• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble

billede med crumble med ribs ribscrumble
En nem og lækker crumble med ribs, der er perfekt mellem den søde kage og de syrlige ribs. Hjemmebagt ribscrumble er den perfekte sommerkage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. juli 2023 - Udgivet:  15. juli 2023

Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.
  2. Opskrift på crumble med ribs
  3. Crumble med ribs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.

Lav en lækker crumble med ribs, hvor de syrlige bær passer perfekt sammen med den søde kage.

Ribscrumble er en rigtig sommerkage, og heldigvis er den meget nem at bage.

Her er ribskagen lavet i en tærteform med en diameter på 20 centimeter, men skal du lave en større portion, kan du blot gange opskriften op. Eller bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen.

Opskrift på crumble med ribs

billede med crumble med ribs ribscrumble

Crumble med ribs

Crumble med ribs er en lækker sommerkage, som du nemt kan bage. Her er min opskrift på ribscrumble, der både er sød og syrlig i smagen.
Bedømmelse
5 fra 7 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Ribs

  • 250 g ribs
  • 60 g rørsukker
  • 1 nip kardemomme - stødt

Crumble

  • 75 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 75 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt smør i tern
  • 1 nip salt

På toppen

  • 15 g mandelflager - eller lignende
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Smør en tærteform med smør, og her er anvendt en form med en diameter på 20 centimeter.
  • I en skål vendes ribs med rørsukker og en smule stødt kardemomme. Kardemomme kan udelades, men den giver god smag til din ribscrumble.
  • I en anden skål vejes rørsukker af sammen med vaniljesukker, havregryn, hvedemel og koldt smør i tern. Kom også et nip salt ved.
  • Smuldr smør ud i din crumbledej, så det kommer til at ligne en revet ost.
  • Fordel lidt over halvdelen af crumbledejen i tærteformen, og tryk dejen ganske let til.
  • Fordel så ribs i formen, så bærrene ligger jævnt.
  • Endelig fordeles resten af crumbledejen over ribsene, hvorefter der afsluttes med lidt mandelflager og rørsukker.
  • Bag din crumble med ribs i ca. 20-22 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Gerne på næstnederste rille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
611
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
199
mg
9
%
Kalium
 
549
mg
16
%
Kulhydrater
 
104
g
35
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
78
g
87
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
670
IU
13
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Crumble med ribs skal helst køle lidt af, hvor ribscrumblen når at sætte sig.

Serveres med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Se flere lækre kageopskrifter:

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Æblecrumble - opskrift på crumblekage med æbler

Æble- og blåbærkage med crumble og kanel

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Schmidt

    juli 15, 2022 at 9:59 am

    Hvordan kan jeg printe opskriften uden alle reklamerne.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required