Indhold
Chokolade småkager
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 20 g havregryn
- 50 g sukker
- 7 g bagepulver (ca. 1 tsk. med top)
- 10 g vaniljesukker (ca. 1 tsk. med top)
- 100 g smør (koldt)
- 60 g mørk chokolade (hakket)
- 50 g mælk
Fremgangsmåde
- Til chokolade småkager starter du med at veje 125 g hvedemel i en skål sammen med 20 g havregryn, 50 g sukker, 7 g bagepulver og 10 g vaniljesukker.
- 100 g smør (køleskabskoldt) skæres i mindre tern og smuldres ud i dejen.
- Hak 60 g mørk chokolade groft og kom det ved.
- Saml småkagedejen med 50 g mælk. Brug en spiseske til det.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt 24 teskefulde dej på bagepladen, men hold lidt afstand. Dyp evt. skeen i vand, så dejen ikke klistrer. Pres en spiseske ned på hver småkage, igen er det en fordel at dyppe skeen i vand.
- Bag chokoladesmåkagerne i ca. 12 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Opskrift på chokolade småkager
Så er der nemme chokolade småkager, der passer perfekt til en god kop kaffe og andre skønne lejligheder.
Småkagerne er hurtige at bage, og så er de lette i konsistensen. De er selvfølgelig bagt med smør og mørk chokolade, men derudover har tilsat lidt havregryn, og her kan du selv vælge mellem de grovvalsede og finvalsede.
Brug en god teskefuld dej til hver, og så får du ca 24 småkager ud af opskriften. Se også min populære opskrift på de klassiske chokolade cookies, der er en anden stor småkage.
Se flere opskrifter:
Tips
Lad de bagte chokolade småkager løke af på en rist, hvor de bliver sprøde.
Kan opbevares i en lufttæt beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Jesper skriver
Rigtig gode chokolade småkager. De smager rigtig godt og er utroligt nemme at lave. Jeg måtte dog give dem noget længere tid i min ovn før de blev færdige. Normalt er jeg ikke så glad for havregrynssmåkager men disse er gode. Skal helt sikkert bage dem igen.
Hans-Erik Funch skriver
Jeg havde bagt for kort tid. De er rigtig gode
Hans-Erik Funch Andersen skriver
Ikke noget for mig. Smagte af intet og var bløde
Vibeke Niclasen skriver
Mine småkager blev ikke sprøde 🤨
Lise skriver
Hvor er de lækre dem må jeg prøve mvh Lise
Tine Larsen skriver
7 gram bagepulver???? En teske eller??
Laila skriver
Super lækker småkage
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg håber du vil kunne lide småkagerne. Skriv gerne hvad du synes om den.