• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Cookies med chokolade - nem og lækker opskrift

Cookies med chokolade - nem og lækker opskrift

billederesultat for chokolade cookies
Lækre og sprøde chokolade cookies, der laves med mørk chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  8. april 2024

Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.
  2. Opskrift på cookies med chokolade
  3. Nemme cookies med chokolade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Opbevaring
  9. Tips
  10. Cookiens historie
  11. Tips til dine chokolade cookies
Gå til opskrift

Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.

Hvis du er til cookies med chokolade, ja så skal du helt sikkert prøve denne opskrift. De store småkager er simple og nemme at lave – og så tager de altså kun 20 minutter, inklusiv bagetid.

Du kan bruge lige den chokolade, du bedst kan lide. Om det skal være cookies med mørk chokolade, lys chokolade eller hvid chokolade er helt op til dig og dine smagsløg.

Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni – så er de præcis, som de er tiltænkt at være. Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao – og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.

Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni – så er de præcis, som de er tiltænkt at være.

Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao – og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

Cookies med kokos

Cookies med havregryn

Toblerone cookies

Amerikanske cookies

Opskrift på cookies med chokolade

billederesultat for chokolade cookies

Nemme cookies med chokolade

Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.
Bedømmelse
4.7 fra 119 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 16 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g brun farin
  • 60 g smør - blødt
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk natron - strøgen teske
  • 1 tsk bagepulver - strøgen teske
  • 90 g chokolade - mørk, lys eller hvid
  • 30 g hasselnøddeflager
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Ovnen forvarmes til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  • Find skål og grydeske frem, og kom brun farin og blødt smør i. Rør det luftigt - det er faktisk ret nemt.
  • Rør derefter et æg i - igen så det bliver luftigt.
  • Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, natron og bagepulver, og rør det sammen.
  • Hak chokoladen groft og vend i dejen sammen med hasselnøddeflager.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Fordel nu cookiedejen i 16 lige store portioner - hvilket svarer til en god teskefuld til hver. Placeres med afstand på bagepladen, da dejen til chokolade cookies flyder en del ud, men du kan godt have dem alle 16 på samme plade.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
137
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
18
mg
6
%
Natrium
 
166
mg
7
%
Kalium
 
44
mg
1
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
109
IU
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening
cookies med chokolade og hasselnødder
Lækre cookies med chokolade og hasselnødder, der bages 12 minutter i ovnen ved 175 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opbevaring

De nybagte cookies er helt bløde, når de kommer ud af ovnen.

Men lad dem køle af på en rist, og her bliver de sprøde. Så hav lige nogle minutters tålmodighed.

Kagerne opbevares i en lufttæt beholder.

Du kan i øvrigt lave en større portion af cookiedejen, og derefter blot fryse den ned. Så kan du tage op efterhånden som du vil bage friske chokoladecookies. Det er da smart.

Tips

Cookies er både hurtige og nemme at bage, fordi dejen blot røres sammen, og da du anvender bagepulver og ikke gær, skal dejen ikke hæve.

I stedet fordeles dejen i klatter på en bageplade, hvorefter det blot er at bage dem i ovnen. Dog skal man huske at holde god afstand, da kagerne flyder meget ud under bagningen.

Cookiens historie

Cookies har man kendt til langt tilbage i tiden, hvor kagerne blev fremstillet på forskellig vis, som til en vis grad ligner det vi gør i dag. I hvert i princippet, for bagepulver kendte man jo blandt andet ikke til.

Man mener historisk blandt andet, at en mere moderne udgave af cookien kom til Europa fra Persien i det 7. århundrede, og her primært i den sydlige del af Europa. Omkring 700 år senere var kagen mere udbredt i hele Europa.

Og op i 1600-tallet var det så hollænderne, der tog den store småkage med over Atlanterhavet til Amerika, og her har vi muligvis også forklaringen på hvorfor det hedder en cookie.

Hollænderne kaldte nemlig kagerne for koekje, hvilket på engelsk blev til cookie.

Tips til dine chokolade cookies

De færdigbagte cookies er bløde lige når de kommer ud af ovnen, men lader du dem køle af bliver de sprøde og lækre. Så hav lidt tålmodighed, de skal ikke være sprøde direkte fra ovnen. 

Opbevar altid kagerne i en lufttæt beholder – så bevarer de deres sprødhed. En småkagedåse er helt ideel til formålet.

Lav eventuelt en større portion cookiedej og frys den overskydende rå dej ned i små kugler. På den måde er de klar til at du hurtigt kan smide en portion i ovnen til uventede gæster – eller blot når du igen får lyst til cookies. 

Er du blevet bidt af at lave cookies, eller vil du bare gerne prøve en mere utraditionel cookies opskrift? Så er mine opskrifter på f.eks. M&M cookies eller Toblerone cookies måske noget for dig.

Søger du mere inspiration til forskellige cookies opskrifter, kan du også blot søge på “cookies” i søgefeltet her på siden, så får du et hav af cookie-muligheder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida

    april 14, 2025 at 10:02 pm

    Mangler klart sukker!

    Svar
  2. Laila Nielsen

    februar 06, 2025 at 5:07 pm

    Opskriften har vist glemt sukker

    Svar
  3. Maria Johansen

    august 09, 2024 at 9:40 am

    Kan man lave dejen om morgenen og først bage dem senere på dagen, eller vil natron og bagepulver så miste dets effekt? Jeg mindes at have hørt noget med, at når natron og bagepulver kommer i kontakt med “det våde”, så skal det bages relativt hurtigt efter? ☺️

    Svar
  4. Helle

    februar 17, 2024 at 12:12 pm

    Kagerne flyder ikke ud - hvad gør jeg forkert? Mvh H.J

    Svar
  5. Sarah Jane Honrado petersen

    december 17, 2023 at 3:41 pm

    Bagte dem idag, desværre har vores en bi smag af noget.
    Vi har fuldt opskriften dog ikke med det strøgne natron osv.. Kan det have en påvirkning?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 17, 2023 at 6:42 pm

      Hej Sarah
      Godt du skriver, men det lyder underligt. Umiddelbart bør den manglende natron ikke betyde noget for smagen, så det kunne tyde på at en af ingredienserne måske har taget smag af andre fødevarer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Sofia

    september 26, 2022 at 4:35 pm

    De var rigtig gode og lette at lave men jeg fik alså kun 9 Cookies i alt ?❤️🤔

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 26, 2022 at 4:51 pm

      Hej Sofia
      Tak for det - men du er jo bare for vild med store cookies 🙂
      Størrelsen er dog heller ikke så vigtig - nogle gange laver jeg dem mindre, andre gange lidt større, og dermed færre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ananda

    september 08, 2021 at 5:26 pm

    Rigtige gode og og lette cookies at lave. Jeg havde slet ikke regnet med at de hævde sor meget.😁

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required