Daim muffins er utrolig nemme og lækre muffins, der selvfølgelig laves med knasende sprøde stykker Daim og lidt god kakao.
Daim muffins er muligvis din nye favoritkage, for de smager altså fantastisk godt.
Dejen er let at røre sammen på få minutter, og du behøver ikke engang anvende en elpisker.
Samtidig er der kakao i kagerne, og her er der anvendt en kakao fra Valrhona, som jeg synes er virkelig god.
Men brug den kakao du har i køkkenskabet.
Opskriften giver 12 store chokolademuffins med Daim.
Opskrift på Daim muffins
Ingredienser
- 100 gram smør meget blødt
- 100 gram bagesukker eller alm. sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 1 deciliter mælk
- 200 gram hvedemel
- 2 teskefulde bagepulver
- 2 spiseskefulde kakao
- 150 gram Daim
Sådan gør du
- Kom det meget bløde smør op i en skål, og tilsæt bagesukker og vaniljesukker. Har du ikke bagesukker, kan du bruge almindelig sukker.
- Pisk det luftigt med et piskeris, og pisk derefter de to æg i et ad gangen. Læg så piskeriset væk, og find en dejskraber frem.
- Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen. Vend mælken forsigtigt i dejen sammen med hvedemel, bagepulver og kakao.
- Daim hakkes groft og tilsættes til sidst.
- Fordel nu Daim-dejen i 12 store muffinsforme, men fyld dem ikke længere op end ¾, da dejen jo hæver under bagningen i ovnen.
- Bag de lækre Daim muffins ved 180 °C varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
- Stik en strikkepind eller kødnål i en muffin for at tjekke at de færdige, og der må ikke hænge dej ved pinden.
- Lad de nybagte muffins med Daim køle lidt af, og nyd så ellers de lækre kager.
Næringsindhold
Lidt fakta om Daim
Daim bliver produceret i Sverige, og er en karamelbar, der er overtrukket med mælkechokolade.
Den blev faktisk tidligere solgt under navnet Dajm, men fabrikken ændrede navnet i 1990 til det nuværende Daim.
virklig lækert og vil ønske at mine venner vil lave den med mig 🙁