Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Chimichurri (nem og krydret sauce til kød og kylling)

Chimichurri (nem og krydret sauce til kød og kylling)

chimichurri
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMS
Indhold
  • Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.
  • Opskrift på chimichurri
  • Chimichurri
  • Servering
  • Kylling med chimichurri
  • Kommentarer

Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.

Chimichurri er kort fortalt en sydamerikansk udgave af pesto, men alligevel er der forskel. Hvor pestoen nærmest er rund i smagen, er en chimichurri mere syrlig og stærk, blandt andet på grund af chili, hvidløg og eddike.

Det er en grøn sauce, der ikke tilberedes, men blot røres sammen.

Den stammer oprindeligt fra Argentina og Uruguay, hvor den bruges flittigt i køkkenerne. Den har en pikant og syrlig smag, og derfor egner den sig perfekt til stegt kød.

Du kan i øvrigt også lave en rød udgave af saucen, og her tilsættes lidt finthakkede tomater og peberfrugt. Plus den røde chili.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Bøffer med chimichurri
  • Harissa
  • Gremolata

Opskrift på chimichurri

Chimichurri

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Argentinsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk oregano tørret
  • 1 lille rød chili
  • 1 spsk sherryeddike
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom olivenolie op i en lille skål.
  2. Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes helt fint og kommes ved olien.
  3. Bredbladet persille skylles grundigt og hakkes fint. Kommes ved sammen med en teskefuld tørret oregano.
  4. Den røde chili snittes helt fint, og mængden af chili afhænger selvfølgelig af hvor spicy du ønsker din chimichurri skal være. Men jeg synes det passer fint med en lille rød chili til denne portion.
  5. Til sidst tilsættes lidt sherryeddike (eller anden eddike), og der smages til med salt. Eventuelt også med lidt mere eddike.

Næringsindhold

Kalorier236kcalKulhydrater3gProtein1gFedt25gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gNatrium4mgKalium80mgKostfibre1gSukker1gVitamin A200IUVitamin C19mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den lækre chimichurri serveres i en skål, hvor man tager den mængde man synes.

chimichurri på kylling
Lækker og nem kylling med chimichurri, der lægges på kyllingestykkerne til sidst. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kylling med chimichurri

En af mine favoritter er kylling med den grønne sauce.

Her parteres en kylling i over- og underlår, brystkødet halveres og vingerne skal også med. Ialt 10 stykker kød.

Læg dem i et ildfast fad, og dryp med en god mængde olie. Krydr med salt og peber. Steges i ovnen ved 200 grad ervarmluft i cirka 40 minutter.

Derefter lægges chimichurri på kyllingestykkerne, og fadet kommer tilbage i ovnen, hvor det får fem minutter mere.

Det giver altså en perfekt kylling med masser af smag, og retten er meget nem at lave.

Jeg bruger den generelt til alt fra en god roastbeef til stegt kylling. Det sidste får du opskriften på længere nede. Men prøv også at servere den til en grillet T-bone.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required