Her får du min opskrift på cremesnitter, der laves med masser af creme, remonce og sukkerstrygelse. Cremekagen er rimelig hurtig at bage.
Cremesnitter er en lækker kage, som du nemt kan lave på relativ kort tid.
Det er lækre kagesnitter, der bages med creme og remonce, og som til sidst stryges med sukkerstrygelse for at give en flot og blank kage.
Opskrift på cremesnitter
Cremesnitter med creme, remonce og sukkerstrygelse
Ingredienser
Dej til cremesnitter
- 125 g mælk
- 75 g smør
- 30 g gær
- 25 g sukker
- 300 g hvedemel
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 1 nip salt
- 1 æg
Remonce
- 125 g brun farin
- 100 g smør
- 2 tsk kanel
Kagecreme
- 300 g kagecreme
Sukkerstrygelse
- 2 spsk sukker
- 3 spsk vand - kogende
Pynt
- 1 æg - sammenpiskets med lidt mælk og salt
- hasselnøddeflager
- perlesukker
- glasur
- vand
Fremgangsmåde
- Mælk og smør varmes op så smørret smelter. Væsken må ikke være varmere end 40 grader. Gør det evt. i din mikroovn.
- Rør smørret helt ud i den lune mælk, og rør derefter gæren i. Rør også sukker i.
- Kom væsken i en større skål og tilsæt hvedemel, kardemomme salt og et æg. Rør dejen sammen, og kom den ud på et meldrysset køkkenbord. Ælt dejen igennem. Du kan også ælte dejen i en røremaskine.
- Virk dejen op og lad den hæve/hvile i 30 minutter. Overdæk med viskestykke.
- Imens røres ingredienserne til remonce sammen, og creme gør klar.
- Virk igen dejen op og del i to lige store stykker.
- Tril det ene stykke til en aflang pølse på ca. 40 centimeter, som derefter rulles ud til en dybde på ca. 15 centimeter. Så du har et stykke dej på 40 gange 15 centimeter.
- Fordel halvdelen af din remonce på dejen. Fold den ene langside lige ind over midten, og derefter den anden langside en centimeter ind over denne. Så der er et lille overlap.
- Pres nu let ned på langs på midten, så der bliver en rille på langs.
- Løft forsigtigt dejen over på bageplade med bagepapir. Fordel halvdelen af cremen i en lang stribe på midten. Gør det samme med den anden halvdel, så du nu har to stænger liggende på bagepladen.
- Pensl med sammenpisket æg, en sjat mælk og lidt salt. Drys med hasselnøddeflager og lidt perlesukker.
- Lad kagestængerne hæve i cirka 15 minutter, mens du forvarmer ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag dine kagestænger / cremesnitter i ca. 15 minutter midt i ovnen.
- Imens laver du sukkerstrygelse ved at røre kogende vand sammen med sukker.
- Straks når de færdigbagte kager kommer ud af ovnen, pensles med de med sukkerstrygelse (ikke på selve cremen). Køles lidt af.
- Pynt derefter med glasur, som du kan se på billedet. Altså en stribe glasur på hver side af cremen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Skær hver kagestang ud i seks cremesnitter, som nu er klar til servering. Du får altså ialt 12 cremesnitter ud af opskriften - afhængig af hvor store du skærer dem.
Du kan sagtens fryse cremesnitterne ned.
Se også mine populære opskrifter:
Lækker kanelstang med remonce og creme
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hej.
Nu har jeg set i flere opskrifter, at du bruger dybde når du ruller dej ud.
Men det hedder altså bredte. L x B.
Jolanda
Virkelig gode snitter. Tak for opskriften.
Jolanda