Crostini med asparges er en lækker italiensk forret, der laves med ristede stykker brød. Bages kort tid i ovnen med hvidløgsolie, og skinke og mozzarella.
Crostini er en klassisk italiensk forret, som kan laves på et utal af måder.
Her har jeg lavet min version med grønne asparges, parmakinke og mozzarella, men grundopskriften er typisk blot med hvidløgsolie, tomatpasta og eventuelt lidt ost.
Crostini er nemlig blot ristede stykker brød, der toppes med det du nu synes. Eller lige har ved hånden.
Crostini er utrolig nemt at lave, og du kan med fordel bruge et stykke brød eller flute fra dagen før. Og ellers er det også ok at købe et friskbagt flute hos bageren, og bruge det som bund på den lækre forret.
Derefter er det blot at samle de italienske brødstykker, og så har du altså en super lækker forret på ingen tid.
Opskriften er beregnet som forret til fire personer. Her med to crostini til hver. Som brød kan du eventuelt bage et af mine italienske ciabattabrød.
Opskrift på nemme crostini
Crostini
Ingredienser
- 8 stk brød
- 1 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 potte basilikum
- 16 grønne asparges
- 4 skiver parmaskinke
- 8 skiver mozzarella
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive helt varm inden du bager dine crostini.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og skær otte skiver brød. Gerne på skrå, og læg dem på bagepladen med lidt afstand imellem.
- Kom olivenolie i en skål, og pres hvidløgsfedene ned i olien. Hak også lidt basilikum og kom ved sammen med lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
- Fordel hvidløgsolien på brødstykkerne.
- Bræk roden af de grønne asparges, kassér rodstykkerne, og læg to asparges på hver crostini.
- Læg derefter en halv skive parmakinke ovenpå de grønne asparges.
- Derpå lægges en skive mozzarella, inden du slutter af med at krydre med en smule salt og friskkværnet peber. Dryp også gerne med lidt ekstra olivenolie (denne mængde kommer ud af den angivne mængde).
- De lækre crostini med asparges bages derefter ca. 10 minutter midt i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte crostini med asparges og mozzarella serveres straks, og nu er det en lækker og sprød forret, som alle kan lide.
Pynt eventuelt med et basilikumsblad på hver.
Se også min opskrift på verdens bedste bruschetta.
Fakta: Hvad er crostini?
Crostini stammer fra Italien, og det er ristede skiver brød med fyld.
Typisk altid med olivenolie, hvor olien enten er lavet med hvidløg, eller hvor brødskiverne smørres med olie, hvorefter det gnides med hvidløg.
Derpå kommer så fyldet, som kan være alt fra skinke til gedeost, asparges, en bønnedip eller meget andet.
Hvad er forskellen på crostini og bruschetta?
Umiddelbart er der ikke den store forskel. Begge laves af brødskiver, og gerne af brød fra dagen før, så der faktisk er tale om restemad.
Men den største forskel på crostini og bruschetta er, at bruschettaen som hovedregel pyntes/fyldes med tomat.
Bruschetta stammer i øvrigt, som så meget andet godt, fra Toscana i Italien.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kurt Jeppesen
Hej Holger, hvad er det røde på billedet af crostinierne - peberfrugt ??