Caprese spyd er en virkelig lækker forret eller snack fra det italienske køkken. Få opskrift her på pinde med mozzarella og tomat.
Som så meget andet godt stammer caprese også fra Italien, hvor man ofte får serveret de velsmagende spyd som en forret eller snack.
Caprese spyd er nemlig små pinde med mozzarella, tomat og basilikum, som dryppes med en blanding af olivenolie og balsamico.
Inspireret af den klassiske capresesalat, der laves af de samme ingredienser, men her altså i en lækker og nem udgave på spyd.
Servér de italienske pinde eller spyd som en forret eller hurtig snack.
Opskrift på caprese
Ingredienser
- 16 små tomater - San Marzano tomater eller andre små tomater
- 1 kugle mozzarella - gerne bøffelmozzarella, skåret i små tern
- 16 blade basilikum
- Lidt balsamico
- Lidt olivenolie
- 16 tandstikkere
Sådan gør du
- Sæt først tomat på spyd, så basilikum og ost. Det er en klassisk caprese fra Italien. Du kan som sagt med fordel anvende en bøffelmozzarella ost til det.
- Pisk lidt balsamico og olivenolie sammen, og dryp det over dine spyd.
- Anret dine caprese pinde på en tallerken, som du kan se på billedet. Så er de klar til servering.
Næringsindhold
Tips
De lækre caprese spyd kan også forberedes, men lad så være med at hælde balsamico og olivenolie på lige før servering.
Se også disse nemme italienske forretter:
Nem italiensk bruschetta med tomat
Lækker salat med parmaskinke og melon

Comments
No Comments