• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Supper › Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

champignonsuppe
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 9. oktober 2015

Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.

Champignonsuppe er en klassisk og cremet suppe med champignon, og suppen er nem at lave.

I denne opskrift er der suppe nok til fire personer som en lækker og velsmagende forret, hvor der blot serveres lidt brød til.

Hvis du ønsker at lave din champignonsuppe på forhånd, tilbereder du suppen helt frem til punktet, hvor du kommer fløden i.

Lige inden gæsterne kommer kan du komme fløden i, og derefter blot varme din champignonsuppe igennem.

Pyntes derefter med ristede skiver af champignon og lidt timian eller andre krydderurter.

Har du ikke hønsebouillon hjemme i skabet, ja så kan du også bruge en grøntsagsbouillon. Kan du skaffe en svampebouillon er det endnu bedre.

Se også de populære opskrifter på:

  • Champignontærte til frokost eller aftensmad
  • Svampeflødesauce med æble
  • Må man spise rå champignon?

Opskrift på nem champignonsuppe

champignonsuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Champignonsuppe

4.80 fra 5 stemmer
Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 280
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 500 g champignon - rengjorte, skåret i skiver
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 l hønsebouillon - evt. 1 liter vand og 2 bouillonterninger
  • 2 dl piskefløde
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at rengøre dine champignon. Skær roden af, og børst eventuelle jordrester af svampene. Brug ikke vand, det vil sige at du ikke må skylle dem under vandhanen. Ikke overraskende vil svampene (!) opsuge noget af vandet, og det ønsker vi ikke her. Skær så dine champignon i tynde skiver.
  2. Sæt nu en gryde over ved ikke for kraftig varme (4-5 på en skala fra 1-9), og smelt en god klat smør. Svits så de finthakkede løg, det tager 8-10 minutter, da vi skal have løgene helt klare.
  3. Hold en lille håndfuld champignon i skiver tilbage (dem skal vi bruge som pynt i den færdige suppe), men kom resten i gryden sammen med lidt citronsaft. Nu skal de også stå og simre cirka 15 minutter. Det giver en god og fyldig smag i champignonsuppen.
  4. Drys så hvedemel i gryden (det skal jævne suppen), og hæld derefter gradvist 1,2 liter hønsebouillon i. Røres ud. Lad det koge op og koge i 5 minutter - smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt mere mere citronsaft.
  5. Hæld fløden i og varm igennem. Konsistensen kan justeres med mere bouillon eller fløde, men en. lækker suppe med champignon må gerne være lidt tyk i konsistensen. Den skal være cremet og fyldig.
  6. Den sidste del af champignonskiverne ristes af på en varm pande, eventuelt i lidt smør. De er til pynt.
  7. Hæld gerne din champignonsuppe forsigtigt op i skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt timian og ristede champignonskiver.

Næringsindhold

Kalorier: 280kcalKulhydrater: 18gProtein: 7gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 64mgNatrium: 966mgKalium: 546mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 829IUVitamin C: 20mgCalcium: 55mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Sådan en cremet champignonsuppe serveres straks, og du kan blot nyde den sammen med et godt stykke brød.

Eventuelt mit hjemmelavede grydebrød, der er meget nemt at bage.

Hvad er champignonsuppe?

Champignonsuppe er en suppe baseret på friske eller konserverede champignoner, ofte tilsat fløde, løg, bouillon og krydderier. Den kan være blendet og cremet, eller serveret med skiver af svampe i en mere rustik version.

Champignoner er fedtfattige, rige på B-vitaminer, kalium og antioxidanter – men suppens næringsindhold afhænger meget af, hvor meget fløde man bruger.

Variationer

  • Vegansk: Brug plantebaseret smør og fløde (eks. havrefløde)
  • Med kød: Tilsæt bacon eller kylling for mere fylde
  • Topping: Sprød brødcrouton, frisk persille, parmesan eller trøffelolie
  • Blendet eller chunky: Blend suppen for en silkeblød konsistens eller behold svampestykkerne for mere bid

Værd at vide om retten

  • Champignonsuppe er en populær comfort food og serveres ofte i efteråret og vinteren
  • Den findes i mange køkkener – eks. fransk, amerikansk og nordisk
  • I USA bruges "cream of mushroom soup" ofte som ingrediens i gryderetter
  • Hjemmelavet champignonsuppe har langt bedre smag og mindre salt end færdiglavet
  • Svampenes umamismag gør suppen ekstra tilfredsstillende – selv uden kød.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Marie Frederiksen

    august 27, 2025 at 7:02 am

    Er brune champignon bedst til suppe?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 27, 2025 at 9:38 am

      Hej Inger Marie
      Nej, du kan bruge begge slags champignon. De hvide er lidt mere blide i smagen, mens de brune smager lidt henad nødder. Konsistensen er også en smule anderledes, hvor de hvide er en smule mere bløde. Men ikke den store forskel, så begge kan anvendes 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Heidi

    maj 31, 2022 at 4:27 am

    Først tak for alle dine dejlige opskrifter 👍🏻
    Hvis jeg skal lave crem og mushroom til mine slowcooker opskrifter, hvad skal jeg så ændre i denne?
    Håber du kan hjælpe, for det er jo ikke noget man kan købe i DK på dåse som i USA..

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med kartoffel porre suppe
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required