• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Den Store Bagedyst får os alle til at gå kage-amok

Den Store Bagedyst får os alle til at gå kage-amok

Roas fra Den Store Bagedyst
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. september 2020 - Udgivet:  17. september 2020

Den Store Bagedyst er klar til niende sæson. Her er historien bag, gense alle vinderne og få opskrifter til at blive mesterbager derhjemme.

Den Store Bagedyst har udvidet repertoiret for kager og brød i de danske hjem. Siden 2012 har vi lært at lave en skinnende glace, smukke marcipanblomster og fondantpynt.

Vi ved, at croissanter kan bringe selv den bedste bager til fald og den kækkeste konditor i knæ. Til gengæld kan Den Store Bagedyst skabe stjerner som kage-geniet Tobias Hamann og bage-bloggeren Annemette Voss. Vi må heller ikke glemme smilende Rosa Kildahl.

Se også disse lækre bageopskrifter:

  • Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier
  • Isomalt (sådan kan du bruge isomalt til kagepynt)
  • Tottenhamkage – engelsk sponge cake med glasur
  • Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
  • Tuiles
  • Cremelinser (opskrift med hjemmelavet creme)
Dommerne til Den Store Bagedyst
De to barske men retfærdige dommere Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo sammen med bagedystens vært Timm Vladimir. Foto: Carsten Mol/DR.

Den 3. oktober kl. 20 er der premiere på niende sæson på DR1. Igen med Timm Vladimir samt dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, som afløste Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen for tre år siden.

Her ser vi nærmere på det populære DR-program, og giver opskrifter på nogle af klassikerne fra Den Store Bagedyst som kringler, flødeboller og store lagkager.

Manden der revolutionerede kager

Den Store Bagedyst er en dansk version af det britiske program 'The Great British Bake Off', som begyndte på BBC i 2010. To år senere fik vi programmet i Danmark.

Det var dog først i 2014, at bagedysten for alvor fik fat i seerne. Her så vi for første gang det lysende, kreativt talent Tobias Hamann, der vendte op og ned på vores - og Mette Blomsterbergs - opfattelse af, hvad en kage skal indeholde. Og hvordan en kage skal se ud.

Hans kager var blandt andet formet som en cigarkasse med et par cigarer på toppen og svævende planeter. Blåskimmelost, rødbeder og myseost var nogle af de ingredienser, som sjovt nok smagte fantastisk og gjorde ham til vinder af Den Store Bagedyst.

Og så blev han i øvrigt Danmarksmester sammen med konditoren Palle Sørensen i chokoladeskulpturer to år efter.

Opskrifter på de klassiske kager

Selvom kravet til kagebagerne spænder vidt, er der visse kager, som næsten altid indgår i bagedyst-sæsonerne.

Flødeskumskage, kringle og småkager er nogle af dem. Derfor får du vores bud på, hvordan man laver dem. Desuden kan du finde en verden af kager i vores arkiv.

Vidste du, at...

Der skal være 27 lag i en wienerbrødsdej.

Du skal lave fordejen til en honningkage en hel måned, før den skal bages.

En kage skal være frossen, før man hælder glace ud over den.

Du ikke må røre for meget i dejen til en kage, når først melet er hældt i. Det gør kagen tung i stedet for luftig.

Alle vinderne fra de sidste otte sæsoner

Emil Obel er den yngste vinder af Den Store bagedyst. Han vandt titlen i 2018 i en alder af kun 17 år. Foto: DR.

2019: Frederikke Legaard

2018: Emil Obel

2017: Andrea Søllested

2016: Sune Demant

2015: Liv Martine Hansen

2014: Tobias Hamann

2013: Annemette Voss

2012: Nana Frolov Christensen.

Nok vandt Micki ikke Den Store Bagedyst i 2015, men han endte i finalen. Og den behagelige kagebager har fået en tv-karriere ud af at medvirke i programmet. Foto: DR:
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her