Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

billederesultat for Daim is
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
241
SHARES
FacebookMessenger241PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 20. juli 2022

Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.

Daim is er absolut en af de bedste slags is, som man overhovedet kan lave.

Den cremede flødeis med stykker af sprøde Daim, jamen så bliver det ikke meget bedre.

Her har jeg lavet en cremet og lækker udgave af Daim is med halvt fløde og halvt sødmælk, hvilken gør isen mindre fed end normalt.

Og iscremen klæder virkelig den lækre Daim, der jo er en hård karamelbar med et delikat lag af mælkechokolade omkring.

Opskrift på Daim is

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)

4.84 fra 18 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
På køl 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 720
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g sødmælk
  • 400 g fløde
  • 160 g pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 125 g Daim - eller hvor meget du ønsker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Sødmælk og fløde vejes af i en gryde og varmes langsomt op under omrøring. Blandingen må IKKE koge, men skal nå ca. 85 grader. Brug gerne et termometer.
  2. I en skål røres de pasteuriserede æggeblommer sammen med sukker. Brug bare en ske eller grydeske - du behøver ikke piske æggemassen sammen. Men rør den lidt luftig.
  3. Kom så lidt af den varme mælk i æggemassen under omrøring, og derefter lidt mere.
  4. I en tynd stråle røres æggeblandingen nu ind i fløden og mælken, hvorefter gryden stilles tilbage på kogepladen.
  5. Varm nu igen massen op til ca. 85 grader, og det sker ligeledes under omrøring. Nu begynder massen af tykne lidt til en lægger og mere fyldig iscreme, men iscremen må IKKE komme over de 85 grader!
  6. Stil så iscremen til din Daim is i køleskabet i et par timer, hvis den skal køres på ismaskine.
  7. Daim hakkes groft med en savtakket kniv. Karamel- og chokoladestykkerne må ikke være for store - men heller ikke for små.
  8. Daim is uden ismaskine: Her kommes iscremen i en tæt beholder og sættes direkte i fryseren. For at undgå iskrystaller i isen skal du røre i isen under indfrysningen. Gør det ca. en gang hver halve time. Når isen er ved at blive mere fast i konsistensen, tilsættes Daim og isen røres igennem,
  9. Daim is på ismaskine: Her kommes den færdige iscreme som sagt et par timer køl, da det ikke er godt at lave is på varm iscreme. Kør den afkølede iscreme på ismaskinen i ca. en lille time. Når isen er ved at være mere fast i konsistensen - cirka efter 45 minutter - kommes Daim i.
  10. Når isen er klar, kommes den i beholder og sættes på frost.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 720kcalKulhydrater: 52gProtein: 14gFedt: 52gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 559mgNatrium: 161mgKalium: 356mgSukker: 47gVitamin A: 2222IUVitamin C: 1mgCalcium: 284mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet Daim is anrettes i små skåle, og er en fortrinlig dessert.

Den cremede is kan selvfølgelig også toppes op i en isvaffel.

Se også mine andre opskrifter på hjemmelavet is:

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)

Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is

Hjemmelavet bananis med chokoladestykker

Hvad indeholder Daim?

Daim er en chokoladebar med en hård kerne af karamel.

Daim indeholder disse ingredienser:

Sukker, kakaosmør, kakaomasse, smørolie, vallepulver, skummetmælkspulver, vegetabilsk fedtstof, valleprodukt, smør, mandler, sukret kondenseret skummetmælk, emulgator (sojalecithin), salt, aroma.

Næringsindhold i Daim:

Energi: 545 kcal

Fedt: 32 gram
Kulhydrater: 59 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 1,6 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Olesen skriver

    august 19, 2022 at 8:58 am

    Hej Holger
    Hvorfor er det ikke godt at lave is på varm iscreme?
    Det giver mening, hvis ismaskinen er af den type, hvor man fryser en skål, men hvad er forskellen på at køle massen i køleskab og i ismaskinen, hvis den har kompressor?
    På forhånd tak
    Helle

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required