Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Crispy chicken

Crispy chicken opskrift (sprødt og lækkert)

billederesultat for crispy chicken
4.8 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1.4k
DELINGER
Facebook1.4kPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Crispy chicken - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på crispy chicken
  • Tips
  • Kommentarer

Crispy chicken - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 55 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst (skåret i strimler på langs)
  • 3 æg (piskes sammen)
  • rasp (til panering)
  • 1 tsk karry
  • olivenolie
Indisk karrysauce
  • olivenolie
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakkede)
  • 3 tsk karry (eller mere)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning (hønsebouillon)
  • 3,3 dl kokosmælk
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft og en bageplade beklædes med bagepapir.
  2. Kyllingekødet skæres i strimler på langs.
  3. Slå tre æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rigeligt med rasp i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
  4. Kyllingestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges på bagepladen. De må ikke overlappe hinanden.
  5. Dryp lidt olie over de panerede stykker crispy chicken, og krydr med salt og peber.
  6. Bag kyllingestykkerne i 20-25 minutter - indtil de er sprøde og lækre. Kan evt. vendes efter 15 minutter.
  7. Kog ris som anvist på pakken.
  8. Imens laver du indisk karrysauce, og det er nemt. Hakket løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie - men uden at tage farve.
  9. Tilsæt derefter karry og garam masala - der kan også kommes lidt gurkemeje ved.
  10. Kom så vand i sammen med en smuldret bouillonterning, kokosmælk og tomatpasta. Lad det koge ca. fem minutter.
  11. Smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere karry eller anden indisk krydderi.
  12. Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.

Næringsindhold

Kalorier636kcalKulhydrater27gProtein42gFedt40gMættet fedt20gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.03gKolesterol219mgNatrium1334mgKalium1009mgKostfibre2gSukker5gVitamin A1037IUVitamin C9mgCalcium110mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på crispy chicken

Crispy chicken var faktisk en af de første opskrifter på Madens Verden, og den indisk inspirerede kyllingeret har længe været en populær familieret.

Retten er nem at lave, for de sprøde og panerede stykker kylling laves nemt i ovnen, hvor de bages helt sprøde. Som en rigtig crispy chicken skal være det.

Du kan også godt stege de panerede kyllingestykker i rigelig olie på panden, hvor de så får en mere fritureagtig smag. Men jeg synes det er unødvendig fedt, og plejer blot at lave dem i ovnen.

Dertil kommer en meget nem karrysauce med inspiration fra indien, og hele retten serveres naturligvis med kogte ris.

Crispy chicken med karrysauce er en populær familieret, fordi både børn og voksne er vilde med den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Crispy chicken burger
  • Kylling i karry
  • Kylling med cornflakes
  • Kyllingenuggets

Tips

Crispy chicken serveres med den lækre karrysauce, kogte ris (gerne Basmati) og et stykke hjemmebagt naanbrød passer altså perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hovedskou skriver

    februar 16, 2023 at 6:34 pm

    Kogte ris
    Man får et fantastisk resultat ved at bruge jasminris, skyld grundig i kold vand, i en gryde og vand ca 2.5-3 cm over ris. Kog op til de bulderkoger. Tag af varmen put gryden i en plastikpose og luk. Pakkes godt ind i et tyk uldtæppe. Bare lad det passe sig selv i 20-25 minutter.
    Du sparer også på energien.
    Tro mig du bliver ikke skuffet.

    Svar
  2. Susanne skriver

    marts 20, 2021 at 9:05 am

    Jeg bruger Panko rasp 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 20, 2021 at 9:14 am

      Hej Susanne
      Panko rasp er fantastisk godt til crispy chicken.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required