Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Chokolademuffins er en af de mest populære kager, og ikke uden grund.
Her er min bedste opskrift på de små chokoladekager, der er bagt med en god mængde kakao, og som har den helt rigtige smag og konsistens.
Opskriften giver 12 store muffins, der både er luftige og svampede. Altså præcist som du gerne vil have dem. Og de er selvfølgelig i tæt familie med den populære chokoladekage.
Spis dem med det samme - eller frys ned til senere nydelse. Du skal bare tø dem op på køkkenbordet, og det tager ikke så lang tid.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på chokolademuffins
Chokolademuffins
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 50 g kakao
- 10 g bagepulver
- 5 g natron
- 1 nip salt
- 125 g smør - smeltet
- 1 æg
- 200 g bagesukker - eller alm. sukker
- 275 g yoghurt
- 3 spsk appelsinsaft - (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Hvedemel vejes af i en skål og blandes sammem med kakao, bagepulver, natron og salt.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller en lille gryde. det skal kun lige smeltes.
- Kom æg og bagesukker i en skål og rør det sammen indtil sukkeret er opløst. Brug bare en grydeske. Derefter røres smør i sammen med yoghurt.
- Derefter kommes den flydende del ned i skålen med blandt andet hvedemel, og det hele røres let sammen. Dejen skal blot være samlet. Her kan du også tilsætte appelsinsaft, der giver et godt modspil til kakaoen. Uden at dine chokolademuffins smager af appelsin.
- Dejen fordeles i 12 store muffinsforme, og de skal fyldes cirka ⅔ op. Ikke mere fordi kagerne hæver en del under bagningen. Dejen er rimelig fast, og det skal den være, så de skønne muffins ikke flyder ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Netop fordi chokolademuffins ikke skal hæve, ja så er de jo hurtige at bage, hvis du pludselig får gæster eller bare lyst til en god kage. Faktisk kan du bage dem på bare 25 minutter. Alt inklusive.
Et godt tip til bagning af muffins med kakao er, at komme en sjat appelsinsaft i dejen. Appelsinen passer perfekt sammen med chokoladen, men du skal ikke være bange for at kagerne kommer til at smage for meget af appelsin. For det sker ikke.
Men du får også lækre muffins uden appelsinsaften, så det er op til dig.
Muffins med rigtig chokolade
Du kan sagtens også lave chokolademuffins med chokolade, hvor kagerne så får en endnu stærkere smag af chokolade.
Her tilsætter du blot 50 gram hakket chokolade i opskriften. Altså chokoladestykker.
Du kan tage komme lidt mindre kakao i end de 50 gram, men jeg synes kagerne fint kan bære både kakao og chokolade på samme tid i denne mængde.
Flere opskrifter:
Chokolade muffins uden æg
Hvis du vil bage chokolademuffins uden æg er det også en nem mulighed.
Pil æggene ud af opskriften, og rør sukker og smør luftigt, hvorefter de øvrige ingredienser - minus æg - tilsættes. Kom lidt mere yoghurt i indtil du har en passende konsistens på dejen. Ikke for tynd og ikke for tyk.
Du skal også tilsætte en halv teskefuld mere bagepulver for at få kagerne luftige nok.
Uden mælk og smør
Hvis du lider af mælkeallergi og derfor ikke tåler laktosen i mælkeprodukterne, kan du lave chokolademuffins uden yoghurt/mælk og smør.
Yoghurt eller kan du erstatte med samme mængde vand eller kaffe, men smør erstattet med Becel, der er lavet af planteolier. På den måde undgår du nemt smør i dine muffins, og resultat er næsten lige så godt.
Så jo, du kan nem bage chokolademuffins uden smør og mælk eller yoghurt. Som du kender det fra en vegansk chokoladekage.
Chokolademuffins med banan
En anden populær variant er chokolademuffins med banan.
Her tilsætter du blot en stor og meget moden banan til opskriften. Mos bananen og vend den i dejen til sidst. Chokolade og banan passer bare perfekt sammen. Som du også kender fra de populære bananmuffins.
Med flydende midte
Her er en lidt mere eksklusiv opskrift på blødende chokolademuffins, der altid er et sikkert hit som dessert. Kunsten her er, at du ikke bager kagerne for længe, for så forsvinder den blødende effekt.
Her smelter du 200 gram smør ved lav varme. 200 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på cirka 60 hakkes groft, og smeltes derefter i smørret. Tag gryden af varmen. 150 gram hvedemel sigtes ned i chokolademassen og røres rundt.
I en skål piskes fire æg luftige med 150 gram sukker, hvorefter det vendes i chokolademassen. Så er dejen til dine blødende chokolademuffins klar. Den fordeles nu i 12 muffinsforme, der sættes i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.
Her skal de bages 12-15 minutter, men den præcise bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Når jeg skriver det her, så er det fordi det er vigtigt, at du ikke overbager dem. De skal jo netop have en blødende indre.
Så mærk i dem med en pind at de ikke er gennembagte, og tag dem ud i tide. Omvendt skal de selvfølgelig heller ikke være for rå.
Server de blødende chokolademuffins med is, flødeskum og bær.
Muffins med chokolade og frosting
Du kan eventuelt pynte dine kakaomuffins med frosting, lidt kakaoglasur, kokos - eller hvad du nu har lyst til. Se eventuelt her hvordan du laver frosting til muffins.
Rør flormelis med lidt vand eller pasteuriseret æggehvide, som derefter straks smøres på de afkølede muffins. Drys med kokos eller krymmel og nyd de dejlige kager.
Typiske spørgsmål om chokolademuffins
Pisk ikke dejen sammen. Rør og vend den i stedet forsigtigt sammen - blot så den netop er samlet. Så får du de fyldige og lækre muffins, der nemt brækkes i gode mundfulde.
Brug yoghurt. Det gør kagerne endnu mere svampede og yoghurten er et godt modspil i den søde kage. Tippet med yoghurt fik jeg af en bager for nogle år siden, og det fungerer godt. Yoghurt kan erstattes med samme mængde mælk.
Bag ikke dine muffins for længe. Lav prik-testen, hvor du prikker dine muffins med en strikkepind eller lignende i midten for at mærke om de er gennembagt. Er de det, ja så skal de ud af ovnen. Overbagning giver tørre muffins!
Læg de afkølede muffins i en lufttæt beholder og opbevar dem ved stuetemperatur.
Chokolademuffins og andre muffins holder sig friske i 2-3 dage ved stuetemperatur.
Du kan sagtens fryse chokolademuffins og andre muffins ned. Holdbarheden på frost er op til 3 måneder.
I en enkelt chokolademuffin som i denne opskrift er der ca. 240 kalorier.
Normalt skal en muffinform fyldes ca. ⅔ dele op med dej, for så kan kagerne hæve smukt og fint - men uden at vælte ud over kanten. Så kan kagerne nemlig bære sig selv.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit Hansen
Ups - den kommentar jeg lige har sendt, er til mumse chokoladekage. Ikke chokolademuffins - undskyld😟
Birgit Hansen
Tak for opskriften på en super god kage!
Bagte den til barnebarnet, da han skulle have kage med. Alle kunne lide den og læreren sagde - din farfar er godt nok god til at bage😊
Har bagt den flere gange! Og er god hver gang.
Christina Heiselberg Henriksen
Konsistent god, ingen smag af kakao el appelsin 🥹 noget træls når jeg bagte 50 stk til gæster
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Tak for tilbagemelding - og det er underligt. De skal selvfølgelig ikke smage af appelsin - men gerne med en del kakosmag 🙂
Jeg ved ikke om dwt kan være din kakao, der har manglet lidt smag, for jeg synes da bestemt altid de smager som chokolademuffins skal smage.
Alt det bedste
Holger
Margit Faarup
I har nogle gode opskrifter på både mad og kager/desserter. Tak for dem.
MEN.....er det ikke muligt til de små måleenheder at bruge tak., spsk. osv i stedet for gram. De fleste inkl. jeg selv er nok ikke i besiddelse af en brevvægt 😀. På forhånd tak.
B.h.
Margit
Stine
Kan man bruge oære-banan youghurt? Eller skal det være neutral?
Anne A
Elskede smagen på dagen. De smagte fantastisk og var så floffie, det yoghurt gør virkelig forskellen. Men dagen efter var de ikke gode mere. Der var de alle faldet sammen og var modsætningen til dagen før, desværre.
Stine
Så er der købt ind til at lave disse lækre muffins... Men kan man lave dem dagen i forvejen? Eller skal de spises samme dag som de bages?
Holger Rørby Madsen
Hej Stine
Super - det bliver du glad for. Du kan sagtens lave dem dagen i forvejen, og hvis der endelig er nogen i overskud her (det er der meget sjældent), plejer jeg smide dem i fryseren 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hanne Gundelach
Hvis jeg bager dem dagen før, de skal bruges, hvordan skal jeg så opbevare dem, så de ikke bliver kedelige? Kh og tak😊
Sille
Mums 😜
Laila
Kan man erstatte smør med neutral olie?
Laila