• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Cheesecake - opskrift på lækker cheesecake med jordbær

Cheesecake - opskrift på lækker cheesecake med jordbær

cheesecake
Manhattan-style strawberry cheesecake er en lækker opskrift på den populære ostekage med jordbær. Foto: iStock.com/beats3.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  9. juni 2020

Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund. Manhatten-style strawberry cheesecake er en klassiker fra Newyorker By Heart, og her følger opskriften på den lækre jordbær ostekage.
  2. Cheesecake med jordbær
  3. Opskrift på cheesecake
  4. Cheesecake
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
Gå til opskrift

Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund. Manhatten-style strawberry cheesecake er en klassiker fra Newyorker By Heart, og her følger opskriften på den lækre jordbær ostekage.

Kiksebunden i denne cheesecake er super lækker, og jeg kan godt lidt at den har lidt grove stykker af mandel, så der er lidt at tygge på.

Den hakkede hvide chokolade giver den en meget delikat smag.

Der kan selvfølgelig leges med ostecremen, og den kan eks. tilsættes lidt fintrevet appelsinskal, citronskal eller limeskal.

Se også: Nem ostekage med hindbær

Cheesecake med jordbær

Jeg tror også at den vil gøre sig godt med friske, skivede jordbær i sæsonen for nye, danske jordbær.

Men en ting er sikkert: Prøv den hvis du er til cheesecake med jordbær, for den smager rigtig, rigtig godt.

Opskriften på Manhattan-style strawberry cheesecake (jordbær-ostekage) passer til en springform, hvilket svarer til 6-10 personer.

Opskrift på cheesecake

cheesecake

Cheesecake

Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund.
Bedømmelse
4.7 fra 21 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 6 timer timer 45 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 200 g digestive kiks - let knuste
  • 75 g hvid chokolade - hakket
  • 75 g mandler - med skal
  • 100 g smør - smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone - se tips længere nede
  • 4½ dl creme fraiche - 38%
  • 145 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 stang vanilje - af god kvalitet

Jordbærsauce

  • 250 g jordbær
  • ¼ dl vand
  • 75-100 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • Lidt citronsaft
  • 1 spsk maizena
  • 1 spsk vand - varmt

Fremgangsmåde

  • Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
  • Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen.
  • Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilje ned i en blender og kør til det er en glat masse.
  • Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
  • Tag bunden til din cheesecake ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
  • Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilje.
  • Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
  • Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
  • Jordbærsauce: Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
  • Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
  • Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
280
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

I stedet for mascarpone kan der bruges flødeost naturel til denne cheesecake (men IKKE light!).

Prøv også andre cheesecake opskrifter:

  • Risalamande cheesecake
  • Basque cheesecake
  • Jordbærmousse kage
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Voigt

    oktober 13, 2023 at 8:02 am

    På billedet ser det ud, som om jordbærlaget er lavet som gelé med husblas. Jeg tror ikke, jeg kan få jordbærgrød, jævnet med maizena, til at se sådan ud. Er her nogen, der har erfaring? Jeg har lavet kagen et par gange før, for nogle år siden (den var forrygende! 👍), men kan ikke huske, om jeg lavede grød eller eller ‘snød’ og lavede gelé.

    Svar
  2. Anni Hansen

    august 11, 2022 at 7:52 pm

    Hvordan er de hvide hjerter på geléen blevet lavet ?

    Svar
  3. Joan

    april 08, 2022 at 12:57 pm

    Tænker lidt, det billede der er over opskriften, det er da ikke Birthe’s. Som jeg husker Birthe’s jordbær lag, det var sådan mere en grøn og ikke som billede her på siden, som er mere gelé. Eller husker jeg bare total forkert.

    Svar
  4. Mulle

    februar 12, 2021 at 6:00 pm

    Hvilken størrelse springform har du brugt?
    Jeg har en på 20 cm, og en på 25 cm i diameter, og der er jo rigtig stor forskel.

    Svar
    • Charlotte Elisabeth Gudmand

      december 16, 2022 at 12:12 pm

      Jeg har samme problem

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required