Indhold
Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 100 g smør (køleskabskoldt)
- 100 g sukker
- 100 g havregryn (grovvalsede)
- 10 g vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Det nemmeste er at veje ingredienserne af direkte i skålen til din røremaskine.
- Vej hvedemel af sammen med koldt smør i tern, sukker, havregryn og vaniljesukker.
- Sæt dejspartel/kagespartel på røremaskinen.
- Kør din crumbledej (smuldredej) cirka 3 minutter ved laveste hastighed. Så er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på crumbledej og smuldredej
Crumbledej eller (smuldredej på dansk) er basis for mange lækre kager, og her kan du lære hvordan du laver dejen nemt i en røremaskine.
Crumbledej anvendes som top på kager, hvor du kommer frugt eller bær i bunden af en tærteform eller bradepande, og derefter bages kagen cirka 20 minutter i ovnen.
Smuldredej kan godt laves i hånden, men det er faktisk nemmest at gøre det på en røremaskine, hvor ingredienserne blot vejes af og røres sammen.
Metoden har også den fordel, at smørret ikke bliver varmt af varmen fra dine hænder, som det sker når du laver crumbledejen i hånden.
I røremaskinen smuldres dejen fint sammen på få minutter, hvorefter den er klar til brug.
Mængden og fremgangsmåden her passer til en tærteform med en diameter på cirka 22 centimeter. Selvfølgelig afhængig af hvor tykt et lag crumble du ønsker på din kage.
Se flere opskrifter:
- Blomme crumble (sprød crumble med blommer)
- Hindbærcrumble med blåbær
- Crumble med brombær og æble
- Skovbærtærte med crumble
Fyld i crumble
Fyldet i en crumble kan varieres.
Klassisk er en rabarbercrumble eller æblecrumble med smuldredej, men du kan også anvende pærer eller forskellige bær som blåbær og hindbær.
Kun fantasien sætter grænser.
Bagning
Smør en tærteform eller et lille ildfast fad, kom fyldet i først (altså eks. rabarber i mindre stykker, bær eller hvad du synes).
Derefter fordeles din crumbledej (smuldredej) ovenpå fyldet, hvorefter der drysses med lidt sukker og evt. nogle mandelflager eller hasselnøddeflager.
Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft i forvarmet ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min grundopskrift på crumbledej. Kom gerne med din mening om den her.
Johannes skriver
Skammer du dig over det danske sprog, mindre værd kompleks, ? Hvorfor dog ikke bare brug det danske sprog , men tak for oversættelsen.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Johannes
Næh, jeg elsker det danske sprog, men nogle ting hedder jo det, de gør. Det gælder eks. også cornflakes. Og altså også crumble, hvor jeg dog personligt synes smuldre lyder beder. Men jeg benævner begge.
Alt det bedste
Holger