Den Store Bagedyst er klar til niende sæson. Her er historien bag, gense alle vinderne og få opskrifter til at blive mesterbager derhjemme.
Den Store Bagedyst har udvidet repertoiret for kager og brød i de danske hjem. Siden 2012 har vi lært at lave en skinnende glace, smukke marcipanblomster og fondantpynt.
Vi ved, at croissanter kan bringe selv den bedste bager til fald og den kækkeste konditor i knæ. Til gengæld kan Den Store Bagedyst skabe stjerner som kage-geniet Tobias Hamann og bage-bloggeren Annemette Voss. Vi må heller ikke glemme smilende Rosa Kildahl.
Se også disse lækre bageopskrifter:
- Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier
- Isomalt (sådan kan du bruge isomalt til kagepynt)
- Tottenhamkage – engelsk sponge cake med glasur
- Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
- Tuiles
- Cremelinser (opskrift med hjemmelavet creme)
Den 3. oktober kl. 20 er der premiere på niende sæson på DR1. Igen med Timm Vladimir samt dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, som afløste Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen for tre år siden.
Her ser vi nærmere på det populære DR-program, og giver opskrifter på nogle af klassikerne fra Den Store Bagedyst som kringler, flødeboller og store lagkager.
Manden der revolutionerede kager
Den Store Bagedyst er en dansk version af det britiske program 'The Great British Bake Off', som begyndte på BBC i 2010. To år senere fik vi programmet i Danmark.
Det var dog først i 2014, at bagedysten for alvor fik fat i seerne. Her så vi for første gang det lysende, kreativt talent Tobias Hamann, der vendte op og ned på vores - og Mette Blomsterbergs - opfattelse af, hvad en kage skal indeholde. Og hvordan en kage skal se ud.
Hans kager var blandt andet formet som en cigarkasse med et par cigarer på toppen og svævende planeter. Blåskimmelost, rødbeder og myseost var nogle af de ingredienser, som sjovt nok smagte fantastisk og gjorde ham til vinder af Den Store Bagedyst.
Og så blev han i øvrigt Danmarksmester sammen med konditoren Palle Sørensen i chokoladeskulpturer to år efter.
Opskrifter på de klassiske kager
Selvom kravet til kagebagerne spænder vidt, er der visse kager, som næsten altid indgår i bagedyst-sæsonerne.
Flødeskumskage, kringle og småkager er nogle af dem. Derfor får du vores bud på, hvordan man laver dem. Desuden kan du finde en verden af kager i vores arkiv.
Vidste du, at...
Der skal være 27 lag i en wienerbrødsdej.
Du skal lave fordejen til en honningkage en hel måned, før den skal bages.
En kage skal være frossen, før man hælder glace ud over den.
Du ikke må røre for meget i dejen til en kage, når først melet er hældt i. Det gør kagen tung i stedet for luftig.
Alle vinderne fra de sidste otte sæsoner
2019: Frederikke Legaard
2018: Emil Obel
2017: Andrea Søllested
2016: Sune Demant
2015: Liv Martine Hansen
2014: Tobias Hamann
2013: Annemette Voss
2012: Nana Frolov Christensen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: