• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Crispy chicken

Crispy chicken

billederesultat for crispy chicken
4.8 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  1. september 2022

Indhold

  1. Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
  2. Opskrift på lækker crispy chicken
  3. Crispy chicken - nem opskrift
  4. Tips

Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.

Crispy chicken var faktisk en af de første opskrifter på Madens Verden, og den indisk inspirerede kyllingeret har længe været en populær familieret.

Retten er nem at lave, for de sprøde og panerede stykker kylling laves nemt i ovnen, hvor de bages helt sprøde. Som en rigtig crispy chicken skal være det.

Du kan også godt stege de panerede kyllingestykker i rigelig olie på panden, hvor de så får en mere fritureagtig smag. Men jeg synes det er unødvendig fedt, og plejer blot at lave dem i ovnen.

Dertil kommer en meget nem karrysauce med inspiration fra indien, og hele retten serveres naturligvis med kogte ris.

Crispy chicken med karrysauce er en populær familieret, fordi både børn og voksne er vilde med den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Crispy chicken burger
  • Kylling i karry
  • Kylling med cornflakes
  • Kyllingenuggets

Opskrift på lækker crispy chicken

billederesultat for crispy chicken
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Crispy chicken - nem opskrift

4.77 fra 55 stemmer
Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 636
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kyllingebryst - skåret i strimler på langs
  • 3 æg - piskes sammen
  • rasp - til panering
  • 1 tsk karry
  • olivenolie
Indisk karrysauce
  • olivenolie
  • 1 rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakkede
  • 3 tsk karry - eller mere
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning - hønsebouillon
  • 3,3 dl kokosmælk
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft og en bageplade beklædes med bagepapir.
  2. Kyllingekødet skæres i strimler på langs.
  3. Slå tre æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rigeligt med rasp i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
  4. Kyllingestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges på bagepladen. De må ikke overlappe hinanden.
  5. Dryp lidt olie over de panerede stykker crispy chicken, og krydr med salt og peber.
  6. Bag kyllingestykkerne i 20-25 minutter - indtil de er sprøde og lækre. Kan evt. vendes efter 15 minutter.
  7. Kog ris som anvist på pakken.
  8. Imens laver du indisk karrysauce, og det er nemt. Hakket løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie - men uden at tage farve.
  9. Tilsæt derefter karry og garam masala - der kan også kommes lidt gurkemeje ved.
  10. Kom så vand i sammen med en smuldret bouillonterning, kokosmælk og tomatpasta. Lad det koge ca. fem minutter.
  11. Smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere karry eller anden indisk krydderi.
  12. Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 636kcalKulhydrater: 27gProtein: 42gFedt: 40gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.03gKolesterol: 219mgNatrium: 1334mgKalium: 1009mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 1037IUVitamin C: 9mgCalcium: 110mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Crispy chicken serveres med den lækre karrysauce, kogte ris (gerne Basmati) og et stykke hjemmebagt naanbrød passer altså perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hovedskou

    februar 16, 2023 at 6:34 pm

    Kogte ris
    Man får et fantastisk resultat ved at bruge jasminris, skyld grundig i kold vand, i en gryde og vand ca 2.5-3 cm over ris. Kog op til de bulderkoger. Tag af varmen put gryden i en plastikpose og luk. Pakkes godt ind i et tyk uldtæppe. Bare lad det passe sig selv i 20-25 minutter.
    Du sparer også på energien.
    Tro mig du bliver ikke skuffet.

    Svar
  2. Susanne

    marts 20, 2021 at 9:05 am

    Jeg bruger Panko rasp 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 20, 2021 at 9:14 am

      Hej Susanne
      Panko rasp er fantastisk godt til crispy chicken.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required