• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)

Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)

Hjemmelavet Daim
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  11. november 2021

Indhold

  1. Daim er en ufattelig god blanding af mælkechokolade og sprød karamel med mandler. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede Daim.
  2. Opskrift på hjemmelavet Daim
  3. Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)
  4. Tip

Daim er en ufattelig god blanding af mælkechokolade og sprød karamel med mandler. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede Daim.

Daim er en af de kendte chokolader, som man kan lave selv, og hvor de hjemmelavede bliver nøjagtig lige så lækre.

Det er ret nemt at lave. Sukker, sirup, mandler og smør varmes op og simrer lidt, til det bliver en tyk karamel.

Herefter bredes det ud, køles ned og skæres i rektangler for til sidst at blive dyppet i cremet, smeltet chokolade.

Opskrift på hjemmelavet Daim

Hjemmelavet Daim
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)

5 fra 4 stemmer
Daim er en ufattelig god blanding af mælkechokolade og sprød karamel med mandler. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede Daim.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 126
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 0,5 dl sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g mandler - finthakkede
  • 300 g mælkechokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld smør, sukker, sirup og vaniljesukker op i en gryde og varm massen op for medium varme. Rør rundt af og til.
  2. Hak mandlerne fint, enten med kniv eller i en minihakker.
  3. Når sukker-smør-blandingen er blevet til en fin, lysebrun karamelmasse, hælder du de finthakkede mandler i karamellen, og lader den simre i fem-otte minutter.
  4. Hæld karamelmassen ud over et stykke bagepapir på et spækbræt eller lignende. Efter et par minutter skærer du rektangler halvt ned i karamellen, så den kan brækkes af, når den skal dyppes i chokolade. Sæt på køl i ti minutter.
  5. I mens tempererer du chokoladen: Hak den lyse chokolade og kom to tredjedel i en skål. Smelt chokoladen over et vandbad. Når den er godt smeltet, tager du skålen af vandbadet og blander den sidste tredjedel i. Rør rundt, så det smelter.
  6. Skær eller bræk den nu sprøde karamel i de former, du markerede med kniven. Dyp hvert stykke i chokolade - eller læg dem på en bagerist og pensl dem med chokoladen.
  7. Lad dine Daim køle af i en times tid bagefter, og så er de klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 126kcalKulhydrater: 17gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 42mgKalium: 60mgKostfibre: 1gSukker: 16gVitamin A: 140IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 31mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg bliver nødt til at advare mod den brandvarme karamel. Når du hælder den ud på en bageplade, skal du virkelig passe på fingrene.

Sidst jeg lavede dem, endte jeg med brandvabler på fingrene, fordi jeg var for hektisk, da jeg hældte karamelmassen ud.

Men det er altså ikke normalt, så kast dig bare over de sprøde, søde Daim, for de er uhyggelige gode.

Flere copycat-opskrifter her:

  • Hjemmelavet Bounty
  • Hjemmelavede Oreos på 20 minutter
  • Sådan laver du Bastognekiks
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required