• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Clafoutis med kirsebær - lækker sommerdessert

Clafoutis med kirsebær - lækker sommerdessert

Clafoutis med kirsebær
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. maj 2023 - Udgivet:  8. juli 2022

Clafoutis med kirsebær er en lækker sommerdessert, som smager frisk , og så er det bare den dejligste måde at bruge sommerens bær på.

Clafoutis med kirsebær er en lækker sommerdessert, som er en af mine absolut yndlingsdesserter. Og det siger en del, eftersom jeg er kæmpe fan af søde sager og lækre kager.

Lad mig fortælle, hvorfor netop denne kage er helt speciel. Det er den blandt andet fordi, at dejen minder lidt om smagen af pandekager, og så bliver det bare balanceret perfekt af de søde kirsebær.

Den er elegant og delikat. Jeg vil anbefale at lave den, når du får gæster, da du klart ville imponere alle.

Opskrift på clafoutis med kirsebær

Clafoutis med kirsebær
Rakel Seneca

Clafoutis med kirsebær

5 fra 2 stemmer
Clafoutis med kirsebær er en lækker sommerdessert, som smager frisk , og så er det bare den dejligste måde at bruge sommerens bær på.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 183
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kirsebær - med sten
  • 3 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 4 dl mælk
  • 85 g creme fraiche
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 65 g sukker - plus en spiseskefuld
  • 65 g hvedemel
  • 1 spsk rom
  • smør - til smørrelse

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag også en form på 20 centimeter i diameter og smør den med lidt smør, drys derefter en spiseskefuld sukker ud over formen.
  2. Tag en skål og tilføj æg, mælk og creme fraiche. Brug nu en elpisker og pisk det godt sammen. Tilføj derefter vaniljesukker, sukker, hvedemel og rom.
  3. Pisk det sammen. Hæld nu halvdelen af dejen i formen og lad den bage i 10 minutter.
  4. Fjern sten fra kirsebær og placer dem i dejen, der er bagt i 10 minutter. Hæld derefter den resterende dej udover bærrene. Bag nu kagen i cirka 25 minutter.
  5. Lad claufoutis køle ned i fem minutter og server den lun.

Næringsindhold

Kalorier: 183kcalKulhydrater: 31gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 12mgNatrium: 41mgKalium: 205mgKostfibre: 1gSukker: 21gVitamin A: 140IUVitamin C: 3mgCalcium: 90mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne på opskrift på clafoutis med hindbær kan i princippet bruges med alle frugter og bær, så du kan sagtens være kreativ og prøve lidt forskelligt af.

Server eventuelt med en kugle god vaniljeis eller creme fraiche tilsat lidt vaniljesukker.

Se også andre desserter med kirsebær:

Nem dessert med kirsebær og flødeskum

Ribscoulis med kirsebærsauce til dessert og is

Panna cotta med kirsebær

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required