Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Crostini

Crostini med asparges (ristede italienske brødstykker)

billede med crostini med asparges og skinke
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
358
SHARES
FacebookMessenger358PinterestEmailSMS
Indhold
  • Crostini
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nemme crostini
  • Tips
  • Fakta: Hvad er crostini?
  • Hvad er forskellen på crostini og bruschetta?
  • Kommentarer

Crostini

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Crostini med asparges er en lækker italiensk forret, der laves med ristede stykker brød. Bages kort tid i ovnen med hvidløgsolie, og skinke og mozzarella.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 stk brød
  • 1 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 potte basilikum
  • 16 grønne asparges
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 skiver mozzarella
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive helt varm inden du bager dine crostini.
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og skær otte skiver brød. Gerne på skrå, og læg dem på bagepladen med lidt afstand imellem.
  3. Kom olivenolie i en skål, og pres hvidløgsfedene ned i olien. Hak også lidt basilikum og kom ved sammen med lidt salt og peber. Rør det godt sammen.
  4. Fordel hvidløgsolien på brødstykkerne.
  5. Bræk roden af de grønne asparges, kassér rodstykkerne, og læg to asparges på hver crostini.
  6. Læg derefter en halv skive parmakinke ovenpå de grønne asparges.
  7. Derpå lægges en skive mozzarella, inden du slutter af med at krydre med en smule salt og friskkværnet peber. Dryp også gerne med lidt ekstra olivenolie (denne mængde kommer ud af den angivne mængde).
  8. De lækre crostini med asparges bages derefter ca. 10 minutter midt i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier360kcalKulhydrater6gProtein16gFedt31gMættet fedt11gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gKolesterol53mgNatrium1022mgKalium207mgKostfibre1gSukker2gVitamin A919IUVitamin C5mgCalcium328mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme crostini

Crostini er en klassisk italiensk forret, som kan laves på et utal af måder.

Her har jeg lavet min version med grønne asparges, parmakinke og mozzarella, men grundopskriften er typisk blot med hvidløgsolie, tomatpasta og eventuelt lidt ost.

Crostini er nemlig blot ristede stykker brød, der toppes med det du nu synes. Eller lige har ved hånden.

Crostini er utrolig nemt at lave, og du kan med fordel bruge et stykke brød eller flute fra dagen før. Og ellers er det også ok at købe et friskbagt flute hos bageren, og bruge det som bund på den lækre forret.

Derefter er det blot at samle de italienske brødstykker, og så har du altså en super lækker forret på ingen tid.

Opskriften er beregnet som forret til fire personer. Her med to crostini til hver. Som brød kan du eventuelt bage et af mine italienske ciabattabrød.

Se mere indhold:

  • Mozzarella - fakta om den cremede ost fra Syditalien
  • Bruschetta med grillet peberfrugt og auberginer
  • Bruschetta med mozzarella

Tips

De færdigbagte crostini med asparges og mozzarella serveres straks, og nu er det en lækker og sprød forret, som alle kan lide.

Pynt eventuelt med et basilikumsblad på hver.

Se også min opskrift på verdens bedste bruschetta med tomat.

Fakta: Hvad er crostini?

Crostini stammer fra Italien, og det er ristede skiver brød med fyld.

Typisk altid med olivenolie, hvor olien enten er lavet med hvidløg, eller hvor brødskiverne smørres med olie, hvorefter det gnides med hvidløg.

Derpå kommer så fyldet, som kan være alt fra skinke til gedeost, asparges, en bønnedip eller meget andet.

Hvad er forskellen på crostini og bruschetta?

Umiddelbart er der ikke den store forskel. Begge laves af brødskiver, og gerne af brød fra dagen før, så der faktisk er tale om restemad.

Men den største forskel på crostini og bruschetta er, at bruschettaen som hovedregel pyntes/fyldes med tomat.

Bruschetta stammer i øvrigt, som så meget andet godt, fra Toscana i Italien.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt Jeppesen skriver

    august 26, 2022 at 12:21 pm

    Hej Holger, hvad er det røde på billedet af crostinierne - peberfrugt ??

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges
  • italiensk bruschetta med tomat
    Italiensk bruschetta med tomat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required