Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Dildsovs

Dildsovs

dildsovs med citron og dild er god til fisk og kylling
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
357
SHARES
FacebookMessenger357PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en nem dildsovs, der er en lækker sauce med dild og citron. Sovsen passer godt til bla. laks og kylling.

Dildsovs er en lækker, delikat og mild sovs med dild og citron. Det er en klassisk opbagt sovs, der er nem at lave.

Sauce med dild og citron passer perfekt til fisk, og især laks er sovsen rigtig god til. Men også kylling nyder godt af dildsaucen.

Ja, du kan faktisk lave en nem ret med kylling i dildsauce, eller blot servere den til kyllingen. Og det er eks. også en måde at lave sovs til laks uden fløde, men saucen er altså også god til rødspætter, torsk og andre fisk.

Afhængig af hvor meget du holder af smagen af dild, kan du tilsætte din egen mængde af dild i sovsen. Men gør det først lige inden sovsen skal serveres. Så synes jeg den smager bedst og mest frisk af dild.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere lækre sovseopskrifter:

  • Persillesovs
  • Brun sovs
  • Whiskysauce

Opskrift på dildsovs

Dildsovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her får du min opskrift på en nem dildsovs, der er en lækker sauce med dild og citron. Sovsen passer godt til bla. laks og kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel med lille top
  • 4 dl mælk gerne varm mælk
  • 1 citron økologisk
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt dild
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en lille gryde, og pisk derefter hvedemel i. Nu er du godt i gang med at lave en opbagt sovs.
  2. Pisk derefter gradvist mælk i, indtil du har den rette konsistens på din dildsovs. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men det kan være du skal bruge lidt mere eller mindre. Det er en fordel at varme mælken inden, men det er ikke nødvendigt.
  3. Lad nu den opbagte sovs koge i cirka fem minutter. Det fjerner melsmagen i din dildsauce.
  4. Riv så lidt citronskal og pres lidt citronsaft i, og kom også lidt sukker i sovsen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Snit dild fint og vend den i sovsen lige inden servering. Hvor meget dild du skal bruge afhænger af, hvor meget du ønsker sovsen skal smage af dild.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den færdige dildsovs serveres straks, og den er som sagt perfekt til laks, andre slags fisk og kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required