• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød

Tebirkes

Billed resultat for tebirkes

Opdateret:  19. maj 2024 - Udgivet:  16. april 2023

Del gerne:
7.6k
SHARES
FacebookMessenger7.6kPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Se hvordan du laver de bedste tebirkes på kort tid. Tebirkes laves af en nem wienerbrødsdej, men det er på ingen måde svært. Opskriften giver 8-10 birkes.
  2. Opskrift på nemme tebirkes
  3. Tebirkes - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 59 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver de bedste tebirkes på kort tid. Tebirkes laves af en nem wienerbrødsdej, men det er på ingen måde svært. Opskriften giver 8-10 birkes.

Tebirkes er gode til morgenbordet, og så er de altså ret nemme at bage selv.

De laves af en wienerbrødsdej, men selvom det allerede lyder besværligt, så skal du endelige prøve at bage disse hjemmelavede birkes. For det er nemmere end du tror.

Opskriften giver 8-10 stk.

Se også mine opskrifter på:

  • Københavnerbirkes
  • Grovbirkes
  • Langtidshævede rundstykker
  • Wienerdej
  • Snyde basser

Opskrift på nemme tebirkes

Billed resultat for tebirkes

Tebirkes - nem opskrift

Bedømmelse
4.7 fra 59 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rørsukker - eller slm. sukker
  • 250 g hvedemel

Til udrulning af tebirkes

  • 100 g smør - koldt

Til pynt

  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • birkes

Fremgangsmåde

  • Lun mælken i en kasserolle, så mælken er fingervarm, altså omkring 37 grader. Hæld den lune mælk op i skålen til en røremaskine, og rør gæren ud i mælken.
  • Bland hvedemel, salt og rørsukker, og rør det ind i dejen. Lad nu dejen hæve tildækket i cirka 25 minutter, stil den gerne lunt.
  • Slå dejen hurtigt ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter.
  • OBS: Under hele processen nu er det vigtigt, at du har mel nok på bordet, så wienerbrødsdejen ikke hænger fast. Det er en nemlig en af udfordringerne, når du ruller smør ind i dejen! Så husk godt med mel.
  • Skær det kolde smør - og det SKAL være kølskabskoldt - i tynde skiver, og læg det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over, og rul det igen lidt ud. Fold så den ene tredjedel ind over , og den sidste tredjedel ind over denne. Så du folder i tre lag.
  • Rul ud, og gentag processen to gange mere.
  • Så ruller du en sidste gang, så dejen bliver til en firkant på 40 gange 30 centimeter.
  • Fold dejen sammen på den lange led, så du har en stang, der nu er 40 centimeter lang og 10 centimeter bred. Med en kniv skærer du nu dine tebirkes ud - du kan lave 8-10 gode birkes af stangen.
  • Læg dem forsigtigt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og overdæk med et rent viskestykke. Lad dem hæve 20 minutter.
  • Pisk æg og lidt mælk sammen, og pensl dine tebirkes, inden du drysser dem med birkes. Jeg plejer at drysse halvdelen med blå birkes, og den anden halvdel med almindelige birkes.
  • Bag dem nu i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
184
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
40
mg
13
%
Natrium
 
312
mg
14
%
Kalium
 
81
mg
2
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
306
IU
6
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér gerne dine birkes helt lune på morgenbordet til morgenmad.

De kan også fryses ned til senere brug.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Vagner

    juli 07, 2024 at 7:25 pm

    Hej
    Jeg elsker jeres god opskrifter - har købt bogen - men sjovt nok er det meget hurtigere at finde dem over nettet
    Fordelen ve d bogen jeg kan tilføje nogle private notater i bogen
    Jeg en af dem der altid går efter opskriften den førsts gang - derefter kommer der ofte lidt andre ting i en der er i opskriften - også det sjove ved at lave mad

    Svar
  2. Mie

    oktober 03, 2023 at 5:16 pm

    Kan de på nogen måde forberedes dagen før, hvis de nu skal bruges kl 7 om morgenen ☺️

    Svar
  3. Lis

    maj 14, 2023 at 10:48 am

    Bollerne tager lidt tid at lave , men de bliver super gode og lækre som vi kan lide dem.

    Svar
  4. Hannah

    april 28, 2023 at 2:20 pm

    Hej, har du ikke en video af fremstillingen af tebirkes ?

    Svar
  5. Jonas

    november 07, 2022 at 2:45 pm

    Bollerne (Som det bliver til) smager ok. Men det er så langt fra Thebirkes..
    Dejen bliver iøvrigt så våd, at det ikke er en dej. Medmindre man bruger ihvertfald 300g. Og dertil yderligere 50g på bordet, når den slås ud og foldes sammen med smør i.

    Intet remonce - smør kan bare ikke erstatte det.
    Det er en ommer.

    Svar
    • Mike

      februar 15, 2025 at 9:50 am

      Dette er også min oplevelse med opskriften.

      Svar
  6. Suzanne Jensen

    oktober 02, 2022 at 2:50 pm

    Først tak for mange gode opskrifter. Så vil jeg spørge om de kan laves dagen før og så bages om morgen??

    Svar
  7. Yrsa Vittrup

    oktober 27, 2021 at 1:11 pm

    Fantastiske tebirkes.

    Svar
  8. Pede Jens Petersen

    oktober 27, 2021 at 3:09 am

    Super opskrift. Jeg har, ud fra mine erfaringer, redigeret lidt i opskriften. Bl.a. for at gøre smør pålægningen nemmere.
    Sender gerne en kopi 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2021 at 10:44 am

      Hej Pede
      Mange tak - det er dejligt at høre.
      Dem må du meget gerne sende til mig - min mail er hej@madensverden.dk.
      Så lægger jeg dem gerne ind som hjælp til andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Lena

    marts 28, 2020 at 11:48 am

    Super! skønt den rå dej kan fryses 🙂
    Forstår det således at dejen/dejstykker kommes direkte fra fryser i ovn ? Vil det sige at tebirkes hæver i ovnen eller hvordan med det ?

    Svar
  10. Lena

    marts 28, 2020 at 10:22 am

    Hej
    Super den rå dej kan fryses 🙂
    Forstår de kommes direkte fra fryser i ovn ? Vil det sige de øgså hæver i ovnen eller hvordan med det ?

    Svar
  11. Gitte Honoré

    november 04, 2017 at 7:40 am

    Man kan sagtens fryse de RÅ thebirkes og tage den fra fryseren og bage dem i ca 20 minutter på 200 grader.

    Svar
  12. Charlotte K

    april 20, 2017 at 6:29 am

    Kan man lade dem hæve natten over

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 20, 2017 at 8:01 am

      Hej Charlotte
      Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg da sagtens du kan 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  13. Hanne Hoffmann

    april 14, 2017 at 6:00 pm

    Jeg frøs mine, tøede dem op i posen og lunede dem et par minutter i ovnen, så var de som nybagte (sprøde og lækre) Hilsen Hanne Hoffmann

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 15, 2017 at 7:12 am

      Tak, Hanne - det lyder godt. Og nu fik jeg da lige lyst til friskbagte tebirkes 🙂
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  14. Hanne Damkjær

    januar 26, 2017 at 8:08 pm

    Kan tebirkes fryses og varmes igen ?
    Mvh Hanne

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 26, 2017 at 8:25 pm

      Hej Hanne
      Jeg plejer at fryse overskydende tebirkes ned, og jeg synes det fungerer fint. Du kan evt. lune dem i mikrobølgeovnen. De er selvfølgelig ikke så sprøde som nybagte tebirkes, men de smager glimrende.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  15. Ingvard Pedersen

    oktober 10, 2016 at 1:13 pm

    jeg kunne godt tænke mig at vide om man kunne godt tænke mig at vide om man kunne fryse det ferdid formet tbirkes alså før man bager dem

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required