• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Chokoladebrud

Chokoladebrud

chokoladebrud
Chokoladebrud er luftige boller med masser af chokolade, og de laves på en helt bestemt måde. Dejen hakkes nemlig godt igennem med æg chokolade, og derved får chokoladebollerne det særlige udseende. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. juli 2023 - Udgivet:  16. juli 2023

Del gerne:
327
SHARES
FacebookMessenger327PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
  2. Opskrift på chokoladebrud
  3. Chokoladebrud
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.

Chokoladebrud er chokoladebollens Rolls Royce. En luftig og lækker luksusudgave, der samtidig er rimelig nem at lave.

Det særlige ved chokoladebrud er, at du hakker dejen i stykker med en metalskraber, hvilket giver chokoladebollen det specielle udseende.

Jeg har her anvendt en mørkchokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer godt til.

Du kan selvfølgelig også bruge en lidt lysere chokolade til bollerne.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Chokoladeboller
  • Gulerodsbrud
  • Bamseboller
  • Bløde boller

Opskrift på chokoladebrud

Opskriften giver otte store chokoladebrud. De kan selvfølgelig også laves mindre, og så er bagetiden lidt kortere.

chokoladebrud

Chokoladebrud

Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Bedømmelse
4.9 fra 29 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g mælk - lunken
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 7 g salt
  • 50 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 80 g mørk chokolade
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lunken mælk kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud med en ske, og sæt derefter skålen fast på røremaskinen. Anvend dejkrog..
  • Hvedemel vejes af sammen med sukker og salt.
  • Blødt smør vejes af. Tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres i mikroovn.
  • Ælt gradvist melblanding og smør ind i dejen, og ælt dejen 10 minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen ud på bordet, træk den lidt aflang og fold sammen. Lægges i en skål beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter dejen hæver i 45 minutter.
  • Dejen tages op og lægges på køkkenbordet. Den skal ikke æltes yderligere. Lav en fordybning i dejen, og kom to æg i.
  • Hak den mørke chokolade groft, og kom også den i.
  • Fold nu dejen ind over sig selv som en pakke, og jo, æggene løber ud, men det gør ikke noget.
  • Med en metalskraber samles dejen nu sammen og hakkes godt fra hinanden. Så hak og saml indtil dejen er godt hakket igennem. Saml dejen let igen med metalskraberen, og han den derefter ud i otte lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
  • Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad dine chokoladebrud efterhæve i cirka 45 minutter. Den dybe bradepande fjernes inden bagning.
  • Chokoladebrud bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
366
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
59
mg
20
%
Natrium
 
413
mg
18
%
Kalium
 
227
mg
6
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
280
IU
6
%
Vitamin C
 
0.004
mg
0
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte chokoladebrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til at spise.

Du kan sagtens fryse dem ned, og tage op efterhånden som de skal bruges.

Optøs enten ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth Hansen

    februar 07, 2024 at 5:28 pm

    Kan jeg lave chokoladebruddene som en koldhævet dej og så bare hakke æg og chokolade i om morgenen når de skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 6:37 pm

      Hej Lisbeth
      Ja, det bør du sagtens kunne. Blot anvendes lidt mindre gær. God bagelyst.
      Alt et bedste
      Holger

      Svar
  2. Joan Andreassen

    juli 16, 2023 at 7:40 am

    Hej🙂
    Er der et særligt formål med, at komme æggene i og hakke løs i dejen?
    Bare til undren🤩🤩

    Svar
  3. Pia

    oktober 25, 2021 at 9:49 pm

    Det er lidt generende at stort set alle bageopskrifter laves på røremaskine…. Er det slet ikke muligt at bage uden? 🙄😂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 26, 2021 at 8:05 am

      Hej Pia
      Jo da - alle deje kan sagtens æltes i hånden. Men jeg synes det er nemmere med en røremaskine 🙂
      Men du kan altså sagtens lave dem uden en røremaskine, og det gælder også disse chokjoladebrud.
      Det giver i øvrigt også nogle gode armkræfter 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Danni Coelet

      juni 21, 2023 at 6:07 pm

      Man kan også købe en røre/køkken maskine, eller ønske sig én i gave, de er ikke så vanvittig dyre og man har glæde af den rigtig mange gange, og i mange år, jeg elsker min og kan kun anbefale dig at anskaffe dig én også.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required