Indhold
Citronkage i airfryer
Ingredienser
- 200 g sukker
 - 125 g smør (skal være blødt)
 - 3 æg (strl. M/L)
 - 150 g hvedemel
 - 7 g bagepulver (svarende til en god teskefuld)
 - 7 g vaniljesukker (svarende til en god teskefuld)
 - 50 g citronsaft (friskpresset)
 - 1 citron (usprøjtet, lidt revet citronskal)
 
Fremgangsmåde
- Til citronkage i airfryer starter du med, at beklæde en springform med bagepapir. I min Philips XXL Airfryer passer det med en springform med en diameter på 20 centimeter, som denne opskrift er beregnet til. Klem bagepapiret fast i bunden af formen, og riv det overflødige bagepapir væk. Smør kanten med smør.
 - I en skål piskes 200 g sukker og 125 g smør (blødt) godt sammen. Derefter piskes 3 æg i et af gangen til en luftig masse. Læg elpiskeren væk.
 - I en anden skål blandes 150 g hvedemel med 7 g bagepulver og 7 g vaniljesukker, og det vendes i dejen skiftesvis sammen med 50 g citronsaft og revet citronskal fra 1 citron. Brug en dejskraber, og bevar så meget luft som muligt i dejen.
 - Fordel dejen i springformen, og sæt formen ned i risten i din airfryer.
 - Den nemme citronkage i airfryer bages i 25 minutter ved 170 grader. Bagetiden gælder i en Philips XXL Airfryer, og sikkert i mange andre airfryers. Men afhængig af model kan bagetiden variere, så prik lige i citronkagen og tjek at den er bagt tilstrækkeligt.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på citronkage i airfryer
Er du på jagt efter den bedste opskrift på citronkage i airfryer, så kan du roligt stoppe jagten nu, for den får du lige her.
En skøn og lækker kage med både friskpresset citronsaft og revet citronskal, og kagen er nem at bage i din airfryer.
Se også: Chokolademuffins i airfryer (med kakao og chokolade)
Vil du hellere bage den lækre citronkage i en almindelig ovn, kan du blot gøre det ved 200 grader over- og undervarme, hvor kagen skal have ca. 30 minutter. Måske nogle minutter mere. God bagelyst.
Tips
Sådan bager du citronkage i airfryer, og nu skal du blot lade kagen køle lidt af.
Derefter kan du fjerne ringen på springformen, og så er kagen lige til at trække over på et skærebræt, hvor den skæres i passende stykker.
Fryseegnet: Citronkagen kan sagtens fryses ned. Kagen tøs gerne op ved stuetemperatur.
Se også: Bananmuffins i airfryer - nemme og luftige
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Vibeke skriver
Tak for nem opskrift og en rigtig skøn kage - den er allerede lavet to gange i min nye airfryer 😍
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Vibeke
Mange tak - og ja, det er jo samtidig også en nem kage af bage i airfryeren 🙂
Alt det bedste - og fortsat god bagelyst
Holger