Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampet torsk med sauce nage og jordskokker

Dampet torsk med sauce nage og jordskokker

billederesultat for dampet torsk med sauce nage
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS

Dampet torsk med sauce nage en meget lækker fiskeret. Her er torsken dampet i hvidvin og serveret med jordskokker samt sauce nage.

Her kan du se hvordan du laver en lækker dampet torsk med sauce nage, der serveres med jordskokker.

En god fiskeret, som de fleste kan lide. Og som både kan serveres for gæster og til hverdag.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på dampet torsk med sauce nage

Dampet torsk med sauce nage og jordskokker

Holger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Dampet torsk med sauce nage en meget lækker fiskeret. Her er torsken dampet i hvidvin og serveret med jordskokker samt sauce nage.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk torsk uden skind og ben
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • salt og friskkværnet peber
Sauce nage
  • 100 g gulerødder i helt små tern
  • 1 løg (i små tern)
  • 3 små tomater (skåret i tynde stave)
  • 2,5 dl hvidvin
  • 2 spsk æbleeddike (eller hvidvinseddike)
  • 2 laurbærblade
  • 75 g smør i tern
  • salt og friskkværnet peber
Jordskokker
  • 750 g jordskokker
  • 1 dusk frisk timian
  • 4 spsk citronsaft
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med jordskokkerne. Skyl dem grundigt under rindende og koldt vand, og børst eventuelle jordrester væk. Vi skræller ikke jordskokker, da der sidder mange gode vitaminer lige under skrællen.
  2. Skær dem i mundrette stykker (gerne i kvarte), og kom dem i et fad. Hæld lidt olie og citronsaft ud over jordskokkerne, og krydr med frisk timian, salt og friskkværnet peber. Bag jordskokkerne ved 195 grader varmluft i cirka 40 minutter.
  3. Så skal vi have sat gang i vores sauce nage. Kom lidt olie i en gryde, og varm det op ved middel varme. Sauter gulerodstern og løg - men det skal ikke tage farve.
  4. Tilsæt så hvidvin, æbleeddike, laurbærblade og friskkværnet peber, og lad det koge ind til cirka det halve. Det skal bare stå og småsimre, så vi også har tid til at lave vores dampet torsk.
  5. Og så er det tid til at lave dampet torsk. Det er faktisk ganske nemt, Krydr torskefileterne med salt og peber. Kog hvidvin og vand op i en gryde, hvor der er plads til alle dine stykker torsk. Om nødvendigt kan du bruge en sauterpande. Når det koger lægger du forsigtigt torskefileterne ned i, og lægger låg på.
  6. Damp nu fisken i fem minutter ved middel varme (cirka 5 på en skala fra 1-9). Når de fem minutter er gået tager du gryden af, og lader din dampet torsk trække i yderligere fem minutter i vandet. Ikke kortere - ikke længere!
  7. Så skal vi have samlet retten. Tag jordskokkerne ud af ovnen. Tag gryden med din sauce nage af blusset - det er vigtigt, at sovsen nu IKKE koger mere.
  8. Kom smørtern i, og pisk det igennem til saucen begynder at stivne lidt. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt sukker. Vend så de tynde tomatstrimler i.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Anretning og vinforslag

Anret med sauce nage nederst, et lækkert stykke dampet torsk oven på, og lidt ovnbagte jordskokker ved siden af. Pynt eventuelt med lidt frisk persille.

Generelt om retten med dampet torsk: Brug en ikke alt for dårlig hvidvin. En elendig hvidvin giver en elendig sauce nage og dampet torsk.

Billede med Helfrich Pinot Gris hvidvin fra Alsace
Et vinforslag til denne opskrift kan være denne fra Helfrich i Alsaca i Frankrig. Hvidvinen er en god hverdagsvin, der er lavet på druen Pinot Gris. En meget sommeragtig vin uden at være for sød til mad. En hvidvin, de fleste vil kunne lide. Set i blandt andet Netto. Foto: Madensverden.dk.

Du skal selvfølgelig ikke hælde en hvidvin til 200 kroner flasken i sovsen og til dampningen af torsken, men brug en hvidvin, som du også gider drikke et glas af mens du står og laver maden.

Torsk skal ikke dampes længere end nødvendigt. Når torsken er fast og hvid, ja så er den også klar. Den anbefalede tid her passer fint til stykker på 125-150 gram.

Se også disse opskrifter:

Indbagt torsk med spinat og feta

Fiskegratin med torsk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required