Indhold
Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt
Ingredienser
- 25 konfektforme (små)
- 100 g cornflakes
- 250 g mørk chokolade (over 60 %)
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl kokosmel
Fremgangsmåde
- Knæk chokoladen i små stykker og varm den i et vandbad. Pas på, at du ikke får vand i skålen, så vil chokoladen blive grynet.
- Bland kokosmel, cornflakes og vaniljesukker i en skål.
- Når chokoladen er smeltet, hælder du den over de tørre ingredienser og blander med en grydeske.
- Brug to teskeer til at komme choklade og cornflakes-blandingen ned i konfektforme. Drys med guldglimmer eller andre former for pynt.
- Sæt dine cornflakestoppe i køleskabet i mindst en time, før de skal spises.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på cornflakestoppe med chokolade
Cornflakestoppe har været en favorit, siden cornflakes kom til Danmark. Og det er ikke uden grund. De er simpelthen så nemme og hurtige at lave, at man skulle tro, det var løgn.
Men den er god nok. Cornflakestoppe tager 10 minutter at lave, hvis du køber papirsforme, der er store nok til at rumme den dejligste blanding af cornflakes, chokolade og kokos.
Får du fat i meget små forme, kan det være lidt af et arbejde at få de knasende cornflakes ned i dem.
Se flere opskrifter:
- Dadelbarer med chokolade
- Marcipanbolde
- Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter
- Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade
- Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade
Spar penge på cornflakes
Selvom jeg synes, at det er pænest med små forme, laver jeg altid kun 10 stykker bittesmå og resten store.
Resten kommer i større forme - eller bliver blot sat som kugler uden form. Det betyder ikke så meget, for de er et fristende syn uanset størrelse.
Lidt gulddrys, kandiseret limeskal eller andet pynt som små spiselige blomster gør underværker.
Billige er de også. Jeg bruger Coops cornflakes, som er halvt så dyre som Kellogg's. Dertil skal du lægge prisen på en god, mørk chokolade. Se også vores store smagstest af cornflakes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Mette skriver
Der var slet ikke nok chokolade. Jeg fordoblede portionen til 200g cornflakes og 200g chokolade og lavede alligevel 100g ekstra chokolade, og de hænger knapt sammen og er ikke overdækket...
Karen Seneca skriver
Det er jeg ked af at høre. Jeg bruger chokoladen som lim, så de lige hænger sammen, men jeg kan se på en anden kommentar, at det er nødvendigt at eksperimentere lidt med opskriften, så den bliver lige i skabet. Mange hilsner Karen
Linea skriver
Jeg brugte halv opskrift, altså 50 gram cornflakes, men der var slet ikke chokolade nok. Enten har det været nogle meget tunge cornflakes du har brugt, eller også er der noget i opskriften, som ikke passer.
Efter mit skøn er det nødvendigt med dobbelt så meget chokolade, da cornflakesne ikke blev dækket med den angivne mængde.