Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og den skønneste kaffeskum på toppen. Her er opskriften og historien bag.
Dalgona er her og der og alle vegne på de sociale medier som TikTok og Instagram.
Kaffedrikken, som har et flot, luftigt skum, der danner et låg for mælken i glasset, kan både drikkes varm og kold.
Og på trods af det flotte udseende er den nem at lave... hvis man altså pisker skummet godt igennem.
Selvom inderne har kendt til teknikken i årevis, var det først under coronatiden, at den gik sin sejrsgang i hele verden.
Opskrift på Dalgona kaffe
Dalgona - drik med lækkert kaffeskum
Ingredienser
- 2 spsk pulverkaffe
- 2 spsk sukker
- 2 spsk vand - kogt
- 2-3 dl mælk
Fremgangsmåde
- Bland instant kaffe og sukker sammen i en skål.
- Hæld vandet i og pisk med håndmikser for fuld kraft i fem-otte minutter - eller indtil blandingen er blevet til et tykt skum.
- Varm mælken op, men pas på, at den ikke når kogepunktet.
- Hæld mælk i et højt glas og kom forsigtigt kaffeskummet ovenpå. Giv plads til, at du kan røre blandingen sammen.
- Drys evt. din Dalgona kaffedrik med kakao eller placer en kiks eller lille cookie på toppen før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan sagtens lave en iskaffe-version. Her kommer du bare kold mælk og isterninger i glasset, før du hælder kaffeskummet over.
Faktisk synes jeg, at det er den bedste version, da sødmen ikke er så udtalt i iskaffen.
Vil du lave din Dalgona efter indisk skik, bruger du samme mål ingredienser, men hælder kaffeskummet i koppen, før du tilsætter den opvarmede mælk.
Når du varmer mælken op, tilsætter du en lille teskefuld gurkemeje, så den får en gylden farve. Rør rundt, så skummet blander sig med mælken.
Historien bag Dalgona kaffe
Trenden i dag begyndte i Korea, men i Indien har man lavet en tilsvarende kaffedrik i mange år.
Her er der tilføjet gurkemeje til mælken for at give den en flot gul farve, og drikken hedder indisk cappuccino eller desi pheta, som betyder håndpisket kaffe.
I Libyen kendte man også til kaffen, før den ramte TikTok og erobrerede den vestlige verden. Her hedder den 'cappuccino libysk stil'.
Det var først i januar 2020, at Dalgona fik sit navn. Den sydkoreanske skuespiller Jung-Il-woo deltog i showet 'Pyunstorang', hvor han præsenterede kaffedrikken, som han havde smagt i byen Macau.
Der hed den blot kaffe med skum, men Il-woo døbte den Dalgona efter koreanernes yndlingskiks.
Flere opskrifter med kaffe:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anders Christensen
Prøv at udskifte sukker med honning, helst dansk honning.
Det bliver bare meget bedre.
Karen Seneca
Virkelig? Tak for tippet 🙂