Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Supper › Blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)

billede med blomkålssuppe
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. februar 2025 - Udgivet: 13. april 2018
Oversigt over indhold
  • Blomkålssuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomkålssuppe
  • Billeder
  • Servering
  • Kartoffel porre suppe
  • Jordskokkesuppe
  • Verdens bedste tomatsuppe
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Blomkålstærte
  • Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålssuppe

4.65 fra 76 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 262
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål - almindelig af størrelse
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - gerne klar bouillon
  • 1 tsk æbleeddike - eller anden lys eddike
  • 1 tsk sukker
  • citronsaft - friskpresset
  • muskatnød - reven
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver bacon - eller parmaskinke
  • 1 håndfuld persille - eller purløg
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Kom en god klat smør i en gryde, og steg det ved middel varme i fem minutter uden det tager farve.
  2. Fjern eventuelle blade fra blomkålen, og skær den nederste del af stokken fra. Del blomkålen i kvarte, og gem den ene kvarte til anretningen. De øvrige skæres i mindre stykker og kommes i gryden.
  3. Bagekartoflen skrælles, skæres i små tern og tilsættes ligeledes. Lad det svitse et par minutter.
  4. Kom vand i gryden sammen med bouillonterninger, 1æbleeddike, sukker, lidt citronsaft og et par riv muskatnød.
  5. Lad det koge op, læg låget på, sænk varmen og lad nu suppen simre i 20 minutter.
  6. Blend suppen og kom fløde i. Blend lidt mere, og varm blomkålssuppen op igen. Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft.
  7. Steg baconskiver sprøde, eventuelt i ovnen. Den sidste kvarte blomkål brækkes i mindre buketter, som dampes 1-2 minutter i letsaltet vand. En håndfuld persille eller purløg hakkes groft.
  8. Anret den cremede suppe i lune og dybe tallerkner, og pynt med dampet blomkål, brækkede stykker bacon og persille eller purløg.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 262kcalKulhydrater: 19gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 77mgKalium: 726mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 757IUVitamin C: 81mgCalcium: 82mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på blomkålssuppe

Se hvordan du laver en cremet blomkålssuppe med kartofler, og denne klassiske opskrift er nem at gå til.

Det smarte er, at du på den måde kan bruge rester af blomkål i dit køleskabet, og den færdige suppe kan serveres som en let hovedret eller en fyldig forret.

Her har jeg serveret blomkålssuppen med lidt sprødstegt bacon, men den kan du sagtens udelades, og så er suppen naturligvis vegetarisk. Opskriften er beregnet til 4 personer. Se fremgangsmåde i min video, hvor jeg viser dig, hvordan du nemt laver suppen. God fornøjelse.

Billeder

Her er lidt billeder fra min tilberedning af blomkålssuppen:

blomkål skæres ud til suppen
kog blomkål mør i gryden
blomkålssuppen blendes inden servering
blomkålssuppe serveringsforslag

Servering

Den cremede blomkålssuppe kan som sagt sagtens bruges både som en forret og hovedret til aftensmad. Du skal dog vide, at suppen både er fyldig og meget mættende, og derfor skal portionerne til en forret ikke være for store.

Anret eventuelt i mindre skåle. Serveres med et stykke nybagt ciabattabrød. Det er en skøn og meget nem suppe, som de fleste vil elske. Og så er blomkål jo super sund.

Blomkål indeholder kun ca. 25 kalorier pr. 100 gram, så det er en grøntsag du med fordel kan spise meget af. Uden at tage på. Derudover indeholder blomkålen mange vigtige næringsstoffer, og når den tilberedes korrekt, ja så er det en fantastisk grøntsag i køkkenet.

Flere inspirerende opskrifter:

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Jordskokkesuppe

4.8 fra 69 stemmer
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Verdens bedste tomatsuppe

4.7 fra 136 stemmer
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Gå til opskrift
billede med tomatsuppe

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 76 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Blomkålstærte

4.8 fra 21 stemmer
Her er min opskrift på en hjemmelavet blomkålstærte, der er nem at lave. En lækker tærte med blomkål, spinat og bacon. Med en nem tærtebund.
Gå til opskrift
billederesultat for blomkålstærte

Blomkålsfritter - nem og sund opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på lækre blomkålsfritter, som du nemt kan lave i ovnen. Smagfulde og krydrede buketter af blomkål, der er lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsfritter

FAQ

Hvor længe holder blomkålssuppe på køl?

Den færdige blomkålssuppe kan opbevares på køl, hvor den har en holdbarhed på 3-4 dage.

Kan man fryse blomkålssuppe?

Du kan sagtens fryse rester af blomkålssuppen ned. Gerne i portionsstørrelser, så det er nemt at tage suppen op af fryseren og opvarme den. Er det muligt, bør du vente med at tilsætte fløde til suppen skal bruges.

Hvad kan man komme i en blomkålssuppe?

Du kan smage suppen til på flere måder. Her er nogle gode forslag:
Karry eller spidskommen giver et varmt twist. Citron og frisk timian giver friskhed. Ost (parmesan eller blåskimmel) kan tilføre dybde.
Brug røget paprika eller chiliflager for varme og kant.

Hvordan gør man suppen mere sund?

Du kan sagtens lave en let udgave med mælk eller et plantebaseret alternativ. Brug evt. kartoffel eller kogte hvide bønner for at opnå en naturlig cremethed uden fløde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    marts 13, 2023 at 6:18 pm

    Super lækker blomkålssuppe👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 23, 2024 at 6:19 am

      Mange tak, Marianne - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lis Sørensen skriver

    september 12, 2018 at 7:23 pm

    Hvor køber man sherryeddike? Kvickly har det ikke. Og hvad kan man evt. erstatte det med?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 13, 2018 at 6:54 am

      Hej Lis

      Jeg køber det blandt andet i Meny, men ellers kan du erstatte sherryeddike med en almindelig hvidvinseddike. Den er skam også god nok 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required