• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

citronsovs
Citronsovs er nem at lave, og den lækre sauce med citron passer virkelig godt til fisk som laks og torsk. Men prøv den også til diverse grøntsager. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. marts 2021 - Udgivet:  15. marts 2021

Del gerne:
797
SHARES
FacebookMessenger797PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.
  2. Opskrift på citronsovs
  3. Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.

Så nemt laver du en fantastisk citronsovs, som du kan bruge til fisk som eks. torsk, laks og rødspætter. Citronsauce er også perfekt til fiskefrikadeller.

Det er en opbagt sovs med bouillon og mælk, som du så smager til med reven citronskal og friskpresset citronsaft.

Det giver en let og syrlig citronsauce, som er fin og afstemt i smagen, og som er god over tilberedt fisk.

Ønsker en rundere citronsovs, kan du udskifte mælk med fløde.

Opskrift på citronsovs

Opskriften på sovs med citron er beregnet til fire personer, men er du vild med sovs, kan du med fordel lave en lidt større portion.

citronsovs

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en citronsauce til fisk som laks og torsk.
Bedømmelse
4.7 fra 68 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - ca. mængde, måske lidt mere eller mindre
  • 1 citron - citronsaft og skal
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kog vand og en bouillonterning op og sæt til side.
  • Kom smør i en lille gryde/kasserolle, og pisk hvedemel i det smeltede smør.
  • Pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har den ønskede konsistens.
  • Riv skallen af en økologisk citron i (citronen må ikke være overfladebehandlet), og pres lidt citronsaft i i din citronsovs.. Smag til, men jeg plejer at bruge 2-3 spiseskefulde citronsaft.
  • Smag også din citronsauce til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
51
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
11
mg
4
%
Natrium
 
205
mg
9
%
Kalium
 
43
mg
1
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige citronsovs serveres straks, og den er som sagt aldeles perfekt til fisk som torsk, laks og rødspætter.

Men citronsaucen er også god til grøntsager.

Se også disse opskrifter på god sovs:

Sådan laver du Danmarks bedste persillesovs

Opskrift på brun sovs lavet fra bunden

Nem fremgangsmåde på opbagt sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Arved Baltzar

    september 06, 2024 at 8:03 pm

    Faldt desværre ikke i vores smag

    Svar
  2. Karina Mortensen

    juli 01, 2024 at 6:57 pm

    SÅ lækkert 😋😋😋

    Svar
  3. Lisbet

    juni 24, 2024 at 11:23 pm

    En sauce, der lever op til at tage 10 minutter at lave. En sauce, der vækker masser af glæde, for den er virkelig lækker

    Svar
  4. Pernille

    juni 17, 2024 at 1:14 am

    Det er simpelthen den dejligste sommerlige sovs!
    Vi elsker den og bruger den både til fisk, kylling, svampe- og hakkebøffer og ikke mindst til frikadeller.
    Nye kartofler og både grønne og hvide asparges…med citronsovsen når smagen nye højder.
    Mange tak for den!

    Svar
  5. Helle

    marts 30, 2023 at 4:11 pm

    Hvad med til Tun? 😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 30, 2023 at 7:38 pm

      Hej Helle
      Jo da- du har ret. Den er da også fantastisk til tun 🙂
      Tak - og alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Heidi Nielsen

        april 11, 2024 at 6:11 am

        Lækker sauce. Skal lave den i dag, og tænker jeg vil tilsætte lidt kapers. Det kan kun blive godt😋
        Tak for en god og inspirerende side🙏

      • Holger Rørby Madsen

        april 11, 2024 at 7:38 am

        Hej Heidi
        Uha, det lyder godt - rigtig god fornøjelse 🙂
        Og mange tak for de søde ord.
        Alt det bedste
        Holger

  6. Sille

    marts 17, 2021 at 1:15 pm

    Lækkert til fisk🐟

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required