• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

champignonsuppe
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  9. oktober 2015

Indhold

  1. Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
  2. Opskrift på nem champignonsuppe
  3. Champignonsuppe
  4. Note
  5. Hvad er champignonsuppe?
  6. Variationer
  7. Værd at vide om retten

Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.

Champignonsuppe er en klassisk og cremet suppe med champignon, og suppen er nem at lave.

I denne opskrift er der suppe nok til fire personer som en lækker og velsmagende forret, hvor der blot serveres lidt brød til.

Hvis du ønsker at lave din champignonsuppe på forhånd, tilbereder du suppen helt frem til punktet, hvor du kommer fløden i.

Lige inden gæsterne kommer kan du komme fløden i, og derefter blot varme din champignonsuppe igennem.

Pyntes derefter med ristede skiver af champignon og lidt timian eller andre krydderurter.

Har du ikke hønsebouillon hjemme i skabet, ja så kan du også bruge en grøntsagsbouillon. Kan du skaffe en svampebouillon er det endnu bedre.

Se også de populære opskrifter på:

  • Champignontærte til frokost eller aftensmad
  • Svampeflødesauce med æble
  • Må man spise rå champignon?

Opskrift på nem champignonsuppe

champignonsuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Champignonsuppe

4.80 fra 5 stemmer
Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 280
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 500 g champignon - rengjorte, skåret i skiver
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 l hønsebouillon - evt. 1 liter vand og 2 bouillonterninger
  • 2 dl piskefløde
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at rengøre dine champignon. Skær roden af, og børst eventuelle jordrester af svampene. Brug ikke vand, det vil sige at du ikke må skylle dem under vandhanen. Ikke overraskende vil svampene (!) opsuge noget af vandet, og det ønsker vi ikke her. Skær så dine champignon i tynde skiver.
  2. Sæt nu en gryde over ved ikke for kraftig varme (4-5 på en skala fra 1-9), og smelt en god klat smør. Svits så de finthakkede løg, det tager 8-10 minutter, da vi skal have løgene helt klare.
  3. Hold en lille håndfuld champignon i skiver tilbage (dem skal vi bruge som pynt i den færdige suppe), men kom resten i gryden sammen med lidt citronsaft. Nu skal de også stå og simre cirka 15 minutter. Det giver en god og fyldig smag i champignonsuppen.
  4. Drys så hvedemel i gryden (det skal jævne suppen), og hæld derefter gradvist 1,2 liter hønsebouillon i. Røres ud. Lad det koge op og koge i 5 minutter - smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt mere mere citronsaft.
  5. Hæld fløden i og varm igennem. Konsistensen kan justeres med mere bouillon eller fløde, men en. lækker suppe med champignon må gerne være lidt tyk i konsistensen. Den skal være cremet og fyldig.
  6. Den sidste del af champignonskiverne ristes af på en varm pande, eventuelt i lidt smør. De er til pynt.
  7. Hæld gerne din champignonsuppe forsigtigt op i skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt timian og ristede champignonskiver.

Næringsindhold

Kalorier: 280kcalKulhydrater: 18gProtein: 7gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 64mgNatrium: 966mgKalium: 546mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 829IUVitamin C: 20mgCalcium: 55mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Sådan en cremet champignonsuppe serveres straks, og du kan blot nyde den sammen med et godt stykke brød.

Eventuelt mit hjemmelavede grydebrød, der er meget nemt at bage.

Hvad er champignonsuppe?

Champignonsuppe er en suppe baseret på friske eller konserverede champignoner, ofte tilsat fløde, løg, bouillon og krydderier. Den kan være blendet og cremet, eller serveret med skiver af svampe i en mere rustik version.

Champignoner er fedtfattige, rige på B-vitaminer, kalium og antioxidanter – men suppens næringsindhold afhænger meget af, hvor meget fløde man bruger.

Variationer

  • Vegansk: Brug plantebaseret smør og fløde (eks. havrefløde)
  • Med kød: Tilsæt bacon eller kylling for mere fylde
  • Topping: Sprød brødcrouton, frisk persille, parmesan eller trøffelolie
  • Blendet eller chunky: Blend suppen for en silkeblød konsistens eller behold svampestykkerne for mere bid

Værd at vide om retten

  • Champignonsuppe er en populær comfort food og serveres ofte i efteråret og vinteren
  • Den findes i mange køkkener – eks. fransk, amerikansk og nordisk
  • I USA bruges "cream of mushroom soup" ofte som ingrediens i gryderetter
  • Hjemmelavet champignonsuppe har langt bedre smag og mindre salt end færdiglavet
  • Svampenes umamismag gør suppen ekstra tilfredsstillende – selv uden kød.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi

    maj 31, 2022 at 4:27 am

    Først tak for alle dine dejlige opskrifter 👍🏻
    Hvis jeg skal lave crem og mushroom til mine slowcooker opskrifter, hvad skal jeg så ændre i denne?
    Håber du kan hjælpe, for det er jo ikke noget man kan købe i DK på dåse som i USA..

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required