• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Clotted cream - opskrift på det bedste fyld til scones

Clotted cream - opskrift på det bedste fyld til scones

Clotted cream
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. november 2021 - Udgivet:  9. november 2020

Indhold

  1. Clotted cream kan næsten ikke fremskaffes herhjemme, så vi bliver nødt til at lave den selv. Når du først har smagt den, bliver du hooked.
  2. Opskrift på britisk clotted cream
  3. Clotted cream opskrift på perfekt tilbehør til scones
  4. Tips til scones og forskelligt fyld

Clotted cream kan næsten ikke fremskaffes herhjemme, så vi bliver nødt til at lave den selv. Når du først har smagt den, bliver du hooked.

Clotted cream er lige så britisk som te og scones. Og den er netop også en vigtig del af det kendte afternoon tea-traktement.

En sprød scone uden denne cremede smør og marmelade eller frisk frugt er en kedelig scone.

I alle britiske supermarkeder kan du købe cremen for et pund eller to, men vi bliver nødt til at lave den selv.

Og det er faktisk ikke så svært, for clotted cream er lavet af bagt piskefløde eller dobbeltfløde. Lyder det mærkeligt? Det er det faktisk ikke. Og det er heller ikke besværligt.

Dyrt er det heller ikke. Den eneste ingrediens, du skal bruge, er dobbeltfløde - eller piskefløde. Intet andet.

Cremen skal bage ved 80 grader i ca. 12 timer, og det er vigtigt, at det ikke bliver mere end 80 grader. Enten skal du være sikker på, at din ovn er knivskarp eller også sætte temperaturen på 70 i stedet.

Opskrift på britisk clotted cream

Clotted cream
Karen SenecaKaren Seneca

Clotted cream opskrift på perfekt tilbehør til scones

5 fra 10 stemmer
Clotted cream kan næsten ikke fremskaffes herhjemme, så vi bliver nødt til at lave den selv. Når du først har smagt den, bliver du hooked.
Bagetid 12 timer t
Samlet tid 12 timer t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 l piskefløde - el dobbeltfløde

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 80 grader over- og undervarme.
  2. Hæld dobbeltfløde eller piskefløde i et ovnfast fad.
  3. Lad det bage i ovnen ved 80 grader i 12 timer, for eksempel natten over.
  4. Når du tager det ud, er der et tykt, smøragtigt lag øverst. Derfor skal du røre det rundt i en skål, før du kommer det i køleskabet.
  5. Efter at have været på køl i nogen timer, kan du nu tage det ud og røre rundt. Så er din clotted cream klar til at blive serveret til din egen afternoon tea.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til scones og forskelligt fyld

I en snæver vending kan man sagtens bruge flødeskum eventuelt rørt op med en fed creme fraiche - gerne tilsat en teskefuld vaniljesukker.

Nogen bruger også ganske almindelit smør i deres scones. Og hvis du bedre kan lide syrligt fyld i dine scones, kan du lave en skøn hjemmelavet lemon curd.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Mortensen

    oktober 09, 2024 at 10:33 am

    Hey, jeg har gjort som der står i opskriften og med piskefløde 38 procent, men det blev ved med at være flydende, så prøvede jeg til sidst at piske det op, men en umulighed. Smed det hele ud. Nu prøver jeg at lave pisket smør i stedet til vores scones.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required