Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Tebirkes

Tebirkes (opskrift på meget nemme birkes)

Billed resultat for tebirkes
4.7 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7.6k
SHARES
FacebookMessenger7.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Tebirkes - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tebirkes
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Tebirkes - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 59 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Se hvordan du laver de bedste tebirkes på kort tid. Tebirkes laves af en nem wienerbrødsdej, men det er på ingen måde svært. Opskriften giver 8-10 birkes.
Antal: 10
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
Til udrulning af tebirkes
  • 100 g smør (koldt)
Til pynt
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • birkes

Fremgangsmåde

  1. Lun 2 dl mælk i en kasserolle, så mælken er fingervarm, altså omkring 37 grader. Hæld den lune mælk op i skålen til en røremaskine, og rør 25 g gær ud i mælken.
  2. Bland 250 g hvedemel, 1 tsk salt og 1 tsk sukker, og rør det ind i dejen. Lad nu dejen hæve tildækket i cirka 25 minutter, stil den gerne lunt.
  3. Slå dejen hurtigt ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter.
  4. OBS: Under hele processen nu er det vigtigt, at du har mel nok på bordet, så wienerbrødsdejen ikke hænger fast. Det er en nemlig en af udfordringerne, når du ruller smør ind i dejen! Så husk godt med mel.
  5. Skær 100 g smør - og det SKAL være kølskabskoldt - i tynde skiver, og læg det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over, og rul det igen lidt ud. Fold så den ene tredjedel ind over , og den sidste tredjedel ind over denne. Så du folder i tre lag.
  6. Rul ud, og gentag processen to gange mere.
  7. Så ruller du en sidste gang, så dejen bliver til en firkant på 40 gange 30 centimeter.
  8. Fold dejen sammen på den lange led, så du har en stang, der nu er 40 centimeter lang og 10 centimeter bred. Med en kniv skærer du nu dine tebirkes ud - du kan lave 8-10 gode birkes af stangen.
  9. Læg dem forsigtigt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og overdæk med et rent viskestykke. Lad dem hæve 20 minutter.
  10. Pisk 1 æg og 2 spsk mælk sammen, og pensl dine tebirkes, inden du drysser dem med birkes. Jeg plejer at drysse halvdelen med blå birkes, og den anden halvdel med almindelige birkes.
  11. Bag dem nu i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier184kcalKulhydrater21gProtein4gFedt9gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol40mgNatrium312mgKalium81mgKostfibre1gSukker1gVitamin A306IUVitamin C0.003mgCalcium34mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på tebirkes

Tebirkes er gode til morgenbordet, og så er de altså ret nemme at bage selv.

De laves af en wienerbrødsdej, men selvom det allerede lyder besværligt, så skal du endelige prøve at bage disse hjemmelavede birkes. For det er nemmere end du tror.

Drys dem med blå og lyse birkes. Opskriften giver 8-10 tebirkes.

Se også mine opskrifter på:

  • Københavnerbirkes
  • Grovbirkes
  • Langtidshævede rundstykker
  • Wienerdej
  • Snyde basser

Tips

Servér gerne dine birkes helt lune på morgenbordet til morgenmad.

FAQ

Kan man fryse hjemmebagte tebirkes?

Ja, du kan sagtens fryse tebirkes ned. Køl dem af, og frys dem derefter i en pose eller tæt beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    juli 30, 2025 at 1:21 pm

    En rigtig tebirkes har remonce i. Bland lige dele smør, sukker og marcipan og smør på. Velbekomme 🙂

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required