Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Champignonsuppe er en klassisk og cremet suppe med champignon, og suppen er nem at lave.
I denne opskrift er der suppe nok til fire personer som en lækker og velsmagende forret, hvor der blot serveres lidt brød til.
Hvis du ønsker at lave din champignonsuppe på forhånd, tilbereder du suppen helt frem til punktet, hvor du kommer fløden i.
Lige inden gæsterne kommer kan du komme fløden i, og derefter blot varme din champignonsuppe igennem.
Pyntes derefter med ristede skiver af champignon og lidt timian eller andre krydderurter.
Har du ikke hønsebouillon hjemme i skabet, ja så kan du også bruge en grøntsagsbouillon. Kan du skaffe en svampebouillon er det endnu bedre.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem champignonsuppe
Champignonsuppe
Ingredienser
- 1 stort løg - hakkes fint
- 1 spsk smør - til stegning
- 500 g champignon - rengjorte, skåret i skiver
- 4 spsk hvedemel
- 1 l hønsebouillon - evt. 1 liter vand og 2 bouillonterninger
- 2 dl piskefløde
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at rengøre dine champignon. Skær roden af, og børst eventuelle jordrester af svampene. Brug ikke vand, det vil sige at du ikke må skylle dem under vandhanen. Ikke overraskende vil svampene (!) opsuge noget af vandet, og det ønsker vi ikke her. Skær så dine champignon i tynde skiver.
- Sæt nu en gryde over ved ikke for kraftig varme (4-5 på en skala fra 1-9), og smelt en god klat smør. Svits så de finthakkede løg, det tager 8-10 minutter, da vi skal have løgene helt klare.
- Hold en lille håndfuld champignon i skiver tilbage (dem skal vi bruge som pynt i den færdige suppe), men kom resten i gryden sammen med lidt citronsaft. Nu skal de også stå og simre cirka 15 minutter. Det giver en god og fyldig smag i champignonsuppen.
- Drys så hvedemel i gryden (det skal jævne suppen), og hæld derefter gradvist 1,2 liter hønsebouillon i. Røres ud. Lad det koge op og koge i 5 minutter - smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt mere mere citronsaft.
- Hæld fløden i og varm igennem. Konsistensen kan justeres med mere bouillon eller fløde, men en. lækker suppe med champignon må gerne være lidt tyk i konsistensen. Den skal være cremet og fyldig.
- Den sidste del af champignonskiverne ristes af på en varm pande, eventuelt i lidt smør. De er til pynt.
- Hæld gerne din champignonsuppe forsigtigt op i skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt timian og ristede champignonskiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Sådan en cremet champignonsuppe serveres straks, og du kan blot nyde den sammen med et godt stykke brød.
Eventuelt mit hjemmelavede grydebrød, der er meget nemt at bage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Heidi
Først tak for alle dine dejlige opskrifter 👍🏻
Hvis jeg skal lave crem og mushroom til mine slowcooker opskrifter, hvad skal jeg så ændre i denne?
Håber du kan hjælpe, for det er jo ikke noget man kan købe i DK på dåse som i USA..