Dildsovs: Her får du min opskrift på en nem dildsovs, der er en lækker sauce med dild og citron. Sovsen passer godt til bla. laks og kylling.
Dildsovs er en lækker, delikat og mild sovs med dild og citron. Det er en klassisk opbagt sovs, der er nem at lave.
Sauce med dild og citron passer perfekt til fisk, og især laks er sovsen rigtig god til. Men også kylling nyder godt af dildsaucen.
Ja, du kan faktisk lave en nem ret med kylling i dildsauce, eller blot servere den til kyllingen. Og det er eks. også en måde at lave sovs til laks uden fløde, men saucen er altså også god til rødspætter, torsk og andre fisk.
Afhængig af hvor meget du holder af smagen af dild, kan du tilsætte din egen mængde af dild i sovsen. Men gør det først lige inden sovsen skal serveres. Så synes jeg den smager bedst og mest frisk af dild.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på dildsovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel med lille top
- 4 deciliter mælk gerne varm mælk
- 1 citron økologisk
- 1 teske sukker
- 1 bundt dild
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smør i en lille gryde, og pisk derefter hvedemel i. Nu er du godt i gang med at lave en opbagt sovs.
- Pisk derefter gradvist mælk i, indtil du har den rette konsistens på din dildsovs. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men det kan være du skal bruge lidt mere eller mindre. Det er en fordel at varme mælken inden, men det er ikke nødvendigt.
- Lad nu den opbagte sovs koge i cirka fem minutter. Det fjerner melsmagen i din dildsauce.
- Riv så lidt citronskal og pres lidt citronsaft i, og kom også lidt sukker i sovsen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Snit dild fint og vend den i sovsen lige inden servering. Hvor meget dild du skal bruge afhænger af, hvor meget du ønsker sovsen skal smage af dild.
Næringsindhold
Note
Den færdige dildsovs serveres straks, og den er som sagt perfekt til laks, andre slags fisk og kylling.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments