• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper

Cremet blomkålssuppe med blomkål, kartofler og fløde

billede med blomkålssuppe

Opdateret:  16. februar 2025 - Udgivet:  13. april 2018

Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Blomkålssuppe
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
  8. FAQ
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en cremet blomkålssuppe med kartofler, og denne klassiske opskrift er nem at gå til.

Det smarte er, at du på den måde kan bruge rester af blomkål i dit køleskabet, og den færdige suppe kan serveres som en let hovedret eller en fyldig forret.

Her har jeg serveret blomkålssuppen med lidt sprødstegt bacon, men den kan du sagtens udelades, og så er suppen naturligvis vegetarisk.

Opskriften er beregnet til 4 personer. Se fremgangsmåde i min video, hvor jeg viser dig, hvordan du nemt laver suppen. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Jordskokkesuppe
  • Kartoffel porre suppe
  • Grøntsagssuppe
  • Tomatsuppe

Opskrift

billede med blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Bedømmelse
4.7 fra 76 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål - almindelig af størrelse
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - gerne klar bouillon
  • 1 tsk æbleeddike - eller anden lys eddike
  • 1 tsk sukker
  • citronsaft - friskpresset
  • muskatnød - reven
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver bacon - eller parmaskinke
  • 1 håndfuld persille - eller purløg

Fremgangsmåde

  • Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Kom en god klat smør i en gryde, og steg det ved middel varme i fem minutter uden det tager farve.
  • Fjern eventuelle blade fra blomkålen, og skær den nederste del af stokken fra. Del blomkålen i kvarte, og gem den ene kvarte til anretningen. De øvrige skæres i mindre stykker og kommes i gryden.
  • Bagekartoflen skrælles, skæres i små tern og tilsættes ligeledes. Lad det svitse et par minutter.
  • Kom vand i gryden sammen med bouillonterninger, 1æbleeddike, sukker, lidt citronsaft og et par riv muskatnød.
  • Lad det koge op, læg låget på, sænk varmen og lad nu suppen simre i 20 minutter.
  • Blend suppen og kom fløde i. Blend lidt mere, og varm blomkålssuppen op igen. Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft.
  • Steg baconskiver sprøde, eventuelt i ovnen. Den sidste kvarte blomkål brækkes i mindre buketter, som dampes 1-2 minutter i letsaltet vand. En håndfuld persille eller purløg hakkes groft.
  • Anret den cremede suppe i lune og dybe tallerkner, og pynt med dampet blomkål, brækkede stykker bacon og persille eller purløg.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
262
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
77
mg
3
%
Kalium
 
726
mg
21
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
757
IU
15
%
Vitamin C
 
81
mg
98
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Den cremede blomkålssuppe kan som sagt sagtens bruges både som en forret og hovedret til aftensmad.

Du skal dog vide, at suppen både er fyldig og meget mættende, og derfor skal portionerne til en forret ikke være for store.

Anret eventuelt i mindre skåle. Serveres med et stykke nybagt ciabattabrød. Det er en skøn og meget nem suppe, som de fleste vil elske. Og så er blomkål jo super sund.

Blomkål indeholder kun ca. 25 kalorier pr. 100 gram, så det er en grøntsag du med fordel kan spise meget af. Uden at tage på.

Derudover indeholder blomkålen mange vigtige næringsstoffer, og når den tilberedes korrekt, ja så er det en fantastisk grøntsag i køkkenet.

Du kan også prøve disse opskrifter på blomkålsris, blomkålsfritter og blomkålstærte.

FAQ

Hvor længe holder blomkålssuppe på køl?

Den færdige blomkålssuppe kan opbevares på køl, hvor den har en holdbarhed på 3-4 dage.

Kan man fryse blomkålssuppe?

Du kan sagtens fryse rester af blomkålssuppen ned. Gerne i portionsstørrelser, så det er nemt at tage suppen op af fryseren og opvarme den. Er det muligt, bør du vente med at tilsætte fløde til suppen skal bruges.

Hvad kan man komme i en blomkålssuppe?

Du kan smage suppen til på flere måder. Her er nogle gode forslag:
Karry eller spidskommen giver et varmt twist. Citron og frisk timian giver friskhed. Ost (parmesan eller blåskimmel) kan tilføre dybde.
Brug røget paprika eller chiliflager for varme og kant.

Hvordan gør man suppen mere sund?

Du kan sagtens lave en let udgave med mælk eller et plantebaseret alternativ. Brug evt. kartoffel eller kogte hvide bønner for at opnå en naturlig cremethed uden fløde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    marts 13, 2023 at 6:18 pm

    Super lækker blomkålssuppe👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2024 at 6:19 am

      Mange tak, Marianne - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lis Sørensen

    september 12, 2018 at 7:23 pm

    Hvor køber man sherryeddike? Kvickly har det ikke. Og hvad kan man evt. erstatte det med?

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 13, 2018 at 6:54 am

      Hej Lis

      Jeg køber det blandt andet i Meny, men ellers kan du erstatte sherryeddike med en almindelig hvidvinseddike. Den er skam også god nok 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required