Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampet torsk med sauce nage

Dampet torsk med sauce nage og jordskokker

billederesultat for dampet torsk med sauce nage
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook32PinterestSMSEmailMessenger
32
DELINGER
Indhold
  • Dampet torsk med sauce nage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på dampet torsk med sauce nage
  • Anretning
  • Kommentarer

Dampet torsk med sauce nage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Dampet torsk med sauce nage en meget lækker fiskeret. Her er torsken dampet i hvidvin og serveret med jordskokker samt sauce nage.
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 torskefilet (uden skind og ben )
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • salt og friskkværnet peber
Sauce nage
  • 100 g gulerødder (i helt små tern)
  • 1 løg (i små tern)
  • 3 tomater (små, skåret i tynde stave)
  • 2,5 dl hvidvin
  • 2 spsk æbleeddike (eller hvidvinseddike)
  • 2 laurbærblade
  • 75 g smør (i tern)
  • salt og friskkværnet peber
Jordskokker
  • 750 g jordskokker
  • 1 spsk timian (frisk, blade)
  • 4 spsk citronsaft
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med jordskokkerne. Skyl dem grundigt under rindende og koldt vand, og børst eventuelle jordrester væk. Vi skræller ikke jordskokker, da der sidder mange gode vitaminer lige under skrællen.
  2. Skær dem i mundrette stykker (gerne i kvarte), og kom dem i et fad. Hæld lidt olie og citronsaft ud over jordskokkerne, og krydr med frisk timian, salt og friskkværnet peber. Bag jordskokkerne ved 195 grader varmluft i cirka 40 minutter.
  3. Så skal vi have sat gang i vores sauce nage. Kom lidt olie i en gryde, og varm det op ved middel varme. Sauter gulerodstern og løg - men det skal ikke tage farve.
  4. Tilsæt så hvidvin, æbleeddike, laurbærblade og friskkværnet peber, og lad det koge ind til cirka det halve. Det skal bare stå og småsimre, så vi også har tid til at lave vores dampet torsk.
  5. Og så er det tid til at lave dampet torsk. Det er faktisk ganske nemt, Krydr torskefileterne med salt og peber. Kog hvidvin og vand op i en gryde, hvor der er plads til alle dine stykker torsk. Om nødvendigt kan du bruge en sauterpande. Når det koger lægger du forsigtigt torskefileterne ned i, og lægger låg på.
  6. Damp nu fisken i fem minutter ved middel varme (cirka 5 på en skala fra 1-9). Når de fem minutter er gået tager du gryden af, og lader din dampet torsk trække i yderligere fem minutter i vandet. Ikke kortere - ikke længere!
  7. Så skal vi have samlet retten. Tag jordskokkerne ud af ovnen. Tag gryden med din sauce nage af blusset - det er vigtigt, at sovsen nu IKKE koger mere.
  8. Kom smørtern i, og pisk det igennem til saucen begynder at stivne lidt. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt sukker. Vend så de tynde tomatstrimler i.

Næringsindhold

Kalorier496kcalKulhydrater44gProtein32gFedt17gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol105mgNatrium1981mgKalium1796mgKostfibre5gSukker23gVitamin A5399IUVitamin C30mgCalcium94mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på dampet torsk med sauce nage

Her kan du se hvordan du laver en lækker dampet torsk med sauce nage, der serveres med jordskokker.

En god fiskeret, som de fleste kan lide. Og som både kan serveres for gæster og til hverdag.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Indbagt torsk med spinat og feta
  • Fiskegratin med torsk
  • Torsk med rodfrugter
  • Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk

Anretning

Anret med sauce nage nederst, et lækkert stykke dampet torsk oven på, og lidt ovnbagte jordskokker ved siden af. Pynt eventuelt med lidt frisk persille.

Generelt om retten med dampet torsk: Brug en ikke alt for dårlig hvidvin. En elendig hvidvin giver en elendig sauce nage og dampet torsk.

Du behøver selvfølgelig ikke hælde en hvidvin til 200 kroner flasken i sovsen og til dampningen af torsken, men brug en hvidvin, som du også gider drikke et glas af mens du står og laver maden.

Torsk skal ikke dampes længere end nødvendigt. Når torsken er fast og hvid, ja så er den også klar. Den anbefalede tid her passer fint til stykker på 125-150 gram.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required