• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Champignonpate - opskrift på vegetar-steg

Champignonpate - opskrift på vegetar-steg

Champignonpate
Champignonpate med valnødder og gulerødder kan serveres til alt muligt tilbehør fra stegte kartoffelbåde til quinoasalat og hvidløgsflutes. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  21. oktober 2021

Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
  2. Opskrift på champignonpate med valnødder
  3. Champignonpate
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.

Champignonpate smager simpelthen så godt, at den vækker lykke hver gang, den bliver serveret.

Denne er inspireret af 80'ernes champignonpate fra Karolines Køkken - en ret, som blev meget populær, selvom kødretter var i meget høj kurs dengang.

Jeg har sat mit eget præg på den, blandt andet med grofthakkede valnødder, revet gulerod og sojasauce. Det sidste er for at fremhæve umamismagen

Opskrift på champignonpate med valnødder

Champignonpate

Champignonpate

Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
Bedømmelse
4.7 fra 3 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 3 løg - finthakkede
  • 1 stk gulerod - revet
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g champignon - grofthakkede
  • 1 tsk timian - stødt
  • 1 dl valnødder - hakkede
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 dl fløde
  • 2 stk æg
  • 1 spsk rasp
  • 2 dl bulgur - kogt, ca 1 dl rå

Fremgangsmåde

  • Begynd med at koge bulgur eller ris, du skal bruge 2 dl. kogte ris eller bulgur.
  • Skyl og hak champignoner, hak løg fint, pres hvidløgsfed og riv guleroden. Hak valnødderne groft.
  • Smelt en spsk smør på panden og steg løgene, til de er blevet klare.
  • Tilsæt revet gulerod og hvidløg og steg med i tre-fem minutter.
  • Fjern løg og gulerod fra panden, tilsæt en spsk smør og rist timian sammen med hvidløg og champignonerne på mellem til høj varme. De sidste par minutter tilsætter du hakkede valnødder.
  • Hæld væden fra og bland løg-gulerodsblandingen med champignonerne.
  • Tilsæt 2 æg, 2 dl. fløde, 1 spsk rasp, 2 spsk sojasauce, 2 dl. ris/bulgur og vend det hele godt sammen.
  • Smag til salt og peber. Husk, at sojasaucen også er salt, så du bliver nødt til at smage til.
  • Hæld fyldet i en rugbrødsform med plads til mindst 1,5 liter.
  • Bages i en time på 180 grader. Lad din champignonpate sætte sig i ti minutter før servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
422
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
399
mg
17
%
Kalium
 
609
mg
17
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
660
IU
13
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
73
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Lige når pateen kommer ud af ovnen, er den ret porøs, men når den har sat sig efter ca. et kvarter, får den en mere fast form.

Spis champignonpate til en rigtig god salat samt stegte kartoffelbåde. Du kan også bruge den som pålæg med et par asier eller rødkål på toppen.

Se flere gode opskrifter her:

Vegetartærte med feta og spinat

Fyldte pirogger med oksekød

Kyllingepie med champignoner

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Jeppesen

    august 26, 2023 at 3:40 pm

    Kan man fryse pateen og skal den så være ubagt

    Svar
  2. Pia

    oktober 24, 2021 at 1:25 pm

    Hej.
    Jeg vil lave og servere din champignonpaté til frokostgæster på lørdag. Jeg synes 100 dl valnødder er "lidt" i overkanten. Skal det være 1 dl?
    Venlig hilsen
    Pia

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 25, 2021 at 11:24 am

      Haha, ja, du har helt ret - tak for det, jeg retter med det samme. Bedste hilsner Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required