Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Squashkage

Squashkage (nem, lækker og simpel kage med squash)

Billede af squashkage.
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Squashkage - nem opskrift
  • Opskrift på squashkage
  • Billeder
  • Tips
  • Med flødeostecreme
  • FAQ
  • Kommentarer

Squashkage - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få den bedste opskrift på squashkage i springform eller bradepande. En lækker og svampet kage med squash, der er meget simpel og nem at bage.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 æg
  • 200 g brun farin
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mælk
  • 50 g solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
  • 300 g squash groftrevet

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
  2. Til hjemmebagt squashkage starter du med at komme æg og brun farin i en skål, og derefter piskes æggemassen luftig. Brug gerne en elpisker. Massen starter med at være mørkebrun, men den bliver lysere jo mere du pisker. Piskes mindst to minutter, så den bliver næsten lysebrun.
  3. Vej hvedemel af i en anden skål, og vend melet sammen med kanel og bagepulver.
  4. Kom det ned til æggemassen sammen med mælk og solsikkeolie.
  5. Med en dejskraber røres dejen nu sammen, så der ikke er flere lommer af mel tilbage i den. Du skal ikke piske den, men blot bruge en dejskraber.
  6. Squash rives groft og vendes i dejen til sidst.
  7. Find en springform med en diameter på ca. 22 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden af den. Smør siderne på formen. Fjern overskydende bagepapir udenfor springformen.
  8. Fprdel dejen i springformen.
  9. Bag squashkagen i en forvarmet ovn ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. bagetiden kan variere afhængig af din ovn. Bages på næstnederste rille.
  10. Stik i den med en kødnål for at tjekke at den er færdig. Der må ikke hænge dej fast. Giv eventuelt kagen nogle få minutter mere i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier289kcalKulhydrater48gProtein6gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gKolesterol62mgNatrium303mgKalium163mgKostfibre1gSukker26gVitamin A176IUVitamin C7mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på squashkage

Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre foretrækker smør. Her er det min opskrift, hvor jeg altid bruger smagsneutral olie, og i det hele taget er fremgangsmåden nem og simpel.

Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker kagen med ostecreme - andre vil have kagen som den er. Den kan også pyntes med glasur og lidt hakkede valnødder.

Kagen, der er både nem og svampet, bages i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og der er nok til 8 personer. Kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Squashmuffins (nemme muffins med squash)
  • Gulerodskage (nem og lækker opskrift på kage med gulerødder)
  • Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)
  • Banankage (nem opskrift på kage med banan)
  • Rabarberkage (nem og lækker opskrift på kage med rabarber)
  • Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af squashkage:

den revne squash vendes sammen med dejen
bagepapir sættes i klemme i bunden af springformen
squashkagen bages på næstnederste rille

Tips

Lad den bagte squashkage køle lidt af inden udskæring.

Med flødeostecreme

Du kan som sagt nemt pynte den med et lag flødeostecreme. Her piskes 100 gram blødt smør sammen med 150 gram flormelis og lidt reven citronskal.

Pisk indtil det let og luftigt, og det tager nogle minutter med en elpisker. Pisk derefter hurtigt 200 gram flødeost i. Nu har du en lækker flødeostecreme eller frosting, der nemt fordeles på den afkølede kage. Velbekomme.

FAQ

Hvor længe holder en squashkage?

Squashkagen har en rigtig fin holdbarhed, hvor den sagtens kan holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur.

Kan man bage squashkage dagen før?

Det kan du sagtens, da den har en rigtig god holdbarhed. Og den har kun godt af at sætte sig et døgns tid inden servering.

Kan man fryse squashkage?

Squashkagen er fryseegnet, så det kan du sagtens. Tø gerne kagen op ved stuetemperatur.

Hvor mange kalorier er der i squashkage?

Kalorieindholdet i en squashkage afhænger selvfølgelig af opskriften, men du skal forvente at der er 250-300 kalorier i et pænt stykke af kagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sidse Nielsen skriver

    september 11, 2024 at 1:15 pm

    Kan man bruge æbler ❓

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required