Min opskrift på chimichurri, der er en grøn sauce til stegt kød. Den krydrede sauce stammer fra Sydamerika, og bruges til alt fra roastbeef til kylling.
Chimichurri er kort fortalt en sydamerikansk udgave af pesto, men alligevel er der forskel. Hvor pestoen nærmest er rund i smagen, er en chimichurri mere syrlig og stærk, blandt andet på grund af chili, hvidløg og eddike.
Det er en grøn sauce, der ikke tilberedes, men blot røres sammen.
Den stammer oprindeligt fra Argentina og Uruguay, hvor den bruges flittigt i køkkenerne. Den har en pikant og syrlig smag, og derfor egner den sig perfekt til stegt kød.
Du kan i øvrigt også lave en rød udgave af saucen, og her tilsættes lidt finthakkede tomater og peberfrugt. Plus den røde chili.
Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på chimichurri
Chimichurri
Ingredienser
- 1 dl olivenolie
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 lille rød chili
- 1 spsk sherryeddike
- salt
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie op i en lille skål.
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes helt fint og kommes ved olien.
- Bredbladet persille skylles grundigt og hakkes fint. Kommes ved sammen med en teskefuld tørret oregano.
- Den røde chili snittes helt fint, og mængden af chili afhænger selvfølgelig af hvor spicy du ønsker din chimichurri skal være. Men jeg synes det passer fint med en lille rød chili til denne portion.
- Til sidst tilsættes lidt sherryeddike (eller anden eddike), og der smages til med salt. Eventuelt også med lidt mere eddike.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den lækre chimichurri serveres i en skål, hvor man tager den mængde man synes.
Kylling med chimichurri
En af mine favoritter er kylling med den grønne sauce.
Her parteres en kylling i over- og underlår, brystkødet halveres og vingerne skal også med. Ialt 10 stykker kød.
Læg dem i et ildfast fad, og dryp med en god mængde olie. Krydr med salt og peber. Steges i ovnen ved 200 grad ervarmluft i cirka 40 minutter.
Derefter lægges chimichurri på kyllingestykkerne, og fadet kommer tilbage i ovnen, hvor det får fem minutter mere.
Det giver altså en perfekt kylling med masser af smag, og retten er meget nem at lave.
Jeg bruger den generelt til alt fra en god roastbeef til stegt kylling. Det sidste får du opskriften på længere nede. Men prøv også at servere den til en grillet T-bone.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: