• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Chimichurri : Nem og krydret sauce til kød og kylling

Chimichurri : Nem og krydret sauce til kød og kylling

chimichurri
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 5. maj 2019

Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.

Chimichurri er kort fortalt en sydamerikansk udgave af pesto, men alligevel er der forskel. Hvor pestoen nærmest er rund i smagen, er en chimichurri mere syrlig og stærk, blandt andet på grund af chili, hvidløg og eddike.

Det er en grøn sauce, der ikke tilberedes, men blot røres sammen.

Den stammer oprindeligt fra Argentina og Uruguay, hvor den bruges flittigt i køkkenerne. Den har en pikant og syrlig smag, og derfor egner den sig perfekt til stegt kød.

Du kan i øvrigt også lave en rød udgave af saucen, og her tilsættes lidt finthakkede tomater og peberfrugt. Plus den røde chili.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Bøffer med chimichurri
  • Harissa
  • Gremolata

Opskrift på chimichurri

chimichurri
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chimichurri

5 fra 1 stemme
Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Argentinsk
Kalorier: 236
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 lille rød chili
  • 1 spsk sherryeddike
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom olivenolie op i en lille skål.
  2. Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes helt fint og kommes ved olien.
  3. Bredbladet persille skylles grundigt og hakkes fint. Kommes ved sammen med en teskefuld tørret oregano.
  4. Den røde chili snittes helt fint, og mængden af chili afhænger selvfølgelig af hvor spicy du ønsker din chimichurri skal være. Men jeg synes det passer fint med en lille rød chili til denne portion.
  5. Til sidst tilsættes lidt sherryeddike (eller anden eddike), og der smages til med salt. Eventuelt også med lidt mere eddike.

Næringsindhold

Kalorier: 236kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 25gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gNatrium: 4mgKalium: 80mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 200IUVitamin C: 19mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den lækre chimichurri serveres i en skål, hvor man tager den mængde man synes.

chimichurri på kylling
Lækker og nem kylling med chimichurri, der lægges på kyllingestykkerne til sidst. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kylling med chimichurri

En af mine favoritter er kylling med den grønne sauce.

Her parteres en kylling i over- og underlår, brystkødet halveres og vingerne skal også med. Ialt 10 stykker kød.

Læg dem i et ildfast fad, og dryp med en god mængde olie. Krydr med salt og peber. Steges i ovnen ved 200 grad ervarmluft i cirka 40 minutter.

Derefter lægges chimichurri på kyllingestykkerne, og fadet kommer tilbage i ovnen, hvor det får fem minutter mere.

Det giver altså en perfekt kylling med masser af smag, og retten er meget nem at lave.

Jeg bruger den generelt til alt fra en god roastbeef til stegt kylling. Det sidste får du opskriften på længere nede. Men prøv også at servere den til en grillet T-bone.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required