliver let afhængig af disse muffins med Dumle, og længere ned kan du i øvrigt se hvad Dumle er lavet af.
Opskriften giver 12 store muffins med Dumle.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på Dumle muffins
Dumle muffins
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 25 g kakao
- 5 g bagepulver
- 5 g natron
- 5 g vaniljesukker
- 1 nip salt
- 50 g mørk chokolade - 60%
- 150 g smør - smeltet
- 250 g sukker
- 2 æg
- 12 stk. Dumle
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Du skal bruge to skåle. I den ene blandes hvedemel godt sammen med kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker, et nip salt og hakket chokolade.
- I den anden skål røres smeltet smør sammen med sukker og æg.
- Vend nu den flydende del sammen med den tørre, og anvend eventuelt en dejskraber. Fortsæt indtil der er ikke mere er klumper af mel i muffins dejen.
- Kom en god spiseskefuld dej i 12 muffins forme, og læg derefter en Dumle i hver.
- Kom derefter en stor spiseskefuld dej ovenpå Dumlen, og fordel eventuelt resten af dejen i formene. Mængden plejer at passe med 12 muffinsforme, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene.
- Kom dine Dumle muffins ind i ovnen, og her skal de have cirka 20 minutter. Dejen skal selvfølgelig ikke være rå, men du må heller ikke overbage kagerne, så de bliver tørre. Stik eventuelt en strikkepind i dem for at se om de er færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte Dumle muffins ud af ovnen, og lad dem afkøle/sætte sig i mindst 15 minutter før de spises.
Indhold i Dumle
De populære Dumle karameller er lavet af følgende ingredienser:
Glukosesirup, sukker, vegetabilsk fedt (palme), sødmælkspulver, kakaosmør, vallepulver (fra mælk), kakaomasse,, mælk, skummetmælkspulver, salt, emulgeringsmiddel, aromaer. Choklade indeholder minst 30% kakao/kakaotørstof.
Næringsindhold i Dumle
Indhold pr. 100 gram Dumle
Kalorier: 474
Fedt: 21 gram
Kulhydrater: 66 gram
Protein: 3,4 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Diana
Hvilken konsistens har Dumle i kagerne når de er bage? “Hårde” som en helt almindelig Dumle-karamel? Eller blødt?? Mvh Diana
Maria
Mangler der ikke væske i opskriften?
Nynne
Kan de fryses ned ? 🙏🏼
Vh. nynne dam
Holger Rørby Madsen
Hej Nynne
Jeg har ikke prøvet, men det burde de sagtens kunne 🙂
Tø dem op ved stuetemperatur - eller lun dem forsigtigt i mikroovn.
De bedste hilsner
Holger
Erik
Hej Holger
En god skefuld skriver du ! Det må da være en Barneske 🙂
Efter 12 "gode" skefulde var skålen tom, så ingen "stor" skefuld bagefter. Hmmmm
Så Dumle blev "mast" i formen.
Men 1000 tak for dine opskrifter, det "kogebog" for Dummie's
Venligst Erik "Bryrup"
PS ! ! ! Har ikke smagt dem da de skal bruges i morgen
Holger Rørby Madsen
Hej Erik
Tak for det. Du må have nogle meget store skeer i huset 🙂
Spøg til side - du kan sagtens bare trykke stykker af Dumle ned i dejen, det er såmænd ganske fint.
God fornøjelse - og de bedste hilsner herfra
Holger