Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Daim

Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)

Hjemmelavet Daim
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hjemmelavet Daim
  • Tip
  • Kommentarer

Hjemmelavet Daim (hjemmelavede sprøde chokoladebarer)

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Daim er en ufattelig god blanding af mælkechokolade og sprød karamel med mandler. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede Daim.
Antal: 20
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 0,5 dl sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g mandler (finthakkede)
  • 300 g mælkechokolade

Fremgangsmåde

  1. Hæld 100 g smør, 250 g sukker, 0,5 dl sirup og 1 tsk vaniljesukker op i en gryde og varm massen op for medium varme. Rør rundt af og til.
  2. Hak 75 g mandler fint, enten med kniv eller i en minihakker.
  3. Når sukker-smør-blandingen er blevet til en fin, lysebrun karamelmasse, hælder du de finthakkede mandler i karamellen, og lader den simre i fem-otte minutter.
  4. Hæld karamelmassen ud over et stykke bagepapir på et spækbræt eller lignende. Efter et par minutter skærer du rektangler halvt ned i karamellen, så den kan brækkes af, når den skal dyppes i chokolade. Sæt på køl i ti minutter.
  5. I mens tempererer du chokoladen: Hak 300 g mælkechokolade og kom to tredjedel i en skål. Smelt chokoladen over et vandbad. Når den er godt smeltet, tager du skålen af vandbadet og blander den sidste tredjedel i. Rør rundt, så det smelter.
  6. Skær eller bræk den nu sprøde karamel i de former, du markerede med kniven. Dyp hvert stykke i chokolade - eller læg dem på en bagerist og pensl dem med chokoladen.
  7. Lad dine Daim køle af i en times tid bagefter, og så er de klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier126kcalKulhydrater17gProtein1gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol13mgNatrium42mgKalium60mgKostfibre1gSukker16gVitamin A140IUVitamin C0.1mgCalcium31mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet Daim

Daim er en af de kendte chokolader, som man kan lave selv, og hvor de hjemmelavede bliver nøjagtig lige så lækre.

Det er ret nemt at lave. Sukker, sirup, mandler og smør varmes op og simrer lidt, til det bliver en tyk karamel.

Herefter bredes det ud, køles ned og skæres i rektangler for til sidst at blive dyppet i cremet, smeltet chokolade.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmelavet Bounty
  • Hjemmelavede Oreos på 20 minutter
  • Sådan laver du Bastognekiks

Tip

Jeg bliver nødt til at advare mod den brandvarme karamel. Når du hælder den ud på en bageplade, skal du virkelig passe på fingrene.

Sidst jeg lavede dem, endte jeg med brandvabler på fingrene, fordi jeg var for hektisk, da jeg hældte karamelmassen ud.

Men det er altså ikke normalt, så kast dig bare over de sprøde, søde Daim, for de er uhyggelige gode.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required