Squashkage - nem opskrift
Ingredienser
- 3 æg
- 200 g brun farin
- 225 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 50 g mælk
- 50 g solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
- 300 g squash groftrevet
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
- Til hjemmebagt squashkage starter du med at komme æg og brun farin i en skål, og derefter piskes æggemassen luftig. Brug gerne en elpisker. Massen starter med at være mørkebrun, men den bliver lysere jo mere du pisker. Piskes mindst to minutter, så den bliver næsten lysebrun.
- Vej hvedemel af i en anden skål, og vend melet sammen med kanel og bagepulver.
- Kom det ned til æggemassen sammen med mælk og solsikkeolie.
- Med en dejskraber røres dejen nu sammen, så der ikke er flere lommer af mel tilbage i den. Du skal ikke piske den, men blot bruge en dejskraber.
- Squash rives groft og vendes i dejen til sidst.
- Find en springform med en diameter på ca. 22 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden af den. Smør siderne på formen. Fjern overskydende bagepapir udenfor springformen.
- Fprdel dejen i springformen.
- Bag squashkagen i en forvarmet ovn ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. bagetiden kan variere afhængig af din ovn. Bages på næstnederste rille.
- Stik i den med en kødnål for at tjekke at den er færdig. Der må ikke hænge dej fast. Giv eventuelt kagen nogle få minutter mere i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på squashkage
Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre foretrækker smør. Her er det min opskrift, hvor jeg altid bruger smagsneutral olie, og i det hele taget er fremgangsmåden nem og simpel.
Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker kagen med ostecreme - andre vil have kagen som den er. Den kan også pyntes med glasur og lidt hakkede valnødder.
Kagen, der er både nem og svampet, bages i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og der er nok til 8 personer. Kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande.
Flere inspirerende opskrifter:
- Squashmuffins (nemme muffins med squash)
- Gulerodskage (nem og lækker opskrift på kage med gulerødder)
- Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)
- Banankage (nem opskrift på kage med banan)
- Rabarberkage (nem og lækker opskrift på kage med rabarber)
- Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)
Billeder
Her er nogle billeder fra min bagning af squashkage:
Tips
Lad den bagte squashkage køle lidt af inden udskæring.
Med flødeostecreme
Du kan som sagt nemt pynte den med et lag flødeostecreme. Her piskes 100 gram blødt smør sammen med 150 gram flormelis og lidt reven citronskal.
Pisk indtil det let og luftigt, og det tager nogle minutter med en elpisker. Pisk derefter hurtigt 200 gram flødeost i. Nu har du en lækker flødeostecreme eller frosting, der nemt fordeles på den afkølede kage. Velbekomme.
FAQ
Squashkagen har en rigtig fin holdbarhed, hvor den sagtens kan holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur.
Det kan du sagtens, da den har en rigtig god holdbarhed. Og den har kun godt af at sætte sig et døgns tid inden servering.
Squashkagen er fryseegnet, så det kan du sagtens. Tø gerne kagen op ved stuetemperatur.
Kalorieindholdet i en squashkage afhænger selvfølgelig af opskriften, men du skal forvente at der er 250-300 kalorier i et pænt stykke af kagen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Sidse Nielsen skriver
Kan man bruge æbler ❓