Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Crumbledej

Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine

Billede af crumbledej.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS
Indhold
  • Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på crumbledej og smuldredej
  • Kommentarer

Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Bageskole: Her kan du se hvordan du laver en crumbledej i din røremaskine. En nem grundopskrift på smuldredej, der kan bruges til alle slags crumblekager.
Antal: 1 portion
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 100 g smør (køleskabskoldt)
  • 100 g sukker
  • 100 g havregryn (grovvalsede)
  • 10 g vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Det nemmeste er at veje ingredienserne af direkte i skålen til din røremaskine.
  2. Vej hvedemel af sammen med koldt smør i tern, sukker, havregryn og vaniljesukker.
  3. Sæt dejspartel/kagespartel på røremaskinen.
  4. Kør din crumbledej (smuldredej) cirka 3 minutter ved laveste hastighed. Så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier1879kcalKulhydrater254gProtein22gFedt89gMættet fedt53gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt21gTransfedt3gKolesterol215mgNatrium646mgKalium397mgKostfibre14gSukker110gVitamin A2499IUCalcium80mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på crumbledej og smuldredej

Crumbledej eller (smuldredej på dansk) er basis for mange lækre kager, og her kan du lære hvordan du laver dejen nemt i en røremaskine.

Crumbledej anvendes som top på kager, hvor du kommer frugt eller bær i bunden af en tærteform eller bradepande, og derefter bages kagen cirka 20 minutter i ovnen.

Smuldredej kan godt laves i hånden, men det er faktisk nemmest at gøre det på en røremaskine, hvor ingredienserne blot vejes af og røres sammen.

Metoden har også den fordel, at smørret ikke bliver varmt af varmen fra dine hænder, som det sker når du laver crumbledejen i hånden.

I røremaskinen smuldres dejen fint sammen på få minutter, hvorefter den er klar til brug.

Mængden og fremgangsmåden her passer til en tærteform med en diameter på cirka 22 centimeter. Selvfølgelig afhængig af hvor tykt et lag crumble du ønsker på din kage.

Se flere opskrifter:

  • Blomme crumble (sprød crumble med blommer)
  • Hindbærcrumble med blåbær
  • Crumble med brombær og æble
  • Skovbærtærte med crumble

Fyld i crumble

Fyldet i en crumble kan varieres.

Klassisk er en rabarbercrumble eller æblecrumble med smuldredej, men du kan også anvende pærer eller forskellige bær som blåbær og hindbær.

Kun fantasien sætter grænser.

Bagning

Smør en tærteform eller et lille ildfast fad, kom fyldet i først (altså eks. rabarber i mindre stykker, bær eller hvad du synes).

Derefter fordeles din crumbledej (smuldredej) ovenpå fyldet, hvorefter der drysses med lidt sukker og evt. nogle mandelflager eller hasselnøddeflager.

Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft i forvarmet ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 17, 2025 at 4:57 pm

    Tak fordi du bruger min grundopskrift på crumbledej. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Johannes skriver

    april 01, 2024 at 4:05 am

    Skammer du dig over det danske sprog, mindre værd kompleks, ? Hvorfor dog ikke bare brug det danske sprog , men tak for oversættelsen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 01, 2024 at 6:55 am

      Hej Johannes
      Næh, jeg elsker det danske sprog, men nogle ting hedder jo det, de gør. Det gælder eks. også cornflakes. Og altså også crumble, hvor jeg dog personligt synes smuldre lyder beder. Men jeg benævner begge.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required