Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Chokoladebrud

Chokoladebrud (luftige boller med chokolade)

chokoladebrud
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
354
SHARES
FacebookMessenger354PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokoladebrud
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på chokoladebrud
  • Noter
  • Kommentarer

Chokoladebrud

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g mælk lunken
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 7 g salt
  • 50 g smør blødt
  • 2 æg
  • 80 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Lunken mælk kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud med en ske, og sæt derefter skålen fast på røremaskinen. Anvend dejkrog..
  2. Hvedemel vejes af sammen med sukker og salt.
  3. Blødt smør vejes af. Tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres i mikroovn.
  4. Ælt gradvist melblanding og smør ind i dejen, og ælt dejen 10 minutter ved middel hastighed.
  5. Tag dejen ud på bordet, træk den lidt aflang og fold sammen. Lægges i en skål beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter dejen hæver i 45 minutter.
  6. Dejen tages op og lægges på køkkenbordet. Den skal ikke æltes yderligere. Lav en fordybning i dejen, og kom to æg i.
  7. Hak den mørke chokolade groft, og kom også den i.
  8. Fold nu dejen ind over sig selv som en pakke, og jo, æggene løber ud, men det gør ikke noget.
  9. Med en metalskraber samles dejen nu sammen og hakkes godt fra hinanden. Så hak og saml indtil dejen er godt hakket igennem. Saml dejen let igen med metalskraberen, og han den derefter ud i otte lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
  10. Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad dine chokoladebrud efterhæve i cirka 45 minutter. Den dybe bradepande fjernes inden bagning.
  11. Chokoladebrud bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier366kcalKulhydrater54gProtein10gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol59mgNatrium413mgKalium227mgKostfibre3gSukker8gVitamin A280IUVitamin C0.004mgCalcium70mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokoladebrud

Chokoladebrud er chokoladebollens Rolls Royce. En luftig og lækker luksusudgave, der samtidig er rimelig nem at lave.

Det særlige ved chokoladebrud er, at du hakker dejen i stykker med en metalskraber, hvilket giver chokoladebollen det specielle udseende.

Jeg har her anvendt en mørkchokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer godt til. Du kan selvfølgelig også bruge en lidt lysere chokolade til bollerne.

Opskriften giver otte store chokoladebrud. De kan selvfølgelig også laves mindre, og så er bagetiden lidt kortere.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Chokoladeboller
  • Gulerodsbrud
  • Bamseboller
  • Bløde boller

Noter

De færdigbagte chokoladebrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til at spise.

Du kan sagtens fryse dem ned, og tage op efterhånden som de skal bruges.

Optøs enten ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne skriver

    september 28, 2025 at 8:12 am

    Kunne der fx også kommes rosiner og sukat i så det blev kløbenboller?

    Svar
  2. Lisbeth Hansen skriver

    februar 07, 2024 at 5:28 pm

    Kan jeg lave chokoladebruddene som en koldhævet dej og så bare hakke æg og chokolade i om morgenen når de skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2024 at 6:37 pm

      Hej Lisbeth
      Ja, det bør du sagtens kunne. Blot anvendes lidt mindre gær. God bagelyst.
      Alt et bedste
      Holger

      Svar
  3. Joan Andreassen skriver

    juli 16, 2023 at 7:40 am

    Hej🙂
    Er der et særligt formål med, at komme æggene i og hakke løs i dejen?
    Bare til undren🤩🤩

    Svar
  4. Pia skriver

    oktober 25, 2021 at 9:49 pm

    Det er lidt generende at stort set alle bageopskrifter laves på røremaskine…. Er det slet ikke muligt at bage uden? 🙄😂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 26, 2021 at 8:05 am

      Hej Pia
      Jo da - alle deje kan sagtens æltes i hånden. Men jeg synes det er nemmere med en røremaskine 🙂
      Men du kan altså sagtens lave dem uden en røremaskine, og det gælder også disse chokjoladebrud.
      Det giver i øvrigt også nogle gode armkræfter 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Danni Coelet skriver

      juni 21, 2023 at 6:07 pm

      Man kan også købe en røre/køkken maskine, eller ønske sig én i gave, de er ikke så vanvittig dyre og man har glæde af den rigtig mange gange, og i mange år, jeg elsker min og kan kun anbefale dig at anskaffe dig én også.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required