Indhold
Tebirkes - nem opskrift
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 100 g smør (koldt)
- 1 æg
- 2 spsk mælk
- birkes
Fremgangsmåde
- Lun 2 dl mælk i en kasserolle, så mælken er fingervarm, altså omkring 37 grader. Hæld den lune mælk op i skålen til en røremaskine, og rør 25 g gær ud i mælken.
- Bland 250 g hvedemel, 1 tsk salt og 1 tsk sukker, og rør det ind i dejen. Lad nu dejen hæve tildækket i cirka 25 minutter, stil den gerne lunt.
- Slå dejen hurtigt ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter.
- OBS: Under hele processen nu er det vigtigt, at du har mel nok på bordet, så wienerbrødsdejen ikke hænger fast. Det er en nemlig en af udfordringerne, når du ruller smør ind i dejen! Så husk godt med mel.
- Skær 100 g smør - og det SKAL være kølskabskoldt - i tynde skiver, og læg det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over, og rul det igen lidt ud. Fold så den ene tredjedel ind over , og den sidste tredjedel ind over denne. Så du folder i tre lag.
- Rul ud, og gentag processen to gange mere.
- Så ruller du en sidste gang, så dejen bliver til en firkant på 40 gange 30 centimeter.
- Fold dejen sammen på den lange led, så du har en stang, der nu er 40 centimeter lang og 10 centimeter bred. Med en kniv skærer du nu dine tebirkes ud - du kan lave 8-10 gode birkes af stangen.
- Læg dem forsigtigt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og overdæk med et rent viskestykke. Lad dem hæve 20 minutter.
- Pisk 1 æg og 2 spsk mælk sammen, og pensl dine tebirkes, inden du drysser dem med birkes. Jeg plejer at drysse halvdelen med blå birkes, og den anden halvdel med almindelige birkes.
- Bag dem nu i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på tebirkes
Tebirkes er gode til morgenbordet, og så er de altså ret nemme at bage selv.
De laves af en wienerbrødsdej, men selvom det allerede lyder besværligt, så skal du endelige prøve at bage disse hjemmelavede birkes. For det er nemmere end du tror.
Drys dem med blå og lyse birkes. Opskriften giver 8-10 tebirkes.
Se også mine opskrifter på:
Tips
Servér gerne dine birkes helt lune på morgenbordet til morgenmad.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse tebirkes ned. Køl dem af, og frys dem derefter i en pose eller tæt beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Nina skriver
En rigtig tebirkes har remonce i. Bland lige dele smør, sukker og marcipan og smør på. Velbekomme 🙂