Cookies med tranebær og hvid chokolade er en af mine favoritopskrifter og med god grund: De har den perfekte balance mellem sødt og syrligt.
Cookies med tranebær og hvid chokolade samt havregryn og brun farin har en dejlig sprødhed og er samtidig chewi indeni.
Småkagerne er virkelig gode, da de har den perfekte balance mellem det syrlige fra tranebærrene og det søde fra chokoladen.
Hver gang jeg laver disse cookies, forsvinder de næsten samme dag, så jeg advarer: Man kan nemt blive afhængige af dem.
Man kan også tilføje lidt nødder til dejen. Jeg har prøvet at lave dem med hasselnødder, som passer godt til de andre smage.
Opskrift på cookies med tranebær
Cookies med tranebær og hvid chokolade
Ingredienser
- 100 gram hvedemel
- 1 knivspids kanel - stødt
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk salt
- 0,5 spsk maizena
- 1 tsk vaniljesukker
- 130 gram havregryn
- 100 gram usaltet smør - stuetemperatur
- 150 gram brun farin
- 1 stk æg
- 50 gram tranebær - tørrede
- 50 gram hvid chokolade
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål, som du hælder hvedemel, kanel, natron, salt og maizena i. Rør rundt, tilføj derefter vaniljesukker og havregryn og rør det hele godt sammen.
- I en separat skål kommer du stuetempereret smør og brun farin. Pisk det sammen, så det bliver luftigt. Tilføj derefter ægget og pisk det sammen i et minut.
- Bland de tørre ingredienser med de våde, og rør dejen sammen.
- Hak den hvide chokolade groft og bland en fjerdedel af den i dejen. Tilføj også en fjerdedel af de tørrede tranebær. Rør det hele sammen.
- Dæk dejen til og stil den på køl i en time. Forbered imens to bageplader med bagepapir og forvarm ovnen til 180 grader.
- Tag nu dejen ud og form den til 12 kugler. Placer dem på bageplader med stort mellemrum. Pres dem nu flade og pynt med de resterende tranebær og hvide chokoladestykker.
- Bag dem i cirka 10 minutter. Du ved, at de er færdige, når de er en smule gyldne i kanterne. Lad cookies med tranebær køle ned på en rist før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens lave dejen lang tid i forvejen, da den alligevel skal køle helt ned, før den bages.
Ved at have sådan en dej stående i køleskabet, er du kun 10 minutter fra at have varme småkager klar.
Se også andre opskrifter på cookies:
Verdens bedste brownie cookies
Del dine ideer og tanker med os andre her: