Cremetærte er en lækker mørdejstærte, der er fyldt med hjemmelavet kagecreme og drysset med hasselnøddeflager. Cremetærten er meget nem at lave.
Cremetærte er til dig, der både elsker mørdejstærte og lækker kagecreme.
Her er det en perfekt kombi, der giver den fantastiske kage, som passer perfekt til kaffen.
Opskriften giver en tærte til fire personer.
Tærten kan sagtens fryses, så kan godt bage flere og fryse dem ned.
Bemærk: Du får mere linsedej end du skal bruge til en enkelt tærte, men lav enten flere cremetærter - eller gem tærtedejen på køl, og bag andre tærter de kommende dage.
Ingredienser til cremetærte
1 portion af min mørdej - se i linket
300 gram af min hjemmelavede kagecreme - se i linket
1 teske sukker
Hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Lav mørdejen som anvist i linket, og tilsvarende med kagecreme.
- Forvarm din ovn til 200 grader over- og undervarme.
- Jeg plejer at bruge en tærteform med en diameter på 15 centimeter, der passer til fire personer. Lav eventuelt flere ad gangen.
- Rul mørdej ud til fire millimeters tykkelse. Husk rigeligt med mel på bord og dej, når arbejder med mørdej.
- Læg formen på dejen med bunden opad, og skær rundt langs kanten. Vend formen om og læg dejen på plads i den. Tryk kanterne let til. Prik bunden med en gaffel.
- Fyld kagecreme i - anvend eventuelt en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sæt flotte klatter af creme på.
- Drys med lidt sukker og hasselnøddeflager. Hasselnødder kan undværes.
- Bag din cremetærte på nederste rille i cirka 25 minutter.
Lad den færdigbagte cremetærte køle lidt af inden den nydes.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: