• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine

Opskrift på crumbledej (smuldredej) i røremaskine

crumbledej smuldredej bageskole
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. maj 2019 - Udgivet:  17. maj 2019

Bageskole: Her kan du se hvordan du laver en crumbledej i din røremaskine. En nem grundopskrift på smuldredej, der kan bruges til alle slags crumblekager.

Crumbledej eller (smuldredej på dansk) er basis for mange lækre kager, og her kan du lære hvordan du laver dejen nemt i en røremaskine.

Crumbledej anvendes som top på kager, hvor du kommer frugt eller bær i bunden af en tærteform eller bradepande, og derefter bages kagen cirka 20 minutter i ovnen.

Smuldredej kan godt laves i hånden, men det er faktisk nemmest at gøre det på en røremaskine, hvor ingredienserne blot vejes af og røres sammen.

Metoden har også den fordel, at smørret ikke bliver varmt af varmen fra dine hænder, som det sker når du laver crumbledejen i hånden.

I røremaskinen smuldres dejen fint sammen på få minutter, hvorefter den er klar til brug.

Mængden og fremgangsmåden her passer til en tærteform med en diameter på cirka 22 centimeter. Selvfølgelig afhængig af hvor tykt et lag crumble du ønsker på din kage.

Crumbledej - smuldredej

100 gram hvedemel
100 gram køleskabskoldt smør
100 gram sukker
100 gram grovvalsede havregryn
10 gram vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Det nemmeste er at veje ingredienserne af direkte i skålen til din røremaskine.
  2. Vej hvedemel af sammen med koldt smør i tern, sukker, havregryn og vaniljesukker.
  3. Sæt dejspartel/kagespartel på røremaskinen.
  4. Kør din crumbledej (smuldredej) cirka tre minutter ved laveste hastighed. Så er den klar til brug.

Fyld i crumble

Fyldet i en crumble kan varieres.

Klassisk er en rabarbercrumble eller æblecrumble med smuldredej, men du kan også anvende pærer eller forskellige bær som blåbær og hindbær.

Kun fantasien sætter grænser.

Bagning

Smør en tærteform eller et lille ildfast fad, kom fyldet i først (altså eks. rabarber i mindre stykker, bær eller hvad du synes).

Derefter fordeles din crumbledej (smuldredej) ovenpå fyldet, hvorefter der drysses med lidt sukker og evt. nogle mandelflager eller hasselnøddeflager.

Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft i forvarmet ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johannes

    april 01, 2024 at 4:05 am

    Skammer du dig over det danske sprog, mindre værd kompleks, ? Hvorfor dog ikke bare brug det danske sprog , men tak for oversættelsen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2024 at 6:55 am

      Hej Johannes
      Næh, jeg elsker det danske sprog, men nogle ting hedder jo det, de gør. Det gælder eks. også cornflakes. Og altså også crumble, hvor jeg dog personligt synes smuldre lyder beder. Men jeg benævner begge.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her