• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Viden om mad › Den Store Bagedyst får os alle til at gå kage-amok

Den Store Bagedyst får os alle til at gå kage-amok

Roas fra Den Store Bagedyst
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. september 2020 - Udgivet: 17. september 2020

Den Store Bagedyst er klar til niende sæson. Her er historien bag, gense alle vinderne og få opskrifter til at blive mesterbager derhjemme.

Den Store Bagedyst har udvidet repertoiret for kager og brød i de danske hjem. Siden 2012 har vi lært at lave en skinnende glace, smukke marcipanblomster og fondantpynt.

Vi ved, at croissanter kan bringe selv den bedste bager til fald og den kækkeste konditor i knæ. Til gengæld kan Den Store Bagedyst skabe stjerner som kage-geniet Tobias Hamann og bage-bloggeren Annemette Voss. Vi må heller ikke glemme smilende Rosa Kildahl.

Se også disse lækre bageopskrifter:

  • Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier
  • Isomalt (sådan kan du bruge isomalt til kagepynt)
  • Tottenhamkage – engelsk sponge cake med glasur
  • Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
  • Tuiles
  • Cremelinser (opskrift med hjemmelavet creme)
Dommerne til Den Store Bagedyst
De to barske men retfærdige dommere Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo sammen med bagedystens vært Timm Vladimir. Foto: Carsten Mol/DR.

Den 3. oktober kl. 20 er der premiere på niende sæson på DR1. Igen med Timm Vladimir samt dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, som afløste Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen for tre år siden.

Her ser vi nærmere på det populære DR-program, og giver opskrifter på nogle af klassikerne fra Den Store Bagedyst som kringler, flødeboller og store lagkager.

Manden der revolutionerede kager

Den Store Bagedyst er en dansk version af det britiske program 'The Great British Bake Off', som begyndte på BBC i 2010. To år senere fik vi programmet i Danmark.

Det var dog først i 2014, at bagedysten for alvor fik fat i seerne. Her så vi for første gang det lysende, kreativt talent Tobias Hamann, der vendte op og ned på vores - og Mette Blomsterbergs - opfattelse af, hvad en kage skal indeholde. Og hvordan en kage skal se ud.

Hans kager var blandt andet formet som en cigarkasse med et par cigarer på toppen og svævende planeter. Blåskimmelost, rødbeder og myseost var nogle af de ingredienser, som sjovt nok smagte fantastisk og gjorde ham til vinder af Den Store Bagedyst.

Og så blev han i øvrigt Danmarksmester sammen med konditoren Palle Sørensen i chokoladeskulpturer to år efter.

Opskrifter på de klassiske kager

Selvom kravet til kagebagerne spænder vidt, er der visse kager, som næsten altid indgår i bagedyst-sæsonerne.

Flødeskumskage, kringle og småkager er nogle af dem. Derfor får du vores bud på, hvordan man laver dem. Desuden kan du finde en verden af kager i vores arkiv.

Vidste du, at...

Der skal være 27 lag i en wienerbrødsdej.

Du skal lave fordejen til en honningkage en hel måned, før den skal bages.

En kage skal være frossen, før man hælder glace ud over den.

Du ikke må røre for meget i dejen til en kage, når først melet er hældt i. Det gør kagen tung i stedet for luftig.

Alle vinderne fra de sidste otte sæsoner

Emil Obel er den yngste vinder af Den Store bagedyst. Han vandt titlen i 2018 i en alder af kun 17 år. Foto: DR.

2019: Frederikke Legaard

2018: Emil Obel

2017: Andrea Søllested

2016: Sune Demant

2015: Liv Martine Hansen

2014: Tobias Hamann

2013: Annemette Voss

2012: Nana Frolov Christensen.

Nok vandt Micki ikke Den Store Bagedyst i 2015, men han endte i finalen. Og den behagelige kagebager har fået en tv-karriere ud af at medvirke i programmet. Foto: DR:
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her