Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Citronfromage (nem og lækker opskrift på en klassiker)

Citronfromage (nem og lækker opskrift på en klassiker)

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen
4.7 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. februar 2018 - Udgivet: 16. februar 2018
Oversigt over indhold
  • Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
  • Opskrift på citronfromage
  • Gammeldags citronfromage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Fryseegnet
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.

Her er min opskrift på en lækker og frisk citronfromage, der er meget nem at lave.

Citronfromagen er en skøn klassiker fra det danske køkken. For mig en ægte mormor-dessert, som min egen mormor yndede at servere hver gang, hun samlede hele familien.

Her er den lavet helt klassisk med masser af friskpresset citronsaft og citronskal. Jeg har brugt to hele citroner - både skal og saft. Husk at anvende usprøjtede citroner.

Se flere opskrifter:

  • Panna cotta - lækker opskrift på italiensk dessert
  • Luftig risalamande med kirsebærsauce
  • Creme brulee med sprødt låg, ægte vanilje og fløde

Opskrift på citronfromage

KatrineKatrine Rørby Madsen

Gammeldags citronfromage

4.68 fra 31 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 291
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 120 gram
  • 6 pasteuriserede æggehvider - svarende til 180 gram
  • 150 g sukker
  • 1 spsk citronskal - revet
  • 100 g citronsaft - friskpresset
  • 6 blade husblas
Flødeskum
  • 2 dl piskefløde
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Mål pasteuriserede æggeblommer af og pisk dem i en skål med sukker og revet citronskal og friskpresset citronsaft. Citronskal og saft svarer i mit tilfælde til to citroner. Gem gerne en smule citronskal til at pynte den færdige citronfromage med.
  2. Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
  3. Pisk imens de pasteurisede æggehvide, stive i en ren skål.
  4. Tag den opblødte husblas og vrid den grundigt for vand og kom den i en lille gryde. Varm den forsigtigt op, så den smelter.
  5. Hæld en lille smule af æggeblommemassen over i den smeltede husblas, og pisk det sammen. Tilsæt nu resten lidt efter lidt, så det ikke klumper.
  6. Kom æggeblommemassen tilbage i sin skål og vend forsigtigt de stive æggehvider i med en dejskraber. Det er vigtigt at være meget forsigtig, så du bevarer mest mulig luft i æggehviderne.
  7. Kom den færdige citronfromage i en skål og sæt den på køl i mindst 3 timer. Den kan sagtens stå længere.
  8. Inden servering pisker du flødeskum og pynter citronfromagen med flødeskum. Det er fint at komme flødeskummen i en sprøjtepose og pynte citronfromagen med flotte dutter og drysse en smule revet citronskal over. Du kan jo servere resten af flødeskummen ved siden af citronfromagen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 291kcalKulhydrater: 28gProtein: 8gFedt: 17gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 232mgNatrium: 70mgKalium: 120mgKostfibre: 0.2gSukker: 27gVitamin A: 751IUVitamin C: 8mgCalcium: 50mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Fryseegnet

Den friske citronfromage er i øvrigt er fryseegnet, hvor den sagtens kan holde sig i fryseren i 3-4 uger.

Tips

Du kan også pynte fromagen med lidt frisk mynte på toppen.

I stedet for at lave citronfromagen i en stor skål, er det også flot at portionsanrette den syrlige dessert i små glas.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
  • Råcreme til frugtsalat - nem og lækker opskrift
  • Risengrød - nem opskrift til gryde, ovn og seng

FAQ

Hvor længe holder citronfromage?

Citronfromage opbevares i køleskab, hvor den kan holde sig i 1-2 dage.

Kan man lave citronfromage dagen før?

Du kan sagtens lave fromagen dagen før, men vent gerne med at pynte den med flødeskum.

Kan man fryse citronfromage?

Ja, det kan du godt. Citronfromagen kan holde sig mindst 3 uger på frost.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Rasmussen skriver

    november 04, 2024 at 7:48 am

    Hej
    Kan det passe, at der ikke skal vendes flødeskum i fromagemassen? 0,5 liter til pynt virker voldsomt.

    Vh
    Thomas

    Svar
  2. Sofie A skriver

    november 03, 2024 at 3:19 pm

    Altså mener du st man pynter fromagen m. 1/2 l flødeskum?????
    Iøvrigt har jeg altid smeltet husblas o. vandbad m. lidt citronsaft i.
    Synes det hele lyder underligt.

    Svar
    • Katrine Rørby Madsen skriver

      november 03, 2024 at 3:32 pm

      Hej Sofie

      Nej, jeg har kun brugt 2 deciliter fløde - det er rettet.
      Du kan fint smelte husblas i vandfad, hvis du foretrækker det. Men det fungerer også fint i gryde.
      De bedste hilsner
      Katrine, Madens Verden

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 03, 2024 at 8:55 am

    Den dessert lavede min mor på vores fødselsdag. Da vi var mindre pyntede hun med revet chokolade. Senere har jeg sammen med min mor lavet kandiseret citronskal, som vi pyntede med. Jeg laver den stadig til gæster og der er ikke et øje tørt. Jeg tror de fleste har dejlige minder med citronfromage 🥰 God søndag til Jer alle fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 03, 2024 at 9:02 am

      Tusind tak, Lone - og ja, det er en fantastisk dessert 🙂
      Også god søndag til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Pia Andersen skriver

    juni 18, 2022 at 10:58 pm

    Hej de fleste opskrifter for ovn skriver du varmluft . Tror vi er mange som bare har almindelig ovn . Er det samme tid og grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 19, 2022 at 8:24 am

      Hej Pia
      Du kan sagtens bruge almindelig over- og undervarme, og her skal du så blot lægge ca. 20 grader oveni. Så 180 grader varmluft svarer til 200 grader almindelig ovnvarme.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Jannie skriver

    maj 01, 2022 at 9:06 am

    Nem at lave, men smager ikke af ret meget. Fløden jeg pyntede med på toppen, overdøvede næsten smagen af citron.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required