Her får du min opskrift på lækre chokokokos småkager, der nemt bages med mørk chokolade og kokos. Perfekte til en kop kaffe eller te.
Chokokokos småkager er skønne kager, der laves med en god, mørk chokolade og kokosmel.
Kagerne er nemme at bage, og så har altid en velsmagende småkage til en kop kaffe eller te.
Du får ca. 40 småkager ud af denne opskrift.
Opskrift på chokokokos småkager
Chokokokos småkager
Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 125 gram smør - blødt
- 50 gram kokosmel
- 75 gram flormelis
- 1 æg
- 80 gram mørk chokolade - grofthakket
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en skål sammen med blødt smør, kokosmel, flormelis og et æg.
- Hak mørk chokolade groft og kom den i skålen.
- Vend dejen sammen med en grydeske, og den ser meget tør ud i starten, men langsomt samles den.
- Tag dejen ud på bordet og ælt den hurtigt helt sammen. Drys evt. en smule mere mel på bordet.
- Del dejen i to lige store stykker, der hver rulles til en aflang pølse på ca. 20 centimeter. Rulles ind ind i madpakkepapir, og lægges i fryseren i ca. 30 minutter. Eller i køleskabet i nogle timer - eller til næste dag.
- Forvarm din ovn til 200 °C alm. over- og undervarme, og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skær en rulle den i ca. 1 centimeters tykkelse, og læg skiverne på bagepladen. Hold en smule afstand, da dine chokokokos småkager flyder en smule ud under bagningen.
- Bag de lækre småkager med chokolade og kokos i ca. 10 minutter på midterste rille. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer, men småkagerne skal være gyldne i kanten. Bag en plade ad gangen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte chokokokos småkager køles af, hvorefter de kan opbevares i en lufttæt beholder.
Småkagerne kan i øvrigt også bages med mælkechokolade eller en hvid chokolade.
Lotte
Hej
Mangler der ikke bagepulver i chokolade/kokos småkager?
Bh
Lotte Larsen