• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker

Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Opdateret:  16. februar 2018 - Udgivet:  16. februar 2018

Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Gammeldags citronfromage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Fryseegnet
  7. Tips
  8. Panna cotta
  9. Risalamande med kirsebærsauce
  10. Creme brulee
  11. Budding
  12. Gammeldags råcreme - nem opskrift
  13. Risengrød i gryde, ovn og seng
4.7 fra 31 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en lækker og frisk citronfromage, der er meget nem at lave.

Citronfromagen er en skøn klassiker fra det danske køkken. For mig en ægte mormor-dessert, som min egen mormor yndede at servere hver gang, hun samlede hele familien.

Her er den lavet helt klassisk med masser af friskpresset citronsaft og citronskal. Jeg har brugt to hele citroner - både skal og saft. Husk at anvende usprøjtede citroner.

Opskrift

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Gammeldags citronfromage

Bedømmelse
4.7 fra 31 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 120 gram
  • 6 pasteuriserede æggehvider - svarende til 180 gram
  • 150 g sukker
  • 1 spsk citronskal - revet
  • 100 g citronsaft - friskpresset
  • 6 blade husblas

Flødeskum

  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Mål pasteuriserede æggeblommer af og pisk dem i en skål med sukker og revet citronskal og friskpresset citronsaft. Citronskal og saft svarer i mit tilfælde til to citroner. Gem gerne en smule citronskal til at pynte den færdige citronfromage med.
  • Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk imens de pasteurisede æggehvide, stive i en ren skål.
  • Tag den opblødte husblas og vrid den grundigt for vand og kom den i en lille gryde. Varm den forsigtigt op, så den smelter.
  • Hæld en lille smule af æggeblommemassen over i den smeltede husblas, og pisk det sammen. Tilsæt nu resten lidt efter lidt, så det ikke klumper.
  • Kom æggeblommemassen tilbage i sin skål og vend forsigtigt de stive æggehvider i med en dejskraber. Det er vigtigt at være meget forsigtig, så du bevarer mest mulig luft i æggehviderne.
  • Kom den færdige citronfromage i en skål og sæt den på køl i mindst 3 timer. Den kan sagtens stå længere.
  • Inden servering pisker du flødeskum og pynter citronfromagen med flødeskum. Det er fint at komme flødeskummen i en sprøjtepose og pynte citronfromagen med flotte dutter og drysse en smule revet citronskal over. Du kan jo servere resten af flødeskummen ved siden af citronfromagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
291
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
232
mg
77
%
Natrium
 
70
mg
3
%
Kalium
 
120
mg
3
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
751
IU
15
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fryseegnet

Den friske citronfromage er i øvrigt er fryseegnet, hvor den sagtens kan holde sig i fryseren i 3-4 uger.

Tips

Du kan også pynte fromagen med lidt frisk mynte på toppen.

I stedet for at lave citronfromagen i en stor skål, er det også flot at portionsanrette den syrlige dessert i små glas.

Flere inspirerende opskrifter:

Panna cotta

4.7 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Gå til opskrift
billede med panna cotta

Risalamande med kirsebærsauce

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på den klassiske risalamande med mandler og kirsebærsauce. En cremet og luftig dessert, der får englene til at synge.
Gå til opskrift
risalamande med kirsebærsauce og mandler

Creme brulee

4.7 fra 40 stemmer
Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips.
Gå til opskrift
billede med creme brulee

Budding

4.7 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
billederesultat for budding

Gammeldags råcreme - nem opskrift

4.8 fra 40 stemmer
Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
Gå til opskrift
billede med råcreme og frugtsalat

Risengrød i gryde, ovn og seng

4.7 fra 42 stemmer
Nem og lækker opskrift på risengrød. Se fremgangsmåden og få tips og tricks til en vellykket og cremet grød til jul og resten af året.
Gå til opskrift
billede med risengrød
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Rasmussen

    november 04, 2024 at 7:48 am

    Hej
    Kan det passe, at der ikke skal vendes flødeskum i fromagemassen? 0,5 liter til pynt virker voldsomt.

    Vh
    Thomas

    Svar
  2. Sofie A

    november 03, 2024 at 3:19 pm

    Altså mener du st man pynter fromagen m. 1/2 l flødeskum?????
    Iøvrigt har jeg altid smeltet husblas o. vandbad m. lidt citronsaft i.
    Synes det hele lyder underligt.

    Svar
    • Katrine Rørby Madsen

      november 03, 2024 at 3:32 pm

      Hej Sofie

      Nej, jeg har kun brugt 2 deciliter fløde - det er rettet.
      Du kan fint smelte husblas i vandfad, hvis du foretrækker det. Men det fungerer også fint i gryde.
      De bedste hilsner
      Katrine, Madens Verden

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 03, 2024 at 8:55 am

    Den dessert lavede min mor på vores fødselsdag. Da vi var mindre pyntede hun med revet chokolade. Senere har jeg sammen med min mor lavet kandiseret citronskal, som vi pyntede med. Jeg laver den stadig til gæster og der er ikke et øje tørt. Jeg tror de fleste har dejlige minder med citronfromage 🥰 God søndag til Jer alle fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 03, 2024 at 9:02 am

      Tusind tak, Lone - og ja, det er en fantastisk dessert 🙂
      Også god søndag til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Pia Andersen

    juni 18, 2022 at 10:58 pm

    Hej de fleste opskrifter for ovn skriver du varmluft . Tror vi er mange som bare har almindelig ovn . Er det samme tid og grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 8:24 am

      Hej Pia
      Du kan sagtens bruge almindelig over- og undervarme, og her skal du så blot lægge ca. 20 grader oveni. Så 180 grader varmluft svarer til 200 grader almindelig ovnvarme.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Jannie

    maj 01, 2022 at 9:06 am

    Nem at lave, men smager ikke af ret meget. Fløden jeg pyntede med på toppen, overdøvede næsten smagen af citron.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required