Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
Daim is er absolut en af de bedste slags is, som man overhovedet kan lave.
Den cremede flødeis med stykker af sprøde Daim, jamen så bliver det ikke meget bedre.
Her har jeg lavet en cremet og lækker udgave af Daim is med halvt fløde og halvt sødmælk, hvilken gør isen mindre fed end normalt.
Og iscremen klæder virkelig den lækre Daim, der jo er en hård karamelbar med et delikat lag af mælkechokolade omkring.
Opskrift på Daim is
Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
Ingredienser
- 400 g sødmælk
- 400 g fløde
- 160 g pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- 125 g Daim - eller hvor meget du ønsker
Fremgangsmåde
- Sødmælk og fløde vejes af i en gryde og varmes langsomt op under omrøring. Blandingen må IKKE koge, men skal nå ca. 85 grader. Brug gerne et termometer.
- I en skål røres de pasteuriserede æggeblommer sammen med sukker. Brug bare en ske eller grydeske - du behøver ikke piske æggemassen sammen. Men rør den lidt luftig.
- Kom så lidt af den varme mælk i æggemassen under omrøring, og derefter lidt mere.
- I en tynd stråle røres æggeblandingen nu ind i fløden og mælken, hvorefter gryden stilles tilbage på kogepladen.
- Varm nu igen massen op til ca. 85 grader, og det sker ligeledes under omrøring. Nu begynder massen af tykne lidt til en lægger og mere fyldig iscreme, men iscremen må IKKE komme over de 85 grader!
- Stil så iscremen til din Daim is i køleskabet i et par timer, hvis den skal køres på ismaskine.
- Daim hakkes groft med en savtakket kniv. Karamel- og chokoladestykkerne må ikke være for store - men heller ikke for små.
- Daim is uden ismaskine: Her kommes iscremen i en tæt beholder og sættes direkte i fryseren. For at undgå iskrystaller i isen skal du røre i isen under indfrysningen. Gør det ca. en gang hver halve time. Når isen er ved at blive mere fast i konsistensen, tilsættes Daim og isen røres igennem,
- Daim is på ismaskine: Her kommes den færdige iscreme som sagt et par timer køl, da det ikke er godt at lave is på varm iscreme. Kør den afkølede iscreme på ismaskinen i ca. en lille time. Når isen er ved at være mere fast i konsistensen - cirka efter 45 minutter - kommes Daim i.
- Når isen er klar, kommes den i beholder og sættes på frost.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet Daim is anrettes i små skåle, og er en fortrinlig dessert.
Den cremede is kan selvfølgelig også toppes op i en isvaffel.
Se også mine andre opskrifter på hjemmelavet is:
Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)
Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is
Hjemmelavet bananis med chokoladestykker
Hvad indeholder Daim?
Daim er en chokoladebar med en hård kerne af karamel.
Daim indeholder disse ingredienser:
Sukker, kakaosmør, kakaomasse, smørolie, vallepulver, skummetmælkspulver, vegetabilsk fedtstof, valleprodukt, smør, mandler, sukret kondenseret skummetmælk, emulgator (sojalecithin), salt, aroma.
Næringsindhold i Daim:
Energi: 545 kcal
Fedt: 32 gram
Kulhydrater: 59 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 1,6 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Olesen
Hej Holger
Hvorfor er det ikke godt at lave is på varm iscreme?
Det giver mening, hvis ismaskinen er af den type, hvor man fryser en skål, men hvad er forskellen på at køle massen i køleskab og i ismaskinen, hvis den har kompressor?
På forhånd tak
Helle